Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio, 5-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Fietsenkijkdag goed bezocht
DRONTEN De fietsenkijkdag die zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur aan de Nijverheidsweg in Dronten werd gehouden, is goed bezocht. Bezoekers met de aangifte van vermissing of diefstal van hun fiets mochten kijken of hun fiets ertussen stond. De 80 teruggevonden fietsen trokken in totaal 53 belangstellenden. Twee aangevers vonden hun fiets terug en een bezoeker zijn fietstas, maar zijn fiets stond er niet bij.

Aanhouding na brandstichting
ALMERE Na brandstichting in een wachtruimte van het station is zondagmorgen een 18-jarige jongen uit Weesp aangehouden. De jongen maakte deel uit van een groep van circa 20 jongeren, die op het Stationsplein aanwezig waren. Hij gooide papier bij de brand die aangestoken was in een prullenbak, met veel rookontwikkeling tot gevolg. Daarop verlieten de jongeren de wachtruimte, waarna de 18-jarige werd aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Roodlichtcontrole
LELYSTAD Op de Middenweg ter hoogte van de Reaalhof is zaterdagmiddag een roodlichtcontrole gehouden. Circa 400 voertuigen die richting Stationsplein reden, zijn gecontroleerd. Van 16 bestuurders die door het rode verkeerslicht reden, zijn de gegevens genoteerd. Zij ontvangen binnenkort een proces verbaal.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Een 22-jarige automobilist uit Urk is zondagochtend aangehouden op de Lange Achterzijde. Hij reed op het Smedingplein maar probeerde bij het zien van de politie snel de Lange Achterzijde in te rijden, waar hij stopte. Bij de controle bedreigde hij de agent. Daarop werd hij meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse. Hij had een promillage van 0.75 en bleek al voor de tweede keer in korte tijd onder invloed te rijden. De man is voor verder verhoor ingesloten.

ALMERE Een 48-jarige automobiliste uit Almere is zaterdagnacht aangehouden op de Havendreef. Een aantal medeweggebruikers had gemeld dat de vrouw slingerend over de weg reed. Bij controle bleek dat de vrouw gedronken had, maar dat ze niet in staat was om te blazen vanwege ademhalingsproblemen. Aan het bureau verleende ze haar medewerking aan een bloedproef. Na verhoor is ze heengezonden in afwachting van de uitslag.

ZEEWOLDE Op de Peppel is zaterdagnacht een 34-jarige bestuurder van een bestelauto aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed met zijn mistlichten aan op de Flevoweg en maakte bij het zien van de politie rechtsomkeert op de kruising Flevoweg/Gelderseweg richting Flevoplein. Daar stapte hij uit de auto en ging er te voet vandoor richting de Peppel. Na een korte achtervolging werd hij staande gehouden. Aan het bureau had hij een promillage van 1.3. Hij kreeg een rijverbod van 6 uren en een proces verbaal.