Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 5-01-2003
Persberichten zondag 5 januari 2003
Perspiket Ron Reinds 06-52528707

Bestuurder zonder rijbewijs

EMMEN Werd gisteravond een 19-jarige Emmenaar rijdende in een auto op de Statenweg aangetroffen terwijl hij geen rijbewijs bezat. De man werd hiervoor bekeurd. Tevens bleek dat een 19-jarige inzittende uit Emmen in het bezit te zijn van een busje traangas. De jongeman werd aangehouden en kreeg een snelrechtdagvaarding.

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN Een 39-jarige uit Hoogeveen afkomstige autobestuurder werd vannacht op de Grote Kerkstraat gecontroleerd. Omdat de blaasproef op straat in zijn nadeel was werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies de man 410 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Fietser zonder licht geeft valse naam op

ASSEN Vannacht werd een 25-jarige Assenaar op de Gedempte Singel bekeurd, 23 euro, voor het fietsen zonder voor- en achterlicht. Tijdens het noteren en controleren van de gegevens van de man bleek hij een valse naam opgegeven te hebben. Hiervoor kreeg de man eveneens een bekeuring van 86 euro.

Auto-inbraak

MEPPEL Afgelopen nacht werd er ingebroken in een aan de Kromme Elleboog geparkeerde personenauto. De 21-jarige uit Staphorst afkomstige eigenaar ontdekte dat een ruit van de auto was ingeslagen en dat de radardetector was weggenomen.

Auto-inbrekers aangehouden

ZUIDLAREN Naar aanleiding van een melding van een gepleegde auto-inbraak op de Brink kreeg de politie een tweede melding dat twee mannen opvallend veel belangstelling toonden voor op de Bovendiepen geparkeerde autos. Tijdens het rijden naar de tweede melding bleek dat twee mannen gesignaleerd waren bij een auto op de Smedinge. Ter plaatse werd bij een opengebroken auto twee mannen aangetroffen die rennend het hazepad kozen. Tijdens de achtervolging wist de politie een 19-jarige uit Groningen afkomstige man aan te houden. De tweede verdachte wist te ontkomen doch meldde zich kort hierop bij het bureau in Zuidlaren. Het ging hier om een 21-jarige man uit Kiel Windeweer. Beide mannen zijn ingesloten. Tijdens verhoor bekenden ze de eerder genoemde autoinbraken aan de Brink en de Smedinge en tevens verklaarden ze bij nog twee autos aan respectievelijk de Markstraat en de brink te hebben ingebroken. De buit bestond uit een hoedenplank, een gourmetstel en 4 luidsprekers.

Diefstal uit woning

ASSEN Gistermiddag werd bij een 78-jarige vrouw in haar flatwoning aan de Nobellaan aangebeld door twee dames. Ze maakten haar duidelijk dat ze bij een leegstaande woning in de flat moesten zijn en dat ze enige uitleg over de geiser wilden hebben. De vrouw gaf aan wel even mee te willen lopen doch werd door de twee dames "naar binnen gepraat". Tijdens het praten in haar woning keken de dames zelfs in de keukenkasten waarna ze de dames weer naar buiten wist te praten. In de portiek van de flat zag ze nog een derde persoon staan die mogelijk met de andere twee op pad was. Toen ze terug was in haar woning zag ze dat een kast in de woonkamer doorzocht was en dat er een geldbedrag was verdwenen uit deze kast.

Signalement van de twee dames die binnen zijn geweest:


-een vrouw, ongeveer 23 jaar, licht getinte huidskleur, ongeveer 1.65 meter lang, slank postuur, lange zwarte jas, donkere kleding, wit hoofddoekje dragend en goed Nederlands sprekend;


-een vrouw, ongeveer 40 jaar, donkere kleding, ongeveer 1.60 meter lang, lange zwarte jas, zwart kort krullend haar en gebrekig Nederlands sprekend.

Van de derde persoon is het niet bekend of het om een man of vrouw ging.

Een soortgelijk feit is gistermiddag bij een woning aan de Middenweg in Hoogeveen gepleegd. Daar liet een vrouw drie dames binnen die de keuken wilden bekijken omdat ze een soortgelijke woning kregen. Nadat de buitenlandse dames weg waren bleek dat de bewoonster eveneens een geldbedrag kwijt was.

Winkeldiefstal

COEVORDEN Gistermiddag werd bij een supermarkt aan de Ingenieur Arjen Vonkweg goederen ter waarde van 40,17 euro weggenomen. De dader, een 33-jarige vrouw uit Coevorden, had de goederen in een tas gestopt en de kassa gepasseerd zonder af te rekenen. De vrouw kreeg een dagvaarding.

Meerdere branden in Hoogeveen

HOOGEVEEN Afgelopen nacht brandde aan de Pollux een geparkeerde personenauto geheel uit. Eveneens brandden twee caravans die geparkeerd stonden op opritten bij woningen aan de Meerkoetlaan volledig uit. De vierde brand was wederom een caravan die bij een woning aan de Castor geparkeerd stond. Ook deze brandde volledig uit. De technische recherche stelt een onderzoek naar deze branden in.