Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 12.25 uur

Aanhouding inbrekers

UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag rond 16.00 uur op de Guatemaladreef drie jongens aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning op vrijdagavond 3 januari jl.

Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat vier personen een deur aan het intrappen waren van een woning aan de Miamidreef. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de verdachten niet meer aanwezig, wel bleek de deur van een woning te zijn ingetrapt. Getuigen konden een goed signalement geven.

De politie had de melding gekregen dat er drie jongens stonden te hangen en softdsrugs gebruikten in een portiek aan de Guatemaladreef. Toen zij ter plaatse kwamen bleken deze jongens (resp. 15, 17 en 16 jaar, allen uit Utrecht) te voldoen aan het signalement van de verdachten van de woninginbraak een dag eerder. Hierop zijn de jongens aangehouden.

Op het politiebureau zijn zij ingesloten voor verder verhoor. Hun ouders zijn, aangezien zij minderjarig zijn in kennis gesteld. Naar de vierde verdachte wordt nog een onderzoek ingesteld.

Aangehouden bedrijfsinbrekers

UTRECHT Twee Utrechters van 18 en 19 jaar zijn zondagmorgen om 01.40 uur op heterdaad aangehouden toen zij probeerden in te breken bij een bedrijf aan de Christiaan Krammlaan.

De politie kreeg een melding dat één persoon via de dakgoot probeerde een raam binnen te komen, terwijl een tweede stond te wachten met een scooter. Toen de politie ter plaatse kwam, sprong de man vanuit de dakgoot naar beneden en sprong daarna achterop de scooter die er vandoor ging.

De agenten zetten de achtervolging in en reed tegen de scooter aan, waardoor de twee verdachten vielen. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een man klaagde over pijn in zijn voet als gevolg van de val van de scooter. Hij is door een arts onderzocht maar bleek geen letsel te hebben.

De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Aanhouding inbreker

UTRECHT Op de Damstraat is zondagmorgen om 04.00 uur een 23-jarige Utrechter aangehouden die op heterdaad betrapt werd bij een inbraak in een horecagelegenheid in die straat.

Toen de politie ter plaatse kwam liep de man weg richting Kanaalstraat. Een aanwezige politiehond zorgde ervoor dat de man stopte en kon worden aangehouden. In zijn kleding werden inbrekerswerktuigen en een hoeveelheid geld aangetroffen.

De man is ingesloten op het politiebureau.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Een 42-jarige man uit Bilthoven is zaterdagmorgen om 10.30 uur gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets was aangereden door een 30-jarige automobilist uit Swifterband.

De bromfietser reed over het Kardinaal Alfrinkplein, komend uit de richting van De Bilt en reed bij groen licht de kruising op. De automobilist reed door het rode licht de kruising op en botste hierdoor op de bromfietser.

De man uit Bilthoven is met letsel aan been en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De auto bleek niet verzekerd te zijn, tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt.

Aangehouden winkeldief
UTRECHT Een 43-jarige Utrechter werd zaterdagmiddag om 12.45 uur op de Rijnkade aangehouden nadat hij uit een winkel kleding had gestolen ter waarde van 341,60 Euro.

Op het politiebureau bleek de man voor deze winkel al een ontzegging te hebben. Ook bleek de man nog 120 dagen straf open te hebben staan voor diverse diefstallen. De man is hierop ingesloten.

Hennepkwekerij opgerold
UTRECHT Op basis van een tip ontdekte politie zaterdagmiddag rond 12.40 uur aan de Larixstraat een hennepkwekerij in een schuur van een woning.

Er stonden 330 planten, rijp voor de oogst. De 36-jarige bewoner werd aangehouden. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen.