Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-01-2003 2e persbericht van 5 januari 2003

Eindhoven: Inbraak in winkel
Zondagmorgen om 2.40 uur is in de Kruisstraat een 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij had samen met een andere jongen, met een trottoirtegel, een ruit van de voordeur ingegooid bij een telefoonwinkel in die straat. Een van de twee was even het pand binnengegaan maar toen de politie kwam probeerden de twee te ontkomen. De andere verdachte wist met de fiets aan de politie te ontkomen. De 15-jarige jongen is ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Zondagmorgen rond 0.40 uur is op de Broekakkerseweg een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed zonder helm op een bromfiets. Bovendien bleek tijdens de controle dat de man gedronken had. Hij blies ruim 0,7 promille. Hij kreeg twee boetes opgelegd voor een totaalbedrag van 115 euro.

Op het Begijnenhof is zondag rond 0.10 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed op een scooter. Hij had gedronken en blies op het politiebureau ruim 1,05 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Aalsterweg in Eindhoven is zondag om 6.00 uur een 27-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. De man blies ruim 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man bedreigt agenten
Zondagmorgen rond 4.45 uur is op het Stratumseind een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij liep met opzet tegen de buitenspiegel van een politieauto. Toen een van de agenten daar iets over zei bedreigde de man de agent met de dood.Na zijn aanhouding bedreigde de man ook andere agenten. In het verleden bedreigde en mishandelde de man al eerder agenten en medewerkers van het openbaar ministerie. De man is ingesloten.

Helmond: Inbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een winkel aan de Vondellaan in Helmond. De ruit van de toegangsdeur werd vernield. De dader is aan de haal met een nog onbekende hoeveelheid shampoo.

Helmond: Bewoners overlopen inbreker
Zondagmorgen rond 9.30 uur werd ingebroken in een woning aan De Ruiterstraat in Helmond. De bewoners werden wakker van gerommel in de kamer. De bewoner nam polshoogte en liep tegen een inbreker op. Die wist snel de woning uit te vluchten. Er wordt toe nu niets vermist.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld
Zondagmorgen rond 9.30 uur is in een woning aan de Jan Stevensstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De 52-jarige bewoner had op de eerste verdieping 193 hennepplanten staan en op zijn zolder nog eens 207 planten. De kwekerij is ontmanteld en de benodigde materialen zijn in beslaggenomen. De planten worden vernietigd. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Dronken automobilist belandt in tuintjes Een dronken automobilist (38) uit Mierlo is zondagmorgen rond 0.30 uur met zijn auto in twee tuintjes van woningen aan de Brugstraat in Mierlo terecht gekomen. De man raakte eerst een vluchtheuvel waarna hij de macht over het stuur verloor. Daarna vloog de auto de tuinen in. De bestuurder had gedronken. Hij blies op het politiebureau 1,25 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Inbraak
Zondagmorgen rond 3.0 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Leembaan in Deurne. De daders sloegen met een metalen pijp een ruit in. Er werd een subwoofer ter waarde van 1400 euro gestolen. Op het moment van de inbraak kwam juist een beveiligingsbeambte de straat inrijden en maakten de twee daders zich met een auto uit de voeten.

Mariahout: Brandstichting
Zondagmorgen rond 7.00 uur brak brand uit in een leeg staande woning aan De Hei in Mariahout. Het pand brandde volledig uit. Het pand was in het verleden al vaker doelwit van vernielingen en brandstichtingen. Vermoed wordt dat de brand is aangestoken. De brandweer heeft het uur geblust.

Bakel: Dronken automobilist in de sloot
Een dronken automobilist (26) uit Boekel is zondagmorgen rond 7.15 uur met zijn auto op de Benthem in de sloot beland. De man blies tijdens een alcoholtest ruim 1,25 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Laptop weg na inbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een bedrijf aan Den Uitvanck in Oirschot. De dader gooide een grote ruit in en ging aan de haal met een laptop die op een bureau stond.

Valkenswaard: Computer gestolen
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan het Cabotopad in Valkenswaard. De achterdeur werd opengebroken. De dader heeft een computer gestolen.