Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

vrijdag 3 januari tot en met zondag 5 januari 2003

Rijden onder invloed

Dinteloord: Op 5 januari werd kort na middernacht door de politie op de Noordlangeweg te Dinteloord een 33- jarige man uit Zevenbergen aangetroffen, die reed in een personenauto terwijl hij alcoholhoudende drank gedronken had. Op het buro werd een ademanalysetest afgenomen. Hierbij bleek de toegestane limiet ruim overschreden had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Verder kreeg hij een rijverbod en een dagvarding mee naar huis. Hij zal in april voor de rechter dienen te verschijnen.

Aanrijding met onverzekerde auto

Bergen op Zoom: Vrijdagmiddag omstreeks 15.15 uur vond op de Kastanjelaan te Bergen op Zoom een kop-staartbotsing plaats tussen 2 personenauto`s. Op zichzelf genomen was het een lichte aanrijding, doch de 23-jarige bestuurder van de achterste auto bleek niet verzekerd te zijn. De politie heeft hem hiervoor bekeurd.

Bedreiging

Bergen op Zoom: Vrijdagavond 3 januari omstreeks 22.15 uur werd op het NS-station te Bergen op Zoom een 25-jarige man uit Roosendaal aangehouden omdat hij een conducteur bedreigd had. Deze had hem aangesproken omdat hij zonder kaartje met de trein reisde.

Belediging

Bergen op Zoom: Vrijdagavond werd een 16-jarige jongeman aangehouden omdat hij zonder enige aanleiding meerdere malen een politieman uitschold. Hij is na verhoor heenzonden. De jongeman maakte deel uit van een groepje van drie; naar de andere 2 verdachten wordt een onderzoek ingesteld.

Vernielzuchtige jeugd (joyriding)

Bergen op Zoom: Op 4 januari omstreeks 02.50 uur trof de politie te Bergen op Zoom een auto aan welke tegen een boom aangereden was op het Wilhelminaveld. Bij de auto was niemand meer aanwezig. Uit onderzoek bleek dat de auto was ontvreemd aan het Nonnenveld te Bergen op Zoom. De dadergroep bestaat vermoedelijk uit een zestal jongeren. Deze groep wordt ook verantwoordelijk gehouden voor het midden op straat plaatsen van een geparkeerde auto op de Lambertijnenlaan en het inslaan van de ruiten van een andere auto in diezelfde laan. Tevens werd bij een woning aan de Bijsterveld met behulp van vuilcontainers een ruit ingegooid. De poltie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van deze daders.

Politie houdt steler en heler aan

Bergen op Zoom/Roosendaal: Op de Lavadijk in Roosendaal werden op 4 januari omstreeks 03.30 uur een 25-jarige man uit Roosendaal en een 33-jarige man uit Essen aangehouden. De man uit Essen had in Bergen op Zoom korte tijd daarvoor een velg met band vanaf een personenauto ontvreemd. Op de Lavadijk werd hij aangehouden in aanwezigheid van een man die de velg van hem wilde kopen. De diefstal werd door een oplettende getuige bij de politie gemeld, waarna de politie tot actie kon overgaan.

Brandje Lindebaan

Bergen op Zoom: Zondagmorgen omstreeks 06.00 uur brandde in de parkeergarage aan de Lindebaan te Bergen op Zoom een personenauto uit. Het bleek te gaan om een rode Seat Marbella van een inwoner van Hoogerheide. De auto had al enige dagen met kapotgeslagen ruiten in de parkeergarage geparkeerd gestaan. Vermoedelijke is de auto opzettelijk in brand gezet. De branweer moest, in verband met de hevige rookontwikkeling, met zuurstofmaskers de parkeergarage in. Een auto die naast de genoemde auto geparkeerd stond, een Ford Sierra van een inwoner uit Bergen op Zoom, liep brand- en roetschade op.

Rijden onder invloed

Bergen op Zoom: Zondagochtend omstreeks 05.45 uur werd op het St. Catharinaplein te Bergen op Zoom een 50-jarige vrouw uit Bergen op Zoom als bestuurster van een personenauto gecontroleerd. Zij bleek veel te diep in het glaasje gekeken te hebben. Op het bureau blies zij een score van 930m ug/l terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De vrouw ontving een proces verbaal, haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd.

Inbraak in auto

Bergen op Zoom: Op enig moment tussen vrijdag 3 en zaterdag 4 januari 2003 is op de Zoomweg te Bergen op Zoom ingebroken in een personenauto van een inwoner van Bergen op Zoom. Er werd een zijruit ingeslagen en uit de auto werd een boodschappentas en een zonnebril weggenomen. De totale schade bedraagt ongeveer 150 euro.

