Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-01-2003 Persberichten district Binnensticht, 12.30 uur

Vechtersbazen aangehouden

ZEIST Zondagochtend rond 05.00 uur heeft de politie op de 2e Dorpsstraat acht personen aangehouden. Voor de deur van een horecagelegenheid begonnen twee personen te vechten.

Toen de horecasurveillance deze personen wilden scheiden, richtte het geweld zich tegen de politie. Een agent werd door twee mannen belaagd en kreeg klappen. Toen agenten een van de vechtersbazen (20 jaar uit Zeist) wilden aanhouden, gingen meerdere personen zich hiermee bemoeien. Er werden beledigingen tegen de agenten geuit, en men probeerde de aanhouding te belemmeren.

Er ontstond tumult waarbij een grote groep mensen zich tegen de politie keerde. Hierop kwamen meerder politie-eenheden te hulp en werd de politiehond en de wapenstok gebruikt om de situatie onder controle te krijgen.

Er werden nog zeven personen in de leeftijd van 16 tot 21 jaar (uit Zeist en Nieuwegein) aangehouden terzake het niet voldoen aan bevel of vordering, belemmeren van de aanhouding, mishandeling en belediging.

Zij zijn allen ingesloten op het politiebureau.

Autodieven aangehouden

DE BILT Twee mannen van 27 (Bilthoven) en 26 jaar (uit De Meern) en een 20-jarige vrouw uit Driebergen zijn zondagochtend om 03.25 uur op de Prof. Dr. P.J. Crutzenlaan aangehouden in een gestolen auto.

Surveillerende agenten reden over genoemde straat toen hen een auto tegemoet kwam die bij het zien van de politieauto stopte en achteruit reed. De bestuurder stapte uit en rende weg. Na een korte achtervolging kon hij in de omgeving worden aangehouden.

De auto bleek te zijn doorverbonden. De drie personen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek de 26-jarige bestuurder ook gedronken te hebben (380 ugl, ofwel 0,95 promille). Bovendien reed hij met een ongeldig verklaard rijbewijs en had hij nog boetes ter waarde van 1502,94 Euro open staan. De 27-jarige man bleek ook nog verdacht te worden van een inbraak in een bedrijf in Houten in 2002.

De beide mannen zijn ingesloten, de vrouw is heengezonden.

Met alcohol op achter het stuur

ZEIST - Een 43-jarige man uit Driebergen is zondagmorgen om 02.30 uur op de Dreef betrapt op het rijden onder invloed. De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel gedronken had (630 ugl/ 1,55 promille). Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er is proces verbaal opgemaakt.

Op de Panweg moest een 48-jarige man uit Woudenberg een blaastest ondergaan. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek hij 460 ugl (1,10 promille) alcohol in zijn lichaam te hebben. Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Gestolen scooter weer terecht

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Zaterdagmiddag rond 13.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Engweg een scooter was aangetroffen. Onderweg hiernaartoe kwam er een tweede melding dat er twee jongens met een jerrycan met brandstof bij de scooter gearriveerd waren. Dit bleken twee 15-jarige jongens uit Driebergen te zijn.

De scooter stond als gestolen gesignaleerd. De jongens verklaarden de scooter gevonden te hebben en er al enkele dagen op rond te rijden. Beide jongens zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

De eigenaar van de scooter kon deze ophalen op het politiebureau.