Politie Gelderland-Midden

Duiven, bedrijfsinbraak, mogelijke verdachte aangehouden Publicatiedatum: 05-01-2003

Bij een bedrijf aan de Nieuwgraaf in Duiven werd zaterdagavond ingebroken. Daarbij werden een nog onbekend aantal computers buitgemaakt. De daders forceerden een hek aan de zijkant van het bedrijf. Via een trap aan de achterzijde werd een deur bereikt die werd ingeslagen. Beveiligingsmedewerkers werden door het inbraakalarm gewaarschuwd en ontdekten de inbraak. Later op de avond signaleerden beveiligingsmedewerkers een verdacht voertuig op de Westsingel in Duiven en waarschuwden de politie. Bij controle van de auto werden door agenten inbrekerswerktuigen aangetroffen. De bestuurder, een 40-jarige man uit Roermond, werd als verdachte aangehouden. De politie onderzoekt of er verband bestaat tussen het aantreffen van de verdachte Roermondenaar en eerdere recente inbraken op de Nieuwgraaf en omgeving.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, man gewond bij beroving van drugs
Publicatiedatum: 05-01-2003

Een 33-jarige Arnhemmer is vrijdagavond licht gewond geraakt bij een beroving van drugs op het Noordeinde in Zevenaar. De Arnhemmer had omstreeks zes uur een afspraak met hem onbekenden inzake de levering van harddrugs. Op het afgesproken tijdstip verschenen er twee mannen op een scooter die hem schopten en sloegen. Vervolgens werden de drugs hem afhandig gemaakt en gingen beide belagers er vandoor. Bij de beroving namen de belagers tevens bezit van het geld, de jas en de telefoon van het slachtoffer. Uit de lezing van het slachtoffer blijkt dat hij werd beroofd door twee mannen van 20 tot 22 jaar. De een was blank, had een normaal postuur, ongeveer 1.80 m lang en droeg een zwart petje met opschrift New York. Hij zou verder gekleed zijn in een zwart sportjack, lichtblauwe spijkerbroek en zwarte sportschoenen. Van de ander is bekend dat hij een getint uiterlijk had, ongeveer 1.90 m lang was en een zwarte das en muts droeg. Verder zou hij een zwarte of bruine jas met witte bontkraag gedragen hebben. Beiden waren weggereden op een zwarte scooter.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Angeren, woninginbraken
Publicatiedatum: 05-01-2003

Een tweetal woningen in Angeren zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag door het dievengilde bezocht. Op de Jan Joostenlaan in Angeren werden onder andere beeld- en geluidsapparatuur buitgemaakt. De daders verschaften zich toegang tot de woning door het verbreken van een slot. De hele woning werd doorzocht.
Bij een woning aan de Christinastraat is het vermoedelijk bij een poging gebleven. De 79-jarige bewoonster ontdekte dat een deur, een slot en een deurkozijn braakschade hadden opgelopen. Er werd echter niets uit de woning vermist.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen, betonplaten van vrachtauto gevallen
Publicatiedatum: 05-01-2003

Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Huissen is zaterdagochtend op de Karstraat in zijn woonplaats, nabij De Geer en het Nieuwediep zo'n 15 ton aan betonplaten verloren. Bij het ongeval, dat zich omstreeks kwart over tien voordeed, werd schade veroorzaakt aan de auto van een 38-jarige plaatsgenoot van de chauffeur. De 38-jarige automobilist reed ter hoogte van de vrachtauto toen het ongeval zich voordeed. Door snel gas te geven wist hij te voorkomen dat een aantal platen op het dak van zijn auto terechtkwam. De 38-jarige Huissenaar kwam zo met de schrik vrij. Zijn auto liep wel zware schade op. Tegen de 28-jarige vrachtwagenchauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---