Politie IJsselland Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1 van Vrijdag 03-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 04-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---
POLITIE BLUST VUURTJE VAN JEUGD

KAMPEN - Tijdens de surveillance vrijdagmiddag door de wijk, kwam de politie ook op het Berkterrein. Het gevolg was dat er wat jeugd wegstoof, een vuurtje achterlatend. Dit is door de politie geblust.

(03-001065)

---
VIDEO-SURVEILLANCE DISTRICT NOORD

Vrijdagochtend en vrijdagmiddag is door het team Verkeersveiligheid op diverse locaties in district Noord een video-surveillance uitgevoerd. Het ging om de volgende locaties: Kampen, Frieseweg
Mastenbroek (Hasselt), Kerkwetering
Hasselt, Buiten de Venepoort
Wanneperveen, Veneweg
Vollenhove, Flevoweg
Nieuwleusen, Provinciale Weg N377
Grafhorst, Kamperzeedijk

Er werd bekeurd voor de volgende overtredingen:
Snelheid:

---

- 2x meer dan 30 Km/h overschrijding op 80 km/h weg
- 2x meer dan 50 Km/h overschrijding op 80 km/h weg. Van deze twee bestuurders zijn de rijbewijzen ingevorderd.
Overige overtredingen:

---

- 3x inhalen bij inhaalverbod

- 1x kleven

- 3x niet handsfree telefoneren

(03-001150)

---
Einde

Politie IJsselland
Persinformatie Salland 1 van Vrijdag 03-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 04-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---
SNORFIETSER RIJDT DOOR NA AANRIJDING

RAALTE - Op de Kanaalstraat Oostzijde is vrijdagmiddag een 21-jarige vrouw uit Raalte van achteren aangereden door een snorfiets. De vrouw liep samen met haar vriend over het zandpad, toen zij de snorfiets hoorde naderen. Zij is nog in de berm gaan lopen, maar toen de snorfiets langs reed kreeg zij van of de bestuurder of de bijrijder een duw en viel op haar rug. Zij liep hoofdpijn en een pijnlijke enkel op. Zonder te stoppen reed de bromfietsbestuurder door. Het betreft een witte (vermoedelijk) snorfiets waar achterop een donkere koffer zat. Zowel de bestuurder als bijrijder droegen geen helm en hadden beiden een donkere huidskleur. De bestuurder wordt rond de 40 jaar geschat en droeg een volle bos haar tot in zijn nek en droeg donkere kleding. De bijrijder was rond de 15 jaar en droeg kort haar. Ook hij droeg donkere kleding.

(03-001196)

---
AANHOUDING BESTUURDER VAN GEBREKKIGE SNORFIETS

RAALTE - Op de Wijheseweg zag de politie vrijdagmiddag een 19-jarige bestuurder van een bromfiets rijden, waarbij aan het geluid van de bromfiets te horen was dat deze was opgevoerd. Bestuurder is staande gehouden. De verdachte kreeg vervolgens de aanwijzing de bromfiets over te brengen naar het bureau te Raalte voor nader onderzoek (rollentestbank). Hij weigerde hierop medewerking. De politie besloot toen zelf de bromfiets mee te nemen, waarop de verdachte enkele onderdelen van de bromfiets lostrok. Dit werd weer hersteld door de politie, waarop de verdachte uiteindelijk wel in de dienstauto wilde meerijden. Op de rollentestbank bleek het vermogen boven de 2 kW te liggen. Tevens bleek de achterrem in zijn geheel niet te werken en bleek de zitplaats (buddyzit) los op de bromfiets te liggen. De nodige mini-pv's worden opgemaakt.

(03-001271)

---
VECHTPARTIJ OP STATION

OLST - Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij zou zijn op de Stationsweg. Het bleek te gaan om vier personen uit Wijhe, afkomstig van een feestje, die met een kratje bier over straat liepen (m.n. lege flesjes). Een groep onbekende Olstenaren was hen tegemoet gekomen en had hen beticht van het stukgooien van een flesje. Hierop is er op het station over en weer geslagen. Een bloedneus was het zichtbare gevolg.

