Politie Zaanstreek-waterland

15:32 03-JAN-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, GUISWEG
Auto te water na aanrijding
Op de kruising Westerkoogweg met de Guisweg raakte een auto met de achterzijde te water na een aanrijding. Beide inzittenden, een 59-jarige bestuurster uit Koog aan de Zaan en haar 62-jarige bijrijder raakten licht gewond. Een 33-jarige vrouw, komende uit de richting Westzaan, verleende vermoedelijk geen voorrang aan de over Guisweg richting Westerkoogweg rijdende wagen. Zij raakte het voertuig aan de voorzijde waarna deze in de linkerberm raakte, twee maal over de kop sloeg en in het water schoof.

23:30 03-JAN-03
loc.: VOLENDAM, DIJKGRAAF POSCHLAAN
Boete voor plakkers
Twee illegale aanplakkers konden hun emmer met plaksel, hun stoffer en posters inleveren op de Dijkgraaf Poschlaan. Zij waren bezig met het plakken van posters voor een feest, echter zonder vergunning van de gemeente Edam Volendam. De heren kregen een bekeuring.

03:30 04-JAN-03
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Aanhouding na vechtpartij
Op basis van getuigenverklaringen kon een 18-jarige man uit Purmerend worden aangehouden op verdenking van mishandeling van twee stadsgenoten (19 en 22 jaar). In een horecagelegenheid had de verdachte ruzie met de vriendin van een van de slachtoffers gekregen. Toen de 19-jarige man tussenbeide kwam werd hij hard in het gezicht geslagen waarbij hij vermoedelijk een gebroken neus opliep. Het 22-jarige slachtoffer werd enige tijd later voor de kroeg in het gezicht geslagen door de verdachte. Hij zou zich met de ruzie binnen hebben bemoeid, waarvoor de verdachte verhaal kwam halen. Kort hierop kon de vechtersbaas worden gearresteerd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

04:11 04-JAN-03
loc.: PURMEREND, GANGESLAAN
Pepperspray ingezet tegen agressieve verdachte
Politiemensen moesten gebruik maken van pepperspray bij de arrestatie van een zeer agressieve 27-jarige man uit Purmerend.
De man was betrokken bij een ruzie met vrienden op straat die door twee agenten werd gesust. Toen de verdachte echter alsnog voor de ogen van de agenten een 25-jarige vrouw uit Purmerend tegen de grond duwde werd overgegaan tot zijn aanhouding. Daarbij werd de verdachte zeer agressief en bood zwaar verzet. Na het gebruik van de pepperspray kon de man overgebracht worden naar het bureau. Vermoedelijk is het gedrag van de verdachte te wijdde aan de combinatie van alcohol en drugs. Daar er geen aangifte volgde door de betrokkenen is de man in de loop van de ochtend, na onderzoek door een arts, weer in vrijheid gesteld.

09:00 04-JAN-03
loc.: PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT
Controle op aanhangwagens
Bij een preventieve controle op de technische staat van aanhangwagens zijn door de politie bij twintig van de 25 gecontroleerde aanhangers mankementen geconstateerd. De overtredingen bestonden uit overbelading, slechte staat van de banden (scheurtjes), slecht vastgezette lading, voeren van de oude model kentekenplaat (per 1 januari is 'witte plaat' verplicht) en het niet vastzetten van de hulpkoppeling. De meeste mankementen werden ter plaatse verholpen. De politie beschouwde deze actie als '0-meting' en sluit een vervolg in het voorjaar niet uit.

20:35 04-JAN-03
Gewapende overvaller aangehouden na overval op supermarkt
loc.: MONNICKENDAM, 'T SPIL
Een 35-jarige Amsterdammer is zaterdagavond om even voor negen uur aangehouden na het plegen van een gewapende overval op een supermarkt aan 'T Spil in Monnickendam. De verdachte heeft zich laten insluiten na sluiting van de supermarkt om acht uur. Toen het personeel de zaak wilde verlaten kwam de man tevoorschijn met een bivakmuts over zijn hoofd en een imitatievuurwapen in zijn hand. Hij bedreigde de zes personeelsleden met het wapen en bond vervolgens de slachtoffers hun handen vast met Tie raps. Een medewerkster werd gedwongen de kluis te openen en geld in een tas te doen. Een 21-jarige man uit Purmerend, die zijn vriendin kwam ophalen na haar werk in de supermarkt, ontdekte rond 20:30 dat er een overval gaande was toen hij naar binnen keek en de overvaller ontdekte. Hij alarmeerde direct de politie via het alarmnummer 112. De verdachte probeerde het pand door een nooddeur aan de achterzijde te verlaten om vervolgens naar zijn daar geparkeerde vluchtauto te lopen, maar agenten konden de man direct bij de uitgang overmeesteren en arresteren. De man is in verzekering gesteld en heeft een volledige bekentenis afgelegd.

02:57 05-JAN-03
loc.: ZAANDAM, DAM
Gewonde bij vechtpartij
Een 20-jarige Zaandammer raakte gewond aan zijn hoofd bij een vechtpartij in een horecagelegenheid. Op aanwijzing van getuigen kon buiten de zaak een 16-jarige Amsterdammer worden aangehouden op verdenking van mishandeling. De ruzie was ontstaan om het spelen op een gokkast. Het slachtoffer werd afgevoerd naar ziekenhuis de Heel met een snee in zijn achterhoofd en meerdere kneuzingen in zijn gezicht.

11:13 05-JAN-03
loc.: PURMEREND, BAMBOEPAD
Inbraak in woning
Na tuiskomst van vakantie ontdekten de bewoners een inbraak in hun woning. De woning werd vermoedelijk betreden via de garage aan de achterzijde. Meerdere toegangsdeuren waren geforceerd. De buit bestond uit bankpassen.