Volleybal Vereniging SSS Barneveld



1/5/2003 BMC/SSS verliest nipt in Assen
Verslag Sudosa - BMC/SSS 3-2 (23-25, 26-24, 25-18, 20-25, 15-11)

Spannend duel in Assen.

Voor BMC/SSS zijn de belangrijke weken aangebroken. In de eerste twee weken speelt het team van Arjen Boonstoppel een viertal wedstrijden waarin de ploeg haarzelf zal moeten bewijzen. De eerste wedstrijd vond afgelopen zaterdag in Assen plaats. Ondanks de stijgende vorm bij de Barnevelders trokken zij toch nipt aan het kortste eind.

"Ieder punt wat gespeeld wordt ervaren als een op zich zelf staande wedstrijd" was het motto bij BMC/SSS. Omdat assistent trainer Ralph Post met de Nationale Jeugd Selectie op pad was had trainer / coach Arjen Boonstoppel voor een wel zeer opmerkelijke vervanger gezorgd. Han Abbing is de komende tien dagen zijn vervanger en hij zou met name de spelverdelers voorzien van de nodige aanwijzingen.

De opstelling kende een verrassende speler. Wouter Klapwijk begon in basis ten kostte van zijn broer Mark Klapwijk. SSS begon voortvarend aan de 1e set, de eerste twee punten waren voor de Barnevelders. Toch kon deze voorsprong niet lang standhouden, door de hoge service druk van Sudosa waren de passer/lopers van SSS niet in staat om de bal dusdanig bij de spelverdeler te krijgen waardoor er te weinig spreiding was. Sudosa kwam terug en bracht de stand op gelijke hoogte op 6-6. Door een goede service beurt van Rene Reinaerts nam SSS weer een voorspong van twee punten maar deze werd snel door Sudosa te niet gedaan. Deze wisseling van voorspong en achterstand hield stand tot 19-19. Toen kwam het sercive kanon van SSS, Michael Olieman, in het veld. Met maarliefst twee aces op rij, een na een time out van Sudosa, bracht hij SSS weer op voorsprong. De goedspelende Niels Koomen bracht met een verschrikkelijk killblock het eerste setpoint voor SSS op het bord, 23-24. Op deze stand kwam Jarno Timmerman in het veld en hij serveerde zo hard dat de spelverdeler van Sudosa, die toen achterspeler was, de bal alleen op verkeerde wijze over het net kon spelen waardoor SSS de 1e set winnend afsloot.
De 2e set kende een vrijwel gelijkwaardig verloop als de eerste doorgang met dien verstande dat nu Sudosa voornamelijk aan de goede kant van de score stond. Tevens werd deze set gekenmerkt door de blessure van Rene Reinaerts waardoor Jarno Timmerman zijn rentree maakte in het team. Gelukkig bleek achteraf de blessure mee te vallen maar Reinaerts speelde in deze wedstrijd niet meer mee. Positieve bijkomstigheid was het goede optreden van Jarno Timmerman. Met name zijn service bleek de Assenaren regelmatig in de problemen te brengen. Jammer was het dat wanneer SSS een achterstand van twee of meer punten weer was ingelopen men vergat om door te gaan waardoor Sudosa constant in de winning mood bleef. Wederom goede invalbeurten van Michael Olieman en Tobias van de Linde zorgde voor service aces waardoor SSS toch weer het eerste setpoint op de stand 23-24 kreeg. Helaas werd het deze keer niet afgemaakt door BMC/SSS waardoor Sudosa deze set kon winnen met 26-24.
Door deze tegenslag was SSS geheel van de leg, om in Barneveldse uitdrukkingen te blijven, teveel kleine foutjes, moegestreden spelers en het ontbreken van het heilige vuur zorgde ervoor dat Sudosa deze 3e set heel snel en eenvoudig met 25-18 won.
Het winnen van twee sets is heel erg belangrijk voor SSS vandaag en dat zagen de spelers ook op tijd in. Met een opmerkelijke opstelling in de vierde set vocht SSS zich weer geheel terug. Onder leiding van spelverdeler Erwin Woord en Tobias van de Linde stond er een ander SSS in het veld. En niet alleen in het veld maar ook daar buiten. Langs de lijn stond Arjen Boonstoppel zeer fanatiek met iedere bal mee te spelen, het aanmoedigen van hem klonk luider als de aanmoedigen van de supporters uit Assen. Het worp vruchten af, BMC/SSS liet voor het eerst in deze wedstrijd zien waartoe het in staat is. Met Jarno Timmerman in een hoofdrol nam SSS een voorsprong van maarliefst acht punten en er verscheen een stand van 13-21 op het bord. Waarschijnlijk schrokken de spelers van SSS hier zo van dat zijn weer enigszins het lieten lopen waardoor Sudosa kon terugkomen tot 18-21. Op dit moment was het Rob Bontje die drie keer op rij moest blokkeren alvorens het punt was gescoord, met name de derde keer was een schoonheid hoog torende boven het net ramde hij de bal op de grond. Het ijs was gebroken en SSS won de o zo belangrijke vierde set. De vijfde set was een zware tegenvaller voor SSS. Het goede spel kon niet worden voortgezet, dit kwam hoofdzakelijk door de goede en harde service van Sudosa waardoor Erwin Woord zijn aanvallers niet goede kon bereiken. De zeer goed leidende scheidsrechters, en dit mag ook wel een keer worden gezegd, floten jammergenoeg een perfecte prikbal van Hugo Rijken af waardoor Sudosa op 14-11 kwam en vervolgens de set en wedstrijd winnend afsloten.
Na afloop een toch enigszins optimistische Arjen Boonstoppen "Ik heb vandaag verschillende malen mijn stem moeten misbruiken om het team op scherp te zetten en dat heeft geholpen want ik zag SSS weer spelen zoals het moeten spelen knokkend voor ieder punt. Dat wij hebben verloren is jammer maar als het zelfvertrouwen de komende week nog verder groeit dan zie ik nog mooie dingen gebeuren". BMC/SSS speelt dinsdagavond alweer haar volgende wedstrijd. In de Veluwehal wordt om 20.30u. de wedstrijd tegen DKJO gespeeld in het kader van de Nationale Volleybal Beker.