Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 5 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: inbraak café
Vanaf het terras van een café aan het Schuitendiep is in de nacht van vrijdag op zaterdag het gehele terrasmeubilair weggenomen. Toen medewerkers van het bedrijf zaterdagochtend weer bij de zaak kwamen bleek het gehele meubilair weg te zijn. De daders hebben 21 rieten stoelen weggehaald en enkele tafels, die nachts op het terras waren blijven staan. Vermoedelijk is men met een vrachtauto het terrein aan de achterzijde van de bebouwing opgereden en heeft men alles ingeladen.

Groningen: diefstal step
Zaterdagavond werd op de Bornholmstraat een 34-jarige Stadjer opgepakt. Agenten zagen dat de man aan geparkeerd staande automobilisten een step te koop aanbood. Toen dit niet werd geaccepteerd ging hij de tippelzone op waar het eveneens werd geprobeerd. Na een derde poging werd de man opgepakt. Hij kon geen verklaring geven hoe hij aan de step was gekomen. Bovendien was de man in het bezit van een groot breekijzer. De verdachte is ingesloten.

Groningen: stickers en graffiti
In de Oosterstraat werd afgelopen nacht een 32-jarige Stadjer opgepakt. De man was bezig om stickers op fietsen en straatmeubilair aan te brengen. Ook werd op goederen graffiti aangetroffen. De man werd door passerende agenten aangesproken. Hierbij gaf hij een valse naam op. De man werd ingesloten, omdat ook elders in Groningen en Haren de afgelopen tijd soortgelijke stickers en graffiti was aangebracht. De politie stelt een verder onderzoek in.

Groningen: mishandeling
In de Oosterstraat heeft de politie afgelopen nacht een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De man eiste van een 16-jarige jongen geld om iets te eten te kunnen kopen. Toen het slachtoffer weigerde kreeg hij een kopstoot waardoor zijn neus brak. Ook de verdachte bleek een bloedende hoofdwond te hebben opgelopen. Beiden werden voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Na behandeling werd de 18-jarige verdachte ingesloten. Dankzij het cameratoezicht kon de politie op tijd ingrijpen.

Groningen: inbraak school
Zaterdagmiddag werd ingebroken in een school aan de Van Schendelstraat. Nadat het alarm afging werd een onderzoek ingesteld. Het raam van een noodingang bleek te zijn vernield. Uit een lokaal werden meerdere computers weggenomen.

Groningen: junks met elkaar op de vuist
Getuigen waarschuwden zaterdagmiddag de politie toen een drietal junks met elkaar in de Kijk int Jatstraat op de vuist gingen. Hierbij werd een 40-jarige man uit de stad door een van de beide andere mannen met een mes in zijn been gestoken. Hij bloedde hevig en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. De beide daders vluchtten na het steekincident. De politie kent de identiteit en hoopt ze binnenkort aan te kunnen houden. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis opgenomen.

Groningen: brandstichting
In een woning aan de Javalaan ontstond zaterdagavond een kamer brand. De bewoonster van het pand waarschuwde in paniek een buurtbewoonster dat de bank in haar kamer in brand stond. De brandweer kon door snel ingrijpen erger voorkomen. De woonkamer liep brand-, rook- en waterschade op. Ook het naastgelegen pand liep schade op. De bewoonster die onder invloed van alcohol was, is aangehouden voor nader onderzoek en hulpverlening.

Groningen: inbraak in eet café
Getuigen waarschuwden afgelopen nacht de politie toen zij zagen dat er werd ingebroken in een eet café aan de Loefzijde. De getuigen zagen na de inbraak een bestelbus wegrijden. Na onderzoek door de politie in het pand zagen zij dat de achterdeur van het café met een koevoet was opgebroken. Uit het pand werd een sigarettenautomaat weggenomen en de kassa bleek open gebroken te zìjn. Bij een zoektocht in de omgeving troffen agenten een bestelauto aan. Toen ze deze onderzochten werd daarin ook de sigarettenautomaat gevonden. De auto is aan het bureau gestald. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Veendam: ernstig ongeval
Afgelopen nacht raakte een 19-jarige Veendammer met zijn auto in de Borgercompagniestervaart. De man is vermoedelijk de macht over het stuur kwijt geraakt, waarna de auto te water raakte. Getuigen sprongen de auto na en met behulp van duikers van de brandweer kon de bestuurder uit de auto worden gehaald. Hij is in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Winschoten: tasjesdieven
In het ziekenhuis van Winschoten heeft de politie zondagochtend twee mannen, 44 en 23-jaar aangehouden. Beide mannen werden in de loop van de nacht in het ziekenhuis aangetroffen toen ze daar zonder noodzaak rondhingen. Zij werden door de gewaarschuwde politie het ziekenhuis uitgezet. Na enige tijd kreeg de politie melding van diefstal van een tasje en portemonnees. Een deel van de portemonnees werd leeg buiten het gebouw terug gevonden. Een onderzoek naar de vermoedelijke daders leverde niet veel op, totdat beiden zich tegen de ochtend opnieuw bij het ziekenhuis lieten zien. Zij konden worden ingerekend en zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Ter Apel: rijbewijs ingenomen
Op de A.G. Wildervankweg werd zaterdagavond een 55-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man reed met een snelheid van over de 150 km per uur in zijn auto over de Wildervankweg, waar slechts 100 km per uur gereden mag worden. Na een korte achtervolging kon de man worden achterhaald door een politieauto. De man staat een forse boete te wachten. Het rijbewijs van de man is alvast maar ingenomen.

Groningen/Hoogezand: alcohol
Op de Industrieweg in Hoogezand heeft de politie zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden. Bijna dertig automobilisten werden aan een onderzoek onderworpen. Niemand kreeg een boete voor het rijden onder invloed. Wel werden enkele processen verbaal opgemaakt voor het niet hebben van een APK keuring, onverzekerde auto, geen gordels, defecte verlichting. Een automobilist bleef net onder de grens van de toelaatbare minimumgrens van 0.5 promille voor alcohol. *In de stad Groningen werden wel twee bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. Op de Weg der Verenigde Naties werd een 32-jarige automobilist uit Hylaard aangehouden met 1.2 promille. Op de Oliemulderstraat raakte een 20-jarige bromfiets van de weg in verband met alcoholgebruik. Hij moest in eerste instantie voor behandeling van een hoofdwond naar een ziekenhuis. Hierna mocht hij mee naar het bureau voor ene blaastest. Resultaat was dat de man 1.1 promille in zijn bloed had. Hij kreeg ook een boete.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie tel. 0900-8844(lokaal tarief)