Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 5-01-2003 Uitslaande brand schoolgebouw Sittard
Zondag 5 januari 2003 (JK-18.00 uur)

Sittard; opnieuw uitslaande brand in schoolgebouw

Zondag 5 januari brak om 13.40 uur opnieuw een uitslaande brand uit in de leegstaande school van het voormalige Serviam-collega aan de Deken Haenraetsstraat in Sittard. Ook vannacht was dat al om 00.05 uur het geval (zie daarvoor het eerder verstuurde persbericht van hedenmiddag).

De brand van 13.40 uur was veel feller dan die van afgelopen nacht. Over een groot gedeelte van de school sloegen de vlammen nu metershoog in de lucht. De brandweer van Sittard werd ondersteund door de korpsen uit Geleen en Susteren. Er werden 60 brandweermensen ingezet.

Omdat in het begin nog niet duidelijk was of er mogelijk gevaarlijke en/of giftige stoffen waren vrijgekomen, waarschuwde de politie de direct omwonenden hun ramen en deuren gesloten te houden. Metingen van de brandweer toonden aan dat er geen gevaar is geweest.

Alhoewel de brandweer het vuur meester is, zal het nablussen nog lange tijd duren.
Een gedeelte van het dak van de school is reeds ingestort.

De brand trok veel bekijks van geĂŻnteresseerde voorbijgangers. Omdat onder meer in de school geen nutsvoorzieningen meer aanwezig zijn, sluit de politie een mogelijke brandstichting niet uit. Er wordt een onderzoek ingesteld.