Politie Gelderland-Midden

Ede-Wekerom, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 05-01-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft vrijdagavond op een tweetal plaatsen in Ede en Wekerom snelheidscontroles uitgevoerd. Daarbij werden in totaal 110 bestuurders bekeurd. Op de Rijksweg N224 werden tussen kwart voor vier 's middags en half tien 's avonds 3840 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 57 te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 111 km/u, waar slechts 80 is toegestaan.
In Wekerom controleerde de politie op de Apeldoornseweg tussen vier en half elf 1750 voertuigen. In 53 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt. Een bestuurder maakte het wel erg bont door met een snelheid van 156 km/u de rader voorbij te rijden. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ederveen, buurtbewoners verijdelen mogelijk inbraak Publicatiedatum: 05-01-2003

Buurtbewoners aan de Hoofdweg in Ederveen hebben met een gezamenlijke actie mogelijk een woninginbraak in hun straat weten te voorkomen. Omstreeks half zeven viel een bewoner aan de Hoofdweg een personenauto op die in een pad nabij een woning stond. Het viel de bewoner op dat de twee inzittenden met gedoofde lichten bleven staan, waarop besloten werd een extra oogje in het zeil te houden. Op een gegeven moment zag men de twee inzittenden uitstappen en het erf oplopen van een nabijgelegen woning. Hierop besloot men de politie te bellen en is een van de buurtbewoners met de hond op onderzoek uitgegaan. Ook werd de auto van de verdachte personen geblokkeerd door er een andere auto voor te zetten. Politieagenten hebben vervolgens samen met de buurt een onderzoek in de omgeving ingesteld maar niets meer aangetroffen. De achtergelaten auto bleek van een inwoner uit Lelystad en werd door de politie veiliggesteld. Er werden geen braaksporen bij woningen in de straat aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Harskamp, verdachte TV-monteur weer actief
Publicatiedatum: 05-01-2003

De verdachte TV-monteur, waarover al eerder gewaarschuwd was, is vrijdagmiddag weer opgedoken in Harskamp. De man verscheen aan de deur bij een woning aan de Laarweg met het verhaal dat hij een gerepareerde TV voor de buren had en nu geld kwam halen. De bewoners trapten er echter niet in en waarschuwden de politie. De man werd overigens niet meer aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---