Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, weekend 4 en 5 januari 2003

TILBURG, 5 januari 2003

Winkeldief steelt bier
TILBURG: Winkelpersoneel van een winkel aan het Paletplein greep vrijdagavond 03 januari 2003 een winkeldief in de kraag. Men droeg de verdachte daarna over aan de politie. De man had vier flesje bier gestolen, met een totale waarde van euro 2,14. Het was niet de eerste keer dat deze verdachte betrapt werd bij het plegen van winkeldiefstal. Hij kreeg een boete van 120 euro opgelegd. De verdachte is 68 jarige man uit Tilburg.

Woninginbraak
BERKEL ENSCHOT: Op vrijdag 3 januari is tussen 15.10 uur en 20.00 uur ingebroken in een woning aan de Berkelseweg in Berkel-Enschot. De dader kwam de woning binnen door het keukenraam op te breken. Hij doorzocht daarna de gehele woning en ging er vandoor met onder andere sieraden, geld, huissleutels en autosleutels. De politie stelde een buurtonderzoek in, dat op dit moment nog geen aanknopingspunten opleverde. Verder verrichtte de technische recherche een sporenonderzoek.

Flat in de rook
TILBURG: Politie, brandweer en GGD rukten vrijdagavond 3 januari omstreeks 21.55 uur naar een vermeende brand in een flat aan de Ingenhovenlaan. Ter plaatse bleek dat er geen sprake was van brand. In de trappenhal was een rookpot aangestoken. De rookpot had het gehele trapportaal onder de oranje rook gezet. De flat staat op de rol om gesloopt te worden en er wonen nog maar enkele mensen. Tot op heden is onbekend is wie verantwoordelijk is voor de rookontwikkeling.

Laffe tasjesroof
TILBURG: De politie onderzoekt een tasjesroof die op zaterdagochtend 4 januari rond 06.00 uur gepleegd werd in Park de Horion. Een 32 jarige vrouw reed daar op haar scooter. Haar tas ging aan het stuur van haar scooter. Plotseling kwam er een andere scooter naast haar rijden, bestuurd door een man van circa 25/26 jaar oud. Deze trok zonder pardon de tas van het stuur. Hierdoor kwam het slachtoffer ten val. De dader bekommerde zich totaal niet om het slachtoffer en ging er vandoor met de tas. De vrouw liep bij de val een wond op bij haar wenkbrauw en een geschaafde elleboog. Verder ontstond er schade aan haar kleding en scooter. Haar tas is overigens later in de directe omgeving teruggevonden. Er was niets uit gestolen.

Brand in woning
TILBURG: Op zaterdagochtend 4 januari omstreeks 11.00 uur ontstond brand in een woning aan de Ringbaan-Oost. Toen de brandweer en politie arriveerden waren er nog bewoners in het pand aanwezig. Een van hen was zelfs via het dakraam op het dak geklommen om aan het vuur te ontsnappen. De brandweer bluste de brand en bracht de bewoners in veiligheid. Een van de bewoonsters is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor ademhalingsproblemen en mogelijke lichte brandwonden. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een frituurpan die in brand gevlogen was. De woning is door de brand zodanig beschadigd dat de bewoners tijdelijk elders zijn ondergebracht. Tijdens de bluswerkzaamheden heeft de politie de kruising Ringbaan Oost met de J.P. Coenstraat tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Politie ontmantelt hennepkwekerij TILBURG : De politie ontmantelde op zaterdag 4 januari een hennepkwekerij op een zolderverdieping van een woning aan de Juraweide. De politie nam daarbij 154 hennepplanten,17 assimilatielampen en de overige apparatuur in beslag. Een 23-jarige Tilburger die in de woning aanwezig was werd aangehouden en verhoord. De eigenaar van de woning heeft de politie nog niet kunnen verhoren.

Beschonken bromfietser
TILBURG: Op zaterdag 4 januari 2003 omstreeks 14.50 betrapte de politie een 22 jarige Tilburger toen hij onder invloed van alcohol op zijn brommer reed. De politie controleerde de man in de Van Mierlostraat te Tilburg. De ademanalyse van de verdachte is uitgevoerd in het politiebureau. Deze test gaf een uitslag van 490 ug/l. terwijl 220 ug/l. wettelijk maximaal is toegestaan. Met ug/. wordt overigens microgram alcohol per liter uitgeademde lucht bedoeld. In overleg met Justitie kreeg de verdachte van de politie een dagvaarding om op 18 april 2003 voor de rechter te verschijnen. Daarnaast kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Graffitispuiter betrapt
GOIRLE: De politie zag dat een jongen zich verdacht ophield in de omgeving van de Abcovenseweg / Rillaersebaan. Dit was op zaterdag 4 januari omstreeks 02.30 uur. Bij controle bleek het om een 17 jarige graffitispuiter te gaan. Hij had twee illegale kunstwerken aangebracht waarvan een op een electriciteitshuisje. De politie nam contact op met de ouders van de knul. Zij gaven toestemming voor een verwijzing naar Bureau HALT. De politie nam de spuitbussen van de kunstenaar in beslag.

Politie pakt autovernieler op heterdaad TILBURG: Op zondag 5 januari 2003 arresteerde de politie omstreeks
01.00 uur op heterdaad een 16 jarige Tilburger die vernielingen pleegde. Op de Batenburglaan beschadigde de jongeman een personenauto (Opel Vectra), een bestelauto en een fiets. Onder het oog van de politie trapte de verdachte een deuk in voornoemde Opel Vectra. De twee overige benadeelden meldden zich bij de afwerking van het incident bij de politie. De verdachte is in voorlopige hechtenis genomen. Hij was overigens onder invloed van de nodige alcohol.

Bron: Jeroen Steenmeijer