Aanrijding

Bergen op Zoom: Vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur vond op de Kapittelstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Tijdens het inhalen van een geparkeerde auto kwam de 67-jarige bestuurder van een van de auto`s op de verkeerde rijbaan terecht, waardoor er een frontale aanrijding ontstond. Er was veel schade en beide auto`s moesten getakeld worden. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Rijden onder invloed

Ossendrecht: Op zondag 5 januari omstreeeks 05.30 uur werd op de Abdijlaan te Ossendrecht een uit het Belgische Essen afkomstige 49-jarige man aangetroffen, rijdend in een personenauto. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren van alcoholhoudende drank. Op het buro werd een ademanalysetest afgekomen waarbij bleek dat de man boven de toegestane limiet zat. Met een rijverbod en een proces-verbaal is de man terug naar Belgi gegaan.

Handrem vergeten

Oudenbosch: Vrijdagavond 3 januari 2003 rond de klok van 21.30 uur had een inwoonster van Oudenbosch haast toen zij haar auto parkeerde op de Kwekerssingel. Zij vergat daarbij haar auto op de handrem te zetten. De auto rolde de afrit af en kwam in de iets verderop gelegen sloot tot stilstand.

Inbraak woning

Sint-Willebrord: Zondagmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Irenestraat in Sint Willebrord. De inbrekers konden binnen komen door de zijdeur te forceren. De schade is aanzienlijk. De benadeelde komt in de loop van de week aangifte doen bij de politie.

Vroege winkeldief

Roosendaal: Zaterdagmorgen om 08.05 uur werd een 31-jarige Roosendaler voor winkeldiefstal aangehouden bij een supermarkt aan de Rembrandtgalerij. Hij had bier en vlees ter waarde van euro 2,88 gestolen. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.

Inbraak auto

Roosendaal: vrijdagavond deed een 27-jarige man uit Roosendaal bij de politie aangifte van diefstal uit zijn auto, welke geparkeerd stond op de Oliemolen te Roosendaal. De inbraak werd gepleegd in de nacht van 30 op 31 december 2002. Ontveemd werden een autoradio/cassetterecorder, een opbergrek met 25 cd`s en een telefoonlader.

Diefstal mobiele telefoon

Roosendaal: zaterdagmorgen deed een 22-jarige vrouw uit Roosendaal aangifte van diefstal van een mobiele telefoon. De telefoon werd afgelopen zaterdag tussen 11.00 uur en 11:45 uur ontvreemd. Zowel de waarde van de telefoon, als de lokatie waar de telefoon werd ontvreemd zijn bij de benadeelde onbekend.

Huisvuilcontainer in brand

Roosendaal: In de vroege morgen van zaterdag 4 januari brandde omstreeks 1.40 uur op de Elisadonk te Roosendaal een huisvuilcontainer uit. De oorzaak van de brand is onbekend.

Autoinbraak

Roosendaal: Uit een auto die geparkeerd stond nabij de Evelindeflat in Roosendaal werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 4 januari een radio-/CD-speler gestolen.

Politie houdt verdachte aan voor bekrassen van auto

Roosendaal: Op de Enclaveberg werd voor de derde keer in een paar jaar tijd dezelfde auto bekrast. Omdat de vernieling werd geregistreerd door een videocamera, die benadeelde op de auto had gericht, kon de politie een onderzoek instellen en een 17-jarige verdachte over de vernieling horen, die bekende de vernieling te hebben gepleegd. De auto zal geheel moeten worden overgespoten.

Ontevreden klant

Roosendaal: Vrijdagavond 3 januari werd een 34-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden omdat hij zich eerder die avond bij het McDonaldsrestaurant in Roosendaal, behoorlijk misdragen had. Omdat hij ontevreden was over een product, bedreigde hij klanten en personeel, bracht hij vernielingen aan en gooide de kassa vanaf de balie in de richting van een vrouwelijk personeelslid. Nadat hij door enkele personeelsleden buiten was gezet, reed hij met zijn auto op de personeelsleden in. Vervolgens ging hij zelf naar de politie om zich te beklagen over het personeel van de McDonalds. De man werd aangehouden en is ingesloten.

Snelkraak

Roosendaal: In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag op 4 januari 2003 werd rond de klok van 3.30 uur een snelkraak gepleegd bij een winkel aan het Dijkcentrum. Er werd een trottoirtegel door de ruit gegooid en een onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen. Ondanks het feit dat de politie reeds enkele minuten na de melding ter plaatse was, konden geen aanhoudingen verricht worden. De politie heeft naar aanleiding van verklaringen van getuigen en een video-opname een onderzoek ingesteld.

Bron: Manon Ostendorf