Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 12.30 uur

Politie treed streng op tegen verkeersovertreders

KAMERIK WILNIS Door surveillerende politiemensen werden zaterdagochtend op de Lange Meentweg en de Geerkade twee bekeuringen aan automobilisten uitgedeeld. Op deze locatie zijn hekken geplaatst om te waarschuwen tegen het water op de weg. Gebleken was dat regelmatig door automobilisten de hekken werden verplaatst. Als de bestuurders de gesloten verklaring negeren kan een gevaarlijke situatie ontstaan doordat het water op de rijbaan bevriest door de vorst.
Door de Provincie zullen nog extra borden worden geplaatst met het opschrift water op de rijbaan.

Aanhouding na aantreffen vuurwapen

BREUKELEN Op de Stationsweg werden zondagochtend omstreeks 04.00 uur vier verdachten aangehouden. Bij controle van de bestuurder van de auto troffen politiemensen een vuurwapen aan. Twee mannen en twee vrouwen in de leeftijd tussen 20 en 22 jaar, allen afkomstig uit Utrecht, werden ter plaatse gefouilleerd en geboeid overgebracht naar het politiebureau van Maarssen. Daar werden zij ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Processen verbaal voor alcohol achter het stuur

MAARSSEN Zondagochtend omstreeks 2.50 uur werd een 32-jarige man uit Vleuten aangehouden. Zijn rijgedrag was surveillerende politiemensen opgevallen. Uit onderzoek bleek dat de man te veel alcohol had genuttigd. De uitslag van de ademanalyse was 395 ugl (0.95 promille). Met een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal werd hij heengezonden.

WOERDEN Zondagochtend omstreeks 1.40 uur werd een 46-jarige man uit Woerden aangehouden. Hij had een verkeerspaaltje uit de grond gereden en vermoedelijk schade gereden aan een geparkeerde auto. Bij controle op het politiebureau bleek de man gedronken te hebben. Uit de ademanalyse bleek dat de 575 ugl (1.40 promille) alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij mag zich voor de rechter voor zijn rijgedrag verantwoorden.