Politie Gelderland-Midden

Renkum, aanhouding na baldadigheid
Publicatiedatum: 05-01-2003

Bij het toezicht onder uitgaansvolk bij het verlaten van de nachtbussen werd een 18-jarige Renkummer zaterdagnacht door de politie aangehouden op verdenking van vernieling van auto op de Kerkstraat in Renkum. De agenten zagen dat de Renkummer een kentekenplaat van een geparkeerde auto aftrok. Recentelijk werden er in Renkum diverse vernielingen aangericht door vandalen. Dat was voor de politie reden om extra toezicht te houden bij het verlaten van de nachtbussen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man aangehouden na caféruzie
Publicatiedatum: 05-01-2003

Een 31-jarige man uit Arnhem is zaterdagnacht aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling bij een café in de Arnhemse binnenstad. De Arnhemmer had in het café onenigheid gekregen met het barpersoneel en sloeg een van het in het gezicht. Hierop werd hij door het personeel uit de zaak gewerkt. Eenmaal buiten vernielde hij een ruit van de zaak. Gewaarschuwde agenten troffen de Arnhemmer nog voor het café aan en hielden hem aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, geluidsinstallatie kwijt na geluidsoverlast Publicatiedatum: 05-01-2003

Tegen een 20-jarige Arnhemmer is zaterdagavond proces-verbaal opgemaakt wegens het herhaaldelijk veroorzaken van geluidsoverlast. Bovendien werd diens stereo-installatie in beslaggenomen. Agenten waren omstreeks kwart voor twaalf naar een woning aan de Akkerstraat in Arnhem gezonden in verband met klachten van geluidsoverlast. De muziek stond inderdaad te hard. Bovendien was de bewoner al eerder gewaarschuwd wegens soortgelijke klachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, mannen aangehouden na diefstal uit restaurant Publicatiedatum: 05-01-2003

De politie heeft zaterdagavond op de Hanzestraat twee mannen aangehouden op verdenking van flessentrekkerij en diefstal van enkele flessen wijn uit een nabij gelegen restaurant. Het gaat om een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 45-jarige Arnhemmer. Het tweetal had zich in het restaurant misdragen en verliet vervolgens de zaak met een aantal flessen wijn. Het getuige in het restaurant greep in en nam de drank weer af. Op aanwijzing van enkele getuigen kon het tweetal door gewaarschuwde agenten nabij het restaurant worden aangehouden. Het tweetal zou zich bovendien hebben schuldig gemaakt aan het lastig vallen en bedreigen van het personeel en was bovendien zonder betalen van de door hen genuttigde maaltijd vertrokken. Beide verdachten zijn ingesloten en worden verhoord.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, voetganger ernstig gewond bij aanrijding Publicatiedatum: 05-01-2003

Een 22-jarige man uit Beneden-Leeuwen is zaterdagavond ernstig gewond geraakt toen hij bij het oversteken op het Nieuwe Plein in Arnhem door een auto werd aangereden. Het slachtoffer was samen met zijn vriendin al rennend de weg overgestoken van de Weerdjesstraat richting de parkeerplaats aan het Roermondsplein. Zijn vriendin kwam daarbij halverwege ten val, waarop het slachtoffer vanaf het Roermondsplein weer de weg op rende om zijn vriendin overeind te helpen. Daarbij werd hij aangereden door een 19-jarige Arnhemse automobilist, die vanuit de Willemstunnel richting Nelson Mandelabrug wilde rijden. De automobilist kon het slachtoffer niet meer ontwijken en reed de voetganger frontaal aan. Een toevallig passerende brandweerman verleende Eerste Hulp aan het slachtoffer. De 22-jarige Beneden-Leeuwenaar is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen, waar een onderbeenbreuk en hersenletsel werd geconstateerd. Het slachtoffer zou thans buiten levensgevaar zijn. Over de ernst van het hersenletsel is nog niets bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---