(03-001300)

---

Einde

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1 van Vrijdag 03-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 04-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---
INVORDERING RIJBEWIJS

MASTENBROEK (HASSELT) - Tijdens een videosurveillance vrijdagochtend zag de politie een 64-jarige bestuurder uit De Krim buiten de bebouwde kom van Hasselt rijden over de Buiten de Venepoort. Hij viel op door zijn hoge snelheid. De politie is de man gevolgd richting de Mastenbroek polder. Op de Wolfshagenweg reed hij met een snelheid van 120 Km/h (waar 80 is toegestaan). Hij vervolgde zijn weg en reed op de Kerkwetering 133 Km/h alwaar 80 Km/h is toegestaan. De bebouwde kom van Mastenbroek (30 Km/h zone gebied) werd met 100 Km/h ingereden. Nadat de man Mastenbroek gepasseerd was vervolgde hij zijn weg richting de Bisschopswetering. Daar reed hij met een snelheid van 125 Km/h. Daarna reed hij de Kamperwetering op richting IJsselmuiden. Op deze weg reed hij 115 Km/h. De man is op de Veilingweg staande gehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

(03-000965)

---
BEDRIJFSINBRAAK

HASSELT - Bij een bedrijfspand aan de Burgemeester Malcorpslaan is op vrijdagochtend ingebroken via het dak. De daders hebben diverse ruimtes doorzocht en een onbekend geldbedrag weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(03-000934)

---
21 FIETSEN VERNIELD BIJ STATION

STEENWIJK - Vrijdagmiddag kreeg de politie de melding dat er aan het Stationsplein een groot aantal fietsen zou zijn vernield. In de fietsenstalling van het station nabij het perron, waren 21 fietsen vernield. Van sommige waren de voor- en achterwielen verbogen. Ook was er een fiets in brand gestoken. De politie stelt een onderzoek in.

(03-001134)

---
VIER MINI-PV'S VOOR TWEE JONGENS OP BROMFIETS

STEENWIJK - Op de Oosterstraat reden vrijdagochtend twee 16-jarige jongens uit Steenwijk samen op een bromfiets een onopvallende dienstauto tegemoet en reden rechtsaf de Meppelerweg op. Beiden droegen geen helm en de bromfiets had een gele plaat. Toen de bestuurder de politie zag gaf deze vol gas en probeerde er van tussen te gaan. De passagier bedekte gelijk daarop met zijn hand het verzekeringsplaatje. Er volgde een achtervolging via de Oostwijkstraat en uiteindelijk werd de bromfiets klemgereden, nadat men bijna onderuit ging in de bocht Emmastraat. Beiden zijn meegenomen naar het bureau en kregen twee mini-pv's voor het niet dragen van een helm, 1 mini-pv voor het rijden over het voetpad en 1 mini-pv voor het overschrijden van de constructiesnelheid (1,2kw).

(03-001020)

---
VERKEERSSURVEILLANCE

STEENWIJK - Op de Ruxveenseweg en omgeving heeft de politie vrijdagmiddag een onopvallende verkeerssurveillance gehouden. De resultaten zijn: 1x PV overschrijding constructiesnelheid, 2x PV geen helm, 1x PV niet de rijbaan volgen, 2x PV overschrijding max. snelheid, 1x PV kleven en 1x PV overschrijding max. massa aanhangwagen > 50 %.

(03-001206)

---
Einde

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1 van Vrijdag 03-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 04-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---
EENZIJDIG ONGEVAL MET PERSONENAUTO

RHEEZERVEEN - Op de Ommerweg is vrijdagmorgen een eenzijdig ongeval gebeurd met een personenauto, die hierbij total loss is geraakt. De 37-jarige bestuurder uit Witharen reed over de Ommerweg. Op een gegeven moment werd hij afgeleid door een auto die richting Bovenveld reed. Vervolgens reed hij in een flauwe bocht rechtdoor, schampte een boom, ging over de kop en kwam aan de andere kant van de weg tot stilstand. De man liep geen verwondingen op.

