Politie Gelderland-Midden

Arnhem, moeder redt kinderen uit brandende woning Publicatiedatum: 05-01-2003

Bij een woningbrand aan de St. Josephstraat in Arnhem is zondagochtend een 24-jarige vrouw gewond geraakt toen zij, kort na het ontdekken van de brand, haar beide kinderen in veiligheid wilde brengen. De vrouw, tevens bewoonster van het pand, liep daarbij flinke brandwonden op aan armen en rug maar wist haar beide kinderen van 2 en 5 jaar uit de woning te halen. De beide kinderen bleven ongedeerd maar werden zekerheidshalve met hun moeder overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem. De brand was omstreeks half elf ontstaan in een van de kamers van de woning. Buurtbewoners hoorden omstreeks dat tijdstip geschreeuw en zagen de vrouw met beide kinderen op de arm naar buiten komen. Zij ontfermden zich over het slachtoffer. Op dat moment stond de woning al vol rook en waren binnen vlammen zichtbaar. Brandweer en politie waren snel terplaatse. De brandweer kon echter niet voorkomen dat een van de kamers volledig uitbrandde. Omdat de oorzaak van de brand nog niet duidelijk is wordt door de technische recherche een onderzoek ingesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rivierenland

---

Herwen, hennepplantage ontdekt bij woningbrand
Publicatiedatum: 05-01-2003

Politie en brandweer hebben zaterdagavond bij een woningbrand aan de Polderdijk in Herwen een hennepplantage ontdekt. De brand brak omstreeks half zeven uit in de keuken. De 64-jarige bewoonster ontdekte een spetterend geluid afkomstig uit de keuken en zag vervolgens dat haar keuken in brand stond. De bewoonster probeerde eerst zelf te blussen maar vluchtte in paniek het huis uit toen dit niet lukte. Door de buren werden de brandweer en politie gewaarschuwd. De brandweer wist het vuur uiteindelijk te blussen. Een in de woning achtergebleven hond kwam te overlijden als gevolg van rookontwikkeling. Bij nacontrole door de brandweer werd op de eerste verdieping in het achterhuis een hennepplantage ontdekt. De hennepplantage, waarin een honderdtal hennepplanten, bleek nog geheel intact. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Ede, aanhoudingen bij vechtpartij
Publicatiedatum: 05-01-2003

De politie heeft vrijdagnacht vier mannen aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij openlijke geweldplegingen voor een horecazaak aan het Museumplein in Ede. Het gaat om vier mannen van 18, 22, 39 en 45 jaar, allen uit Ede. Omstreeks kwart voor drie 's nachts brak er een vechtpartij uit in de zaak, waarbij een van de medewerkers zou zijn mishandeld. Door ingrijpen van personeel van de zaak kon voorkomen worden dat een ander met barkrukken. Op aanwijzen van getuigen kon het verdachte viertal in de zaak worden aangehouden door de politie. De oorzaak van de vechtpartij wordt nog onderzocht. Het viertal is voor nader verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, autodiefstallen
Publicatiedatum: 05-01-2003

Zeker drie gedupeerden hebben zaterdag bij de politie aangifte gedaan van diefstal van hun auto, danwel poging daartoe. Vanaf de Dr. Hartogsweg in Ede werd vrijdag geprobeerd de grijze Volvo van een 47-jarige inwoner van Bennekom te ontvreemden. Aan het voertuig ontstond weliswaar braakschade maar moest door de dieven worden achtergelaten. Vanaf de Dubbelhof in Ede verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag een groene Pick-Up van een 41-jarige Edenaar. In de loop van zaterdag werd vanaf de Sterkenburg een witte Peugeot 205 ontvreemd van een 41-jarige bewoner uit die straat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606