Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-01-2003
1e persbericht van 5 januari 2003




Eindhoven: Vrouw na brand overleden
Zaterdagavond rond 20.00 uur hebben agenten in een woning aan de Hudsonlaan het stoffelijk overschot gevonden van de 75-jarige bewoonster. Buren misten de vrouw al enkele dagen. Toen bleek dat haar woning gesloten was is de politie gebeld. De politie heeft de woning geopend. Uit een onderzoek bleek dat er vermoedelijk enkele dagen geleden tijdens het koken brand was ontstaan. De vrouw heeft het vuur kunnen doven maar liep daarbij ernstige brandwonden op. Ze overleed vrijwel direct daarna aan haar opgelopen verwondingen.

Eindhoven: Boete voor stelen palletwagen
Zaterdagavond is in de Nieuwstraat in Eindhoven een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten zagen hem lopen met een palletwagen. Die bleek hij kort daarvoor op de Heuvel Galerie te hebben gestolen van een bedrijf dat daar aan het werk was. De wagen is terug naar de eigenaar die al op zoek was naar zijn eigendom. De dief kreeg door het openbaar ministerie een boete van 200 euro opgelegd.

Mierlo: Inbraak woning
Tussen donderdagmiddag en zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Heer Dickbierweg in Mierlo. De inbreker vernielde een ruit om binnen te komen. Er zijn sieraden en ongeveer 40 euro uit een spaarpot gestolen.

Helmond/ Bakel: Vijf jongens met gestolen auto aangehouden Zaterdagmiddag rond 14.30 uur zijn in de omgeving van de Wolfsputter Baan vijf jongens ( 15-16-17-18 en 18 jaar oud) uit Helmond aangehouden. De vijf hadden met een in Helmond gestolen auto getankt zonder te betalen bij een tankstation aan de Roessel in Bakel. Een politiepatrouille zag korte tijd later de auto rijden en zette de achtervolging in. Ter hoogte van de Wolfsputter Baan reed de bestuurder zich vast en probeerden de vijf te voet te ontkomen. Met behulp van andere agenten en enkele burgers die de politie spontaan hielpen werden de vijf aangehouden. Ze zijn ingesloten.

Helmond: Tasjesroof
Een 20-jarige vrouw is zaterdag rond 14.00 uur op de Havenweg in Helmond beroofd van haar schoudertas. De vrouw was te voet en droeg haar tas over de schouder. De tas werd door een man bij de vrouw van haar schouder getrokken, waarna hij zich uit de voeten maakte. In de tas zat onder meer de gsm van de vrouw.

Deurne: Inbraak woning en bedrijf
Zaterdagmiddag tussen 13.00 en 14.30 uur is ingebroken in een woning en bijbehorend bedrijf aan de Grote Bottel in Deurne. Er werd een deur opengebroken. De dader hebben geld, twee videocameras, een elektronische zakagenda en een kluisje meegenomen.

Aarle Rixtel: Fietsendief gepakt
Zaterdagmiddag om 16.30 uur is op de Havenweg in Aarle Rixtel een 44-jarige Helmonder aangehouden. Hij had kort daarvoor in de Dorpsstraat een damesfiets gestolen. Een politieagent in burger zag dat. De dief pakte de gestolen fiets op zijn nek en ging er op zijn eigen fiets vandoor. De politieagent volgde de man en waarschuwde zijn collegas die de man op de Havenweg aanhielden. De fietsendief is ingesloten.

Nuenen: Dronken automobiliste rijdt door
Zaterdag om 19.00 uur is op de Kruisakker in Nuenen een 39-jarige Nuenense aangehouden. Ze was met haar auto op de Collsehoefdijk in Nuenen tegen een lantaarnpaal gebotst. Daarna reed de vrouw door. Agenten zagen de vrouw op de Kruisakker rijden en ze werd aangehouden. Ze had gedronken. Op het politiebureau blies ze tijdens de ademtest 0,95 promille. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Nuenen: Inbraak in woning
Zaterdag tussen 15.00 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan de Heijbloem in Nuenen. Er werd een raam geforceerd nadat de dader eerst met het boren van gaatjes de tuindeuren had willen openen. Uit de woning is een plasma-TV gestolen.

Geldrop: Inbraken in woningen
Tussen vrijdagmorgen en zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Dwarsstraat in Geldrop. De dader forceerde en raam en doorzocht de woning. Kennelijk vond hij niets van zijn gading want hij is zonder buit vertrokken.

Zaterdag tussen 16.00 en 22.00 uur is ingebroken in een woning aan het Hofdael in Geldrop. Er is geld en een visa-card gestolen. De dader wist het slot van de voordeur te openen om zodoende binnen te komen.

Best: Verkeersongeval
Twee personen zijn zondagmorgen om 0.05 uur gewond geraakt tijdens een verkeersongeval op de kruising Eindhovenseweg Zuid en de Willem de Zwijgerweg. Een 27-jarige automobiliste uit Best, die op de Eindhovenseweg Zuid reed, sloeg links af en verleende geen voorrang aan een auto die van rechts kwam. Die auto werd bestuurd door een 22-jarige Eindhovenaar. Hij is met letsel aan zijn handen en nek naar een ziekenhuis gebracht. Een 26-jarige Eindhovenaar die bij de vrouw in de auto zat is met nog onbekend letsel naar het Catharina ziekenhuis gebracht.