(03-000921)

---
BESCHONKEN BESTUURDER WISSELT VAN PLAATS MET BIJRIJDER

NIEUWLEUSEN - Zaterdagnacht kreeg de politie de melding dat er een aantal mensen bij een uitgaansgelegenheid in Nieuwleusen ruzie hadden bij een bestelbusje en dat deze personen onder invloed zouden zijn. Toen de politie aankwam was er niemand bij de bus. Even later zag de politie de betreffende bus op de Westerveen rijden, met een man met zwart haar en een snor achter het stuur. Hierop kreeg de bestuurder een stopteken, waarop eerst niet werd gereageerd. Nadat de bus eindelijk was gestopt, op de Haverwiek, heeft men kans gezien van plaats te wisselen met de bijrijder. Doordat de politie de bestuurder eerder had gezien, werd dit onmiddellijk opgemerkt. De bijrijder, een 49-jarige man uit Zwolle, bekende dit even later. De daadwerkelijke bestuurder, een 44-jarige man uit Genemuiden weigerde mee te werken aan een ademanalyse en wenste ook geen bloedproef. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en een proces-verbaal wordt uitgereikt.

(03-001329)

---
RIJBEWIJS MOTORRIJDER INGEVORDERD

NIEUWLEUSEN - Op de Provinciale weg N377 heeft het team Verkeersveiligheid vrijdagmiddag een 40-jarige motorrijder uit Dalfsen aangehouden. Rijdend in de video-auto zag men de man op het stukje tussen de bebouwde kom en de rotonde een gecorrigeerde snelheid halen van 148 km/uur waar 80 km/uur was toegestaan. Hierna haalde hij links in bij een doorgetrokken streep en even later haalde hij vier auto's in één keer in, terwijl een tegenligger reeds zeer dicht genaderd was. Bij de Lichtmis is hij staande gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-001149)

---
LASERCONTROLE: TWEE INVORDERINGEN RIJBEWIJS

LEMELE - Op de Lemelerweg heeft het team Verkeersveiligheid vrijdagmiddag met de laser een vijftal snelheidsovertreders aangehouden. Een 24-jarige man uit Ommen reed 131 km/u waar 80 is toegestaan en een 37-jarige man uit Zuidwolde (Dr.) reed 141 waar 80 is toegestaan. Van hen beiden werd het rijbewijs ingevorderd en werd proces-verbaal opgemaakt. Drie andere bestuurders kregen nog een boete voor respectievelijk 119 km/u (2x) en 127 km/u, waar 80 is toegestaan.

(03-001209)
(03-001215)

---
GETUIGENOPROEP

(Dit bericht stond reeds in de persberichten van vrijdag 3 januari, maar wegens getuigenoproep nu bij herhaling)

DEDEMSVAART - Bij een poging een ruzie te sussen is donderdagmorgen een 22-jarige man uit Dedemsvaart gewond geraakt in een sporthal aan de Langewijk. Naast de man ontstond een ruzie die hij wilde sussen, toen hij vervolgens zelf een stomp in zijn gezicht kreeg. De man ging knock-out en kreeg liggend op de grond ook nog een trap tegen zijn hoofd. Hij moest in het ziekenhuis een wond laten hechten. E.e.a. vond plaats tussen 04.00 en 05.00 uur. Wie heeft gezien wat er is gebeurd en wie weet door wie er is geslagen. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie (0900-8844)

(03-000542)

---
BRAND IN SCHUURTJE LEVERT VEEL SCHADE OP

SLAGHAREN - Bij een woning aan de Auke Vosstraat is vrijdagmorgen een aangebouwd schuurtje uitgebrand. De brand is vervolgens de woning binnengedrongen via de keukenramen. Door de warmte waren de ramen van de slaapkamer boven gesprongen. Hierdoor was er veel rookschade. In de keuken was er brandschade en in de rest van de woning veel rookschade. De 80-jarige bewoonster was erg geschrokken en gezien haar leeftijd is de huisarts ter plaatse gekomen. De schade zal tussen de 50.000 en 70.000 euro bedragen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

(03-001040)

---
CONTROLE PARKEERSCHIJFZONE

OMMEN - Tijdens de controle op het juiste gebruik van de parkeerschijf vrijdagavond werden enkele mini-pv's uitgeschreven. Voor het niet hebben aangebracht van een parkeerschijf: 1x Kerkplein, 2x Markt, 1x Varsenerstraat en 1x Vrijthof. Voor het niet juist instellen van de tijd of het overschrijden van de tijd: 2x 11 Aprilplein, 1x Markt en 1x Vrijthof. Voor het buiten de vakken parkeren: 1x Gasthuisstraat, 1x Kerkplein en 1x Vrijthof.

