Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

vrijdag 3 tot en met zondag 5 januari 2003

Vernieling hekwerk

Klundert: Op vrijdagavond 3 januari is melding gedaan van de vernieling van een hekwerk aan de Houtzagerij te Klundert. Aldaar was een stuk gaas open geknipt. Het is bij de benadeelde niet bekend wanneer het feit is gepleegd.

Aanhouding verdachte persoon

Zevenbergen: Op vrijdag 3 januari werd door de politie een 44-jarige inwoner uit Zevenbergen aangehouden. Van de man is bij de politie bekend dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Desalniettemin zag de politie deze man rijden op de Pastoor van Kessellaan te Zevenbergen, waarna hij werd aangehouden. Omdat verdachte is blijven rijden met een ingevorderd rijbewijs, is zijn auto in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling auto

Zevenbergen: Op vrijdag 3 januari werd bij de politie aangifte gedaan van vernieling van een auto, welke geparkeerd stond aan de Zomerland te Zevenbergen. Men heeft in de nachtelijke uren van zondag 22 decmeber een zijruit van een auto ingeslagen. Uit de auto werd niets vermist.

Inbraak fietsenwinkel

Klundert: Nadat de eigenaar van een fietsenzaak te Klundert zaterdagmorgen tussen 5.00 en 6.00 uur reeds door onbekende oorzaak wakker was geworden, ontdekte hij omstreeks 8.45 uur dat er in zijn winkel was ingebroken. Het bleek dat een rolluik en de daarachterliggende deur naar de werkplaats, geforceerd waren. Er werden bij die inbraak een motorfiets (scootermodel) merk Gilera voorzien van het kenteken MZ-67-SY ontveemd, alsmede een 4-tal scooters uit de handelsvoorraad.

Poging inbraak loods

Noordhoek: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft men gepoogd in te breken in een loods aan de Sint Jozefstraat te Noordhoek. De schuifdeur was uit de rails gelicht. Tot op heden wordt echter niets vermist.

Mishandeling
Breda: Een 22-jarige bewoonster van een flatwoning aan de Roeselarestraat is vrijdag kort voor middernacht in de centrale hal mishandeld door een manspersoon. Het slachtoffer kwam thuis, zette haar fiets in de berging en ging naar de hal. Toen zij de deur opende werd ze hardhandig het souterain ingeduwd. Hierbij kreeg ze om onbekende redenen een vuistslag in haar gezicht. In het souterain heeft ze nog diverse klappen op haar hoofd en lichaam gekregen van de man. Op enig moment heeft ze zich kunnen verweren en is ze de wenteltrap opgevlucht. Daarbij heeft ze haar belager van zich af kunnen schudden. De politie van team Vlaanderenstraat heeft een onderzoek ingesteld.

Bron: Manon Ostendorf