Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout, weekend 4 en 5 januari 2003

OOSTERHOUT, 5 januari 2003

Team Altena


Rijden zonder rijbewijs
NIEUWENWIJK De politie bekeurde tijdens een alcoholcontrole een 18 jarige inwoonster uit Nieuwendijk. Ze bestuurde een personenauto terwijl ze (nog) niet in het bezit was van een rijbewijs. De controle vond plaats op de Rijksweg in Nieuwendijk. Tijdens de controle bleek overigens geen van de gecontroleerde automobilisten onder invloed van alcohol te zijn.

Inbraken in woningen
ALMKERK: Op zaterdagavond 04 januari bleek dat er was ingebroken in een woning aan de Vlinderslag. Aan de achterzijde brak de inbreker een raam open en kon via dit raam de woning betreden. Uit een geldkistje is daarna een geldbedrag gestolen. De inbraak is vermoedelijk gepleegd in de loop van de avond. GENDEREN: Ook werd er ingebroken in een woning aan de Kerkstraat. Hier kwam men binnen door een klepraam aan de achterzijde open te breken. Ook hier werd alleen geld gestolen. MEEUWEN: Aan de Hoek in Meeuwen brak een inbreker een uitzetraam aan de achterzijde open. Uit de woning verdwenen op onrechtmatige wijze een laptop en fotocamera. Tot slot is er in een woning Ridder v/d Merwedestraat ingebroken. Ook hier heeft men een raam open gebroken en is via die weg naar binnen geklommen. Hier zijn juwelen gestolen. Al deze inbraken zijn in de avonduren gepleegd.

Rijden onder invloed
WERKENDAM: Op zaterdagavond 04 januari arresteerde de politie een 39 jarige man uit Werkendam omdat hij in zijn auto reed terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. De verdachte is op de Berenklauw aangehouden. Hij had zoveel gedronken dat zijn rijbewijs werd ingenomen. De ademanalyse gaf een uitslag van 665 ug/l. In overleg met Justitie kreeg de verdachte van de politie een dagvaarding om op 18 april 2003 voor de rechter te verschijnen. Daarnaast kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur opgelegd.

Team Loon op Zand

Gestolen auto in brand gestoken
KAATSHEUVEL: Op 03 januari omstreeks 23.05 uur vond de politie een uitgebrande auto. Het ging om een Opel Corsa met het kenteken ZK-95-VX. Van de auto werden de banden/velgen niet meer aangetroffen. Vermoedelijk is het de dieven om de banden en de velgen te doen geweest en heeft men na de diefstal de auto in brand gestoken. Later bleek dat de auto bij de Overlaat gestolen was. De gedupeerde eigenaar is door de politie op de hoogte gebracht van het voorval.

Automobilist onder invloed van alcohol
KAATSHEUVEL: Op zaterdag 04 januari 2003, omstreeks 00.23 zagen politieagenten een personenauto met hoge snelheid over de Dick Flemmingstraat in Sprang-Capelle rijden. De auto reed naar Kaatsheuvel. Het snelle rijgedrag was voor de politie aanleiding om de bestuurder een stopteken te geven. De 19 jarige man uit Kaatsheuvel bleek onder invloed van alcohol te zijn. De politie hield hem aan en nam een ademanalyse af van de verdachte. Deze test gaf een uitslag van 375 ugl. In overleg met Justitie kreeg de verdachte van de politie een dagvaarding om op 4 april 2003 voor de rechter te verschijnen. Daarnaast kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Team Dongen:

Diefstal uit oplegger
DONGEN: In de nacht van vrijdag 3 januari op zaterdag 4 januari zijn vanuit een vrachtauto op de Metaalstraat te Dongen een aantal dozen gestolen. De veertien dozen waren elk gevuld met 40 paar sokken. De toegang tot de vrachtauto verkreeg men door het kapotsnijden van het dekzeil. Er werd aangifte gedaan bij de politie.

Dongenaar betrapt op rijden onder invloed
DONGEN: Tijdens een controle betrapte de politie een 37 jarige man uit Dongen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte werd op 5 januari 2003 omstreeks 01.15 uur aangehouden op de Sint Josephlaan. Na verdere controle aan het bureau ontving de man een rijverbod van 5 uren en een dagvaarding om binnenkort te verschijnen voor de rechter. De ademanalyse gaf een uitslag van 530 ug/l. De wettelijk maximaal toegestane waarde bedraagt 220 ug/l.