(03-001294)

---
GORDEL- EN VERLICHTINGSCONTROLE

OMMEN De politie heeft vrijdagavond een gordel- en verlichtingscontrole gehouden in en om Ommen. Dit resulteerde in 1 mini-pv voor het niet dragen van de autogordel en 5 voor het fietsen zonder voor- en achterlicht.

(03-001295)

---
Einde

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1 van Vrijdag 03-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 04-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---
RIJDEN ONDER INVLOED (1)

BATHMEN - Op de Traasterdijk heeft de politie zaterdagnacht een 54-jarige man uit Bathmen aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 330 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

(03-001313)

---
RIJDEN ONDER INVLOED (2)

DEVENTER Zaterdagnacht heeft de politie een 30-jarige man uit Deventer op de Bokkingshang aangehouden wegens rijden onder invloed. De aanleiding was een aanrijding tussen de auto van de verdachte en een 19-jarige bestuurder uit Apeldoorn. Hoewel er alleen materiële schade was, ontstond er tussen de man en de verdachte onenigheid. De politie kwam derhalve ter plaatse. Zo werd vastgesteld dat de verdachte onder invloed was. Hij blies 685 ug/l. Zijn rijbewijs in ingevorderd, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur.

(03-001349)

---
INBRAAK BIJ BEDRIJF

DEVENTER - Bij een bedrijfspand aan de Staverenstraat is vrijdagmorgen aangifte gedaan van inbraak. Er zijn hierbij diverse gereedschappen weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

(03-001093)

---
VANDALISME

DEVENTER - Bij een woning aan de Doornenburg hebben vandalen tussen 2 januari en 3 januari 11.00 uur een ruit ingeslagen en een stop in een wasbak gestopt, zodat alles blank is komen te staan. De woning staat voor sloop gepland.

(03-001072)

---
16-JARIGE SCHIET BAL DOOR RUIT

Tijdens een motorsurveillance vrijdagmiddag zag een agent op een schoolplein aan de Arkelstein een vijftal jongens voetballen. Toen een 16-jarige jongen uit Deventer vervolgens een bal door een ruit schoot kon hij direct worden aangehouden. Via zijn moeder wordt de schade met de school geregeld.

(03-001187)

---
UITSLAANDE BRAND BIJ VERVOERSMAATSCHAPPIJ IN DEVENTER

DEVENTER Vrijdagavond heeft er een grote uitslaande brand gewoed bij een vervoersmaatschappij aan de Osnabrückstraat in Deventer. De melding van de brand kwam even voor negenen binnen via een inbraakalarm. Het kantoorpand, een stalling voor bussen en zo'n 15 tot 20 bussen zijn verloren gegaan. Zes a zeven bussen konden worden veiliggesteld.

Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend. Direct na de brand heeft de politie de wegen rondom het bedrijventerrein Hanzepark afgesloten voor verkeer. De brandweer was met ongeveer 100 brandweerlieden aanwezig. Naast het korps Deventer waren ook de korpsen Gorssel, Terwolde, Twello en Zutphen er.

De brand zorgde voor een grote rookontwikkeling. Door een gunstige wind, leidde deze rook echter niet voor problemen. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen en er deden zich geen persoonlijke incidenten voor.

Aangrenzende panden konden door de brandweer beschermd worden tegen overslag, waardoor de brand zich heeft beperkt tot het genoemde gebouw. De totale schade is nog onbekend, maar deze zal waarschijnlijk in de miljoenen Euro's lopen.

Om 23.25 gaf de brandweer het sein brandmeester, maar is nog wel uren bezig geweest met het nablussen van de brand. De politie stelt een nader onderzoek in.

(03-001322)

---
BROMFIETSER ZONDER HELM RENT WEG VOOR POLITIE

DEVENTER - Op de Ceintuurbaan in Deventer reed vrijdagmiddag een 20-jarige man uit Arnhem op een brommer zonder een helm te dragen. Bij het zien van een agent van het team Verkeersveiligheid keerde hij en reed hij terug richting Hoge Hondstraat. Hij is hierop staande gehouden. Hij wilde in eerste instantie zijn naam niet opgeven, waarna hij met veel moeite dit toch deed. Toen de agent de naam ging verifiëren zette de verdachte onder achterlating van de bromfiets het op een lopen en rende hij de wijk in. De bromfiets is meegenomen door de politie en staat op een andere naam dan die van de verdachte. De opgegeven naam van de verdachte is vermoedelijk vals. De politie onderzoekt de zaak.

