Politie Gelderland-Midden

Hoevelaken, bedrijfsinbraak
Publicatiedatum: 05-01-2003

In een vlucht voor politie en beveiligingsmedewerkers hebben nog onbekende inbrekers hun auto en de buit vrijdagnacht achter moeten laten op de Bijenvlucht in Hoevelaken. Omstreeks drie uur 's nachts werden agenten naar het bedrijf aan de Bijenvlucht gezonden voor een inbraak. De agenten waren toevallig vlak in de buurt en binnen een minuut terplaatse. Daar troffen zij samen met beveiligingsmedewerkers aan de zijkant van het bedrijf enkele computers met bijbehoren in de struiken aan. Op de parkeerplaats werd een auto aangetroffen met nog enkele inbrekerswerktuigen. Bij een zoektocht naar de inbrekers werd door de politie gebruik gemaakt van een surveillancehond. Die raakte het spoor in de omgeving echter bijster. Het onderzoek naar de daders wordt voortgezet aan de hand van aangetroffen sporen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hoevelaken, insluiper actief
Publicatiedatum: 05-01-2003

Een 56-jarige bewoonster aan de Van Lyndenlaan in Hoevelaken is vrijdagochtend het slachtoffer geworden van een insluiper. Gedurende de ochtenduren slaagde een onbekende erin via een onafgesloten achterdeur ongezien de woning binnen te komen en de hand te leggen op een portemonnee met geld. Een bewoner aan de Van Zuylenlaan meldde die ochtend aan de politie dat hij een verdacht persoon door de buurt had zien gaan die veel belangstelling toonde voor woningen. Hij zou bij diverse woningen de oprit zijn opgelopen zonder aan te bellen. Volgens de getuige zou het gaan om een man van ongeveer 25 jaar met een getinte huidskleur, ongeveer 1.80 a 1.90 m lang, met een lang maar bol gezicht. De verdachte man zou verder een lichtbruine muts en opvallend witte sportschoenen dragen. Een onderzoek in de buurt leverde de politie echter geen resultaat op.
Eerder in de week had zich een soortgelijk geval voorgedaan op de Andreaslaan in Hoevelaken. Ook daar verdween geld uit een woning nadat een onbekende was binnengeslopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld, woninginbraken
Publicatiedatum: 05-01-2003

Een viertal gedupeerden van woninginbraken uit een en dezelfde straat in Barneveld hebben zich vrijdag bij de politie gemeld voor aangifte. De inbraken vonden plaats in de nachtelijke uren van donderdag op vrijdag, in vier woningen aan de Koterweg in Barneveld. In alle gevallen probeerden de daders zich toegang te verschaffen tot de woningen door het boren van gaatjes in deur- of raamkozijnen. Het is niet bekend of de daders er ook in slaagden binnen te komen. Uit geen enkele woning worden goederen vermist.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---