Team Gilze en Rijen

Rijden onder invloed
GILZE: Op de Nerhoven te Gilze arresteerde de politie op 04 januari 2003 om 01.05 uur een 35 jarige automobiliste uit Breda op verdenking van het rijden onder invloed. De vrouw was niet in staat om ademanalyse te ondergaan vanwege kortademigheid. Daarom werd gekozen om een bloedproef van haar af te nemen. De uitslag hiervan moet nog in een laboratorium worden onderzocht en wordt dus later pas bekend.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Te diep in het glaasje gekeken
RAAMSDONKSVEER: Op zondag 05 januari omstreeks controleerde de politie een bromfietser op de Maasdijk te Raamsdonksveer. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn en onderging in het politiebureau een ademanalyse, hetgeen een uitslag van 330 ug/l. opleverde. De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op. Het gaat hier om een 23 jarige man afkomstig uit Hank. Een paar uur later (06.30 uur) betrapte de politie een 24 jarige inwoner van Raamsdonk op het rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd op de Keizersdijk toen hij in een personenauto. Hij bleek te veel alcohol gedronken te hebben (325 ug/l.) Een transactie van Euro 190,- en een rijverbod voor 2 uur werden waren voor hem het gevolg.

Team Waalwijk:

Dronken invalide man maakt brokken
SPRANG-CAPELLE: Op vrijdagavond 03 januari 2003 omstreeks 18.30 uur reed een 70 jarige invalide man tegen een geparkeerde auto aan. Dat gebeurde in de Van Der Duinstraat in Sprang-Capelle. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De politie heeft een bloedproef van de verdachte laten afnemen. De uitslag hiervan moet nog in een laboratorium worden onderzocht en wordt dus later pas bekend. Hij kreeg in ieder geval een rijverbod van 13 uren.

Woninginbraak
SPRANG-CAPELLE: Tijdens een vakantie van de bewoners is ingebroken in een woning aan de Dravik. De inbraak is gepleegd tussen 27 december en 04 januari. De gehanteerde werkwijze was het vernielen van een thermopane ruit aan achterzijde van de woning. De daders gingen door het ontstane gat de woning binnen en doorzochten kasten en laden. Uit een bureau werd een geldbedrag van 5.400,- weggenomen. Slaapkamers werden eveneens doorzocht, zelfs in linnenkast en onder matras. Ook zijn een gsm en videorecorder gestolen.

Inbraak in bedrijfspand
WAALWIJK: Tussen vrijdagavond 3 januari en zaterdagochtend 4 januari is er ingebroken bij een bedrijf aan de Grotestraat in Waalwijk. Via een gat in hekwerk verkreeg men toegang tot terrein. Na het openbreken van de kantoordeur werden een computer, beeldscherm en digitale camera ontvreemd.

Woninginbraak
WAALWIJK: Tussen 1 en 4 januari is er ingebroken in een woning aan de Felix Timmermanstraat in Waalwijk. De dader kwam de woning binnen door het klepraampje boven keukendeur te forceren. De gehele woning is daarna doorzocht. Alle kasten en laden stonden namelijk open toen de gedupeerden de inbraak ontdekten. Uit de woning zijn een videocamera, sieraden en een geldbedrag gestolen.

Team Oosterhout

Winkeldievegge aangehouden
OOSTERHOUT: Een 46 jarige vrouw uit Utrecht werd vrijdagmiddag betrapt op het stelen van pakketjes vleeswaren in een supermarkt aan de Keiweg. De vrouw had hiervoor een speciale rok aan waaronder extra zakken waren geprepareerd om weggenomen spullen in te doen. De politie noemt dit ook wel een zogenaamde "gaprok". De vrouw, geen onbekende van de politie, werd in verzekering gesteld. Zij had voor ongeveer Euro 52,-- aan goederen weggenomen.

Met alcohol achter het stuur
OOSTERHOUT: Een 56 jarige inwoonster van Oosterhout bleek vrijdagavond 03 januari bij een controle te veel alcohol te hebben gedronken. Ze werd betrapt toen ze in haar auto reed op de Hoofseweg. In het politiebureau onderging een ademanalyse, hetgeen een uitslag van 535 ug/l. opleverde. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Woning inbraken
OOSTERHOUT: Met diverse breekvoorwerpen en met grof geweld is een tuindeur aan de zuidzijde van een woning aan het Vlaggeschip geforceerd. Men heeft hierna vanuit een slaapkamer op de eerste verdieping een aantal sieraden ontvreemd. Vanuit een kantoorruimte op dezelfde verdieping werd een flatscreen gedemonteerd en weggenomen. Deze inbraak is gepleegd op vrijdagavond 3 januari tussen 17.30 uur en 19.55 uur.
Diezelfde avond is tussen 18.25 en 21.45 uur ook ingebroken aan de Linthorst-Homanlaan. Vermoedelijk is men via het garagedak naar een raam geklommen en vervolgens de woning binnengedrongen. Dit raam werd opengebroken. Daarna heeft men alle kamers en kasten doorzocht. Uit de woning verdwenen sieraden en een geldbedrag. De technische recherche stelde vast dat er overeenkomsten zitten in het aangetroffen sporenmateriaal van beide inbraken.

Auto gestolen
OOSTERHOUT: Op 4 januari is tussen 18.00 uur en 02.00 uur is een auto vanaf het Valkenplein te Oosterhout. Het betreft blauwe Ford Escort van het bouwjaar 1991. De auto is voorzien van het Nederlandse kenteken ZV-15-NF. Verder is opvallend dat er een fietsenrek op het dak van de auto gemonteerd is.

Bron: Jeroen Steenmeijer