(03-001213)

---
Einde

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1 van Vrijdag 03-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 04-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---
BESCHONKEN AUTOMOBILIST BESCHADIGT SPOORWEGOVERGANG

ZWOLLE - Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat een bestuurder van een auto forse schade had gereden aan een spoorwegovergang aan de Nieuwe Deventerweg. De bestuurder was vervolgens doorgereden. Na een onderzoek van de politie kon de man even later op de Assendorperstraat worden aangehouden. De 41-jarige man uit Zwolle bekende meteen. Hij was onder invloed van alcohol en blies 760 ug/l. Zijn rijbewijs wordt ingenomen en hij zal verhoord worden over de overige strafbare feiten. De man is ingesloten.

(03-001281)

---
AANRIJDING TWEE PERSONENAUTO'S

ZWOLLE - Aan de Middelweg heeft vrijdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een 31-jarige automobilist uit Zwolle en een 26-jarige bestuurster (woonplaats onbekend). De man kwam vanuit Stadshagen en ging richting centrum. De vrouw stond op de Bachlaan en wilde linksaf richting Stadshagen. Net voordat de man bij het kruispunt was zag hij dat de vrouw optrok. Hij kon niet meer op tijd remmen en raakte haar in de linkerflank voor. De vrouw is meegenomen naar het ziekenhuis voor nekklachten en beenklachten. Dit bleek achteraf mee te vallen en de vrouw is al weer thuis. (03-001270)

---
VERKEERSCONTROLE WIPSTRIKKERALLEE

ZWOLLE - Vrijdagmorgen en vrijdagmiddag heeft de politie aan de Wipstrikkerallee een verkeerscontrole gehouden. Dit resulteerde in 17 mini-pv's en 1 toonbriefje. De 17 mini-pv's waren voor: 11x gordel, 3x mistlichten voorzijde, 2x niet tonen kentekenbewijs, 1x helm en het toonbriefje was voor de APK.

(03-001159)

---
DRIE JONGENS VERNIELEN AUTO'S

ZWOLLE - Zaterdagnacht kreeg de politie de melding dat een drietal jongens, een met een lichte jas en twee met donkere jassen, de spiegels van auto's aan de Pilotenlaan aan het aftrappen waren. Bij zes auto's bleek dit het geval te zijn. De politie heeft nog gezocht naar de jongens, maar hen echter niet meer gevonden.

(03-001347)

---
TWEE AUTO'S IN BRAND

ZWOLLE - Aan de Floresstraat heeft de brandweer vrijdagavond twee auto's geblust die achter bij een garage stonden. Eén van de auto's is volledig uitgebrand en de andere is gedeeltelijke beschadigd. De oorzaak van de brand is niet bekend.

(03-001284)

---
Einde

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1 van Zaterdag 04-jan-2003 07:00 uur
tot Zondag 05-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---
INBRAAK BIJ BEDRIJF

OLST - Bij een bedrijf aan de Veerweg is tussen 3 januari 15.00 uur en 4 januari 11.45 uur ingebroken. Door een raamopening is men binnengekomen. De dader(s) heeft/hebben diverse ruimtes doorzocht. Er is een (onbekende) hoeveelheid geld weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

(03-001434)

---
CABINE VRACHTWAGEN BRANDT UIT

RAALTE - Zondagnacht is de cabine van een vrachtwagen aan de Kanaaldijk Oostzijde geheel uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust. Er deden zich geen persoonlijke incidenten voor. De oorzaak van de brand is onbekend.

(03-001647)

---
SURVEILLANCE IN DISTRICT ZUID

Het team Verkeersveiligheid heeft zaterdagochtend en middag een suveillance uitgevoerd in district Zuid op de volgende locaties: Deventer, Siemelinksweg
Bathmen, Holterweg
Diepenveen, Ijsseldijk
Raalte, Heetenseweg
Wijhe, Rijksstraatweg

Dit leverde de volgende bekeuringen op:

2x PV terzake kleven;

1x PV terzake inhalen doorgetrokken streep;

1x PV terzake inhalen verdrijvingsvlak;

3X PV terzake snelheid: 1 x 43 km te hard, 1 x 42 km te hard en 1 x 97 km te hard. Van die laatste bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.
(03-001483)

---
Einde

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1 van Zaterdag 04-jan-2003 07:00 uur
tot Zondag 05-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---
GETUIGENOPROEP DOORRIJDER

HARDENBERG - Aan de Lage Gaardenstraat heeft een onbekende dader zaterdagochtend een viertal geparkeerde auto's beschadigd, waarna hij is doorgereden. Vanaf de Lage Gaardenstraat kan men rondom de flat rijden in de richting van de Irenestraat. Onmiddellijk rechts naast deze weg is een parkeerplaats gelegen. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte achter deze flat in de richting van de Irenestraat reed. Wellicht zijn er getuigen van deze aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden op 0900-8844.

(03-001381)

---
RIJDEN ONDER INVLOED

DEDEMSVAART - Op de Margrietstraat heeft de politie zondagnacht een 24-jarige man uit Dedemsvaart op een bromfiets aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 845 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur.

(03-001648)

---
STACARAVAN AFGEBRAND

RHEEZE Op een camping aan de Grote Beltenweg is zaterdagochtend een stacaravan tot op de grond toe afgebrand. Een ernaast staande tourcaravan liep schade op. Er was op het moment van de brand niemand in de stacaravan of de tourcaravan aanwezig. Uit onderzoek blijkt dat het om brandstichting gaat. De politie onderzoekt de zaak nader.

(03-001362)

---
SCHOORSTEENBRAND

HEEMSERVEEN - Bij een woning aan de Jachthuisweg is zaterdagavond een schoorsteenbrand uitgebroken. Omdat het huis ook een rieten kap had, kwam de brandweer met spoed ter plaatse. Bij aankomst waren alle bewoners uit de woning. Niemand is gewond geraakt. De brandweer heeft de schoorsteenbrand geblust en de schoorsteen gereinigd.

(03-001587)

---
WEGAFZETTING DOOR WATEROVERLAST

OMMEN - Zaterdagmiddag bleek dat het laagste deel van de Junnerweg door wateroverlast onder water stond. Het water stond hier naar schatting 30 a 40 cm. hoog. De gemeente is gewaarschuwd en die heeft voor afzetting van de weg gezorgd.

(03-001425)

---
Einde

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1 van Zaterdag 04-jan-2003 07:00 uur
tot Zondag 05-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---
RIJDEN ONDER INVLOED (1)

IJSSELMUIDEN - Op de Burgemeester van Engelenweg is zondagnacht een 17-jarige snorfietser staande gehouden omdat zijn verlichting het niet deed. Hij werd tevens verzocht te blazen, wat een F opgeleverde. Aan het bureau was de uitslag van de ademanalyse 490 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal uitgereikt.

(03-001655)

---
RIJDEN ONDER INVLOED (2)

KAMPEN - Zaterdagavond werd op de Mr. J.L.M Niersallee een 60-jarige bestuurder van een bestelauto uit Curacao aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 560 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur opgelegd.

(03-001568)

---
VERKEERSTOEZICHT

KAMPEN - Zaterdagochtend heeft de politie op de Frieseweg en de Europa-allee diverse bekeuringen uitgeschreven, te weten:
- 1x APK-keuring verlopen;

- 1x snorfiets voor het ten onrechte voeren van een gele plaat;
- 1x snorfiets voor te veel vermogen(0,5 kwh);
- 2x negeren inhaalverbod (Frieseweg).
(03-001395)

---
Einde

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1 van Zaterdag 04-jan-2003 07:00 uur
tot Zondag 05-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---
INSLUIPING EN DIEFSTAL

ZWARTSLUIS - Bij een bedrijf aan de Stouweweg heeft zaterdagmiddag een insluiping met diefstal plaatsgevonden. Tijdens lunchtijd parkeerden twee personen een auto bij het bedrijf. Eén persoon bleef in de auto. De andere ging naar binnen. De eigenaar, een 39-jarige man uit Zwartsluis, zag de auto en liep naar binnen. Hij trof vervolgens een man aan, die de weg vroeg. Hoewel de eigenaar vermoedde dat er iets fout zat, kon hij echter niets en wees de weg. Nadat de personen weggereden waren, bleek een zakcomputer weg te zijn. De man achtervolgde de auto nog een tijdje, maar raakte ze te Meppel kwijt. Aan de hand van het nummerbord van de verdachte kon zijn identiteit vastgesteld worden. De politie zal de man aanhouden.

(03-001457)

---
GETUIGENOPROEP INBRAAK

STEENWIJK - Bij een bedrijfspand aan het Stationsplein is zondagnacht ingebroken. Door het verbreken van een ruit kwam men binnen. Er zijn naar schatting 15 computers ontvreemd. Wellicht zijn er getuigen van deze inbraak geweest. De politie verzoekt deze zich te melden op 0900-8844.

(03-001674)

---
OP HETERDAAD BETRAPT

STEENWIJK - Zondagnacht heeft de politie een 17-jarige jongen uit Onna op heterdaad betrapt bij de vernieling van een ruit van een abri aan de Eesveenseweg / Bultweg. Er wordt een HALT-pv opgemaakt.

(03-001662)

---
BRANDSTICHTING IN WONING

GENEMUIDEN - Zaterdagochtend heeft er een brand gewoed bij een woning van een 54-jarige man uit Genemuiden aan de Kamperzeedijk. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting, aangezien er meerdere brandhaarden werden geconstateerd. De brandweer heeft de brand geblust. De politie stelt een onderzoek in. De omvang van de schade is niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke incidenten voor.

(03-001393)

---
Einde

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1 van Zaterdag 04-jan-2003 07:00 uur
tot Zondag 05-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters ( 038-496 38 91)

---
EENZIJDIG ONGEVAL OP A28

ZWOLLE - Op de A28 voor de afslag bij de Lichtmis is zaterdagavond een eenzijdig ongeval gebeurd. Een 20-jarige man uit Gouda was geschrokken van de radio die ineens hard aanging en daardoor begon hij te slingeren. Hij belandde hierdoor via de vluchtstrook in de berm en kwam vervolgens in een ondiepe sloot. Hij liep geen persoonlijk letsel op.

(03-001600)

---
RIJDEN ONDER INVLOED (1)

ZWOLLE - Aan de Burgemeester Roelenweg is zondagnacht een 19-jarige bromfietser uit Zwolle aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was 270 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

(03-001628)

---
RIJDEN ONDER INVLOED (2)

ZWOLLE - Aan de Reysigerweg is zondagnacht een 47-jarige man uit Zwolle aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 370 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

(03-001629)

---
DRONKEN AUTOMOBILIST VEROORZAAKT AANRIJDING OP DRIE WIELEN

ZWOLLE - Zondagnacht kwam er een melding dat er een auto op drie wielen vanuit de binnenstad kwam rijden richting de Weekends. De politie heeft hierop alle auto's op de Veerallee gecontroleerd en kreeg vervolgens de melding dat de betreffende auto een (eenzijdige) aanrijding had gehad met een verkeerspaal op de Van Nagelstraat en dat hij probeerde weg te rijden. Op de Van Nagelstraat trof men de auto met drie wielen. De bestuurder, een 24-jarige man uit Beekbergen, bleek ernstig onder invloed. Na een korte controle door het ambulancepersoneel is de man door de politie meegenomen. De man bleek niet in staat tot het afleggen van een ademtest en er is daarom een bloedproef afgenomen. Omdat hij zeer waarschijnlijk meer dan 570 ug/l in zijn bloed heeft, is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

(03-001666)

---
BEKEURINGEN VOOR ONTBREKEN BROMFIETSCERTIFICATEN + VERZEKERINGSBEWIJS

ZWOLLE - Op de Th a Kempisstraat zag de politie zaterdagavond twee brommers rijden, waarvan er eentje een kartonnetje achterop had met daarop het verzekeringsnummer geschreven. De bestuurders van de brommers hadden geen bromfietscertificaten. Hier hebben ze beiden een mini-pv voor gehad. De 17-jarige jongen uit Zwolle met het kartonnetje kon niet aantonen dat de brommer waarop hij reed verzekerd was. De brommer is mee genomen naar het bureau i.v.m. de verzekering. Hij kan de brommer afhalen na het tonen van een verzekeringsbewijs en om de bekeuring te betalen.

(03-001593)

---
BRANDSTICHTING AAN AUTO

ZWOLLE - Een 40-jarige man uit Zwolle heeft zaterdagmiddag aangifte gedaan van brandstichting aan zijn auto, die op de Mackayware stond. E.e.a. moet gebeurd zijn op 3 januari tussen 18.00 en 20.30 uur. De brandweer vond stukjes van vuurwerk in de auto. De voorruit is vernield, evenals de bedrading, de motorkap etc. De schade bedraagt 5.000 euro.

(03-001453)

---
Einde

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1 van Zaterdag 04-jan-2003 07:00 uur
tot Zondag 05-jan-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---
AANRIJDING TUSSEN TWEE AUTO'S

DEVENTER - Op de Kruising Industrieweg / Sint Olafstraat heeft zaterdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Een 69jarige man uit Deventer wilde vanaf de Industrieweg de Sint Olafstraat inrijden, maar verleende geen vrije doorgang aan een 63-jarige bestuurder uit Lochem, die hem tegemoet kwam rijden. De 69-jarige man is aan licht letsel in zijn gezicht ter plaatse behandeld en met pijn op de borst naar het ziekenhuis vervoerd.

(03-001450)

---
MAN MET 177 KM/U OVER DE DIJK

DIEPENVEEN - Op de IJsseldijk in Diepenveen werden agenten van het team Verkeersveiligheid zaterdagmiddag met hoge snelheid ingehaald door een personenauto. De 24-jarige bestuurder uit Domnitz (D.) reed vanuit Olst richting Deventer, passeerde de agenten en verhoogde zijn snelheid meteen weer. De verdachte haalde al zijn voorliggers in met hoge snelheid. Bij iedere inhaalmanoeuvre "hoekte" hij om de auto heen. Op het rechte stuk richting Deventer reed hij met een gecorrigeerde snelheid van 177 km/u waar 80 is toegestaan. Hij werd staande gehouden op de Zwolseweg. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal is opgemaakt.

(03-001454)

---
SNELKRAAK AAN KEIZERSTRAAT

DEVENTER - Bij een winkel aan de Keizerstraat is zondagnacht een snelkraak gepleegd. Een onbekende dader heeft via het vernielen van een ruit twee laptops kunnen wegnemen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(03-001676)

---
AANHOUDING WINKELDIEF (1)

DEVENTER - Door een beveiligingsbeambte van een winkel aan de Hannoverstraat is zaterdagmiddag een 41-jarige man uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. De man had gereedschap weggenomen met een totaalwaarde van ongeveer ¤225,-. De man kreeg een proces-verbaal.

(03-001458)

---
AANHOUDING WINKELDIEF (2)

DEVENTER - Zaterdagmiddag is een 34-jarige vrouw uit Deventer in een winkel aan de Nieuwstraat aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had enkele goederen in haar jaszak gestopt zonder te betalen. Bij het opnemen van de aangifte bleek dat de vrouw ook een aantal goederen had weggenomen uit een andere winkel. Zij kreeg een proces-verbaal.

(03-001533)

---
TASJESROOF BIJ PINAUTOMAAT

DEVENTER - Vrijdagavond tussen 22.30 - 23.30 uur werd bij een pinautomaat van een bank aan de Singelstraat de tas van een 24-jarige vrouw uit Deventer ontvreemd. Hierbij werd zij door de dader met haar gezicht tegen de muur geduwd. De man reed in een donkere (donkerblauwe of zwarte) Volkswagen Golf, hij was ongeveer 1.72m. lang, droeg een zwarte lederen jas, een zwarte sjaal voor zijn gezicht en droeg een zwarte capuchon. Verder had hij een zwarte snor en een donkere huidskleur. Wellicht heeft iemand deze man gezien of herkend dit signalement. Tips: 0900-8844

(03-001436)

---
Einde

Door een reorganisatie van onze teams, is de indeling van de persberichten op plaatsnaam c.q. regio enigszins gewijzigd. Wij blijven de berichten echter aanleveren in zes verschillende bestandjes. In onderstaand overzicht vindt u de de wijzigingen ten opzichte van de oude situatie.

OUD             NIEUW 
Zwolle          Zwolle (zonder Dalfsen) 
Vechtdal        Hardenberg / Dalfsen / Ommen 
IJsseldelta     Kampen e.o. 
KOVO            Steenwijk / Horst & Waterland 
Deventer        Deventer e.o. 
Salland         Salland