Ingezonden persbericht


(Persbericht)

21ste Grand Prix Saint Hubert, de ultieme blindproefwedstrijd

De 21ste Grand Prix Saint Hubert vindt in 2003 plaats op zondag 5 januari, tijdens de consumentendag van de nieuwe vakbeurs Wine Professional, in het Auditorium van de RAI te Amsterdam.

De Grand Prix Saint-Hubert is een klassieker onder de wijnevenementen in Nederland. Belgische en Nederlandse amateurs en professionals, onder wie tal van coryfeeën, schreven zich de afgelopen 20 jaar graag in voor de ultieme blindproefwedstrijd voor teams.
's Morgens om 10.00 uur begint de inmiddels beroemde blindproefwedstrijd voor teams van drie proevers. Men kan voor de wedstrijd als team inschrijven of als individuele deelnemer. Individuele deelnemers kunnen vóór het begin van de wedstrijd onderling teams vormen.
Er worden 10 rode wijnen blind geproefd. Vooraf worden 14 herkomstbenamingen gegeven. Elk team heeft de opdracht de juiste herkomstbenaming te geven aan elk van de te proeven wijnen. Het team dat het hoogste scoort in het adequaat benoemen, ontvangt de fel begeerde wisselbeker, de Grand Prix Saint-Hubert, en drie gouden dukaten. Daarnaast zijn er geldprijzen voor de tweede en derde plaats van respectievelijk ¤ 150 en ¤ 75. Internationale blindproefwedstrijd
9.30 uur ontvangst en inschrijving
10.00 uur aanvang wedstrijd
12.00 uur einde wedstrijd
kosten: ¤ 17,= p.p.
De deelnemers aan de Grand Prix Saint-Hubert hebben tegen een gereduceerd tarief toegang tot Wine Professional: ¤ 10,= in plaats van ¤ 25,= .

Inschrijving is mogelijk door overmaking van het verschuldigde bedrag op bankrekeningnummer 44.66.29.618 (ABN Amro) ten name van Stichting WINE Amsterdam/Antwerpen, met uw naam en adres. Uit organisatorisch oogpunt is het tevens noodzakelijk uw inschrijving telefonisch, per fax of per e-mail te bevestigen. Tel. 020 - 625 12 98 / fax 020 - 624 50 28 / e-mail: winestone@wxs.nl

Graham's Trophy ­ Nieuwe opzet!
De Graham's Trophy, een van de leukste wijnproefwedstrijden vindt dit jaar plaats tijdens Wine Professional in het Auditorium van de RAI te Amsterdam.

Iedereen, amateur of professional, maakt kans op de fel begeerde Graham's Trophy. Bovendien zijn er een aantal fraaie prijzen te winnen en is deelname gratis. Alleen een toegangskaart tot Wine Professional is vereist.

Dit jaar staat de Graham's Trophy voor het eerst geheel in het teken van de port, waaraan de wedstrijd zijn naam te danken heeft. Blind proeven van een aantal verschillende typen port dus, gecombineerd met een aantal vragen en een verrassende opdracht....

Naast de hoofdprijs, een lang weekend Oporto en een bezoek aan Graham's, zijn er veel heerlijke portwijnen te winnen. Inschrijven kan via info@proefschrift.nl of per fax: 020 ­ 624 50 28. De voorrondes vinden plaats op zondag 5, maandag 6 en dinsdag 7 januari en beginnen dagelijks om 12 uur. De grote finale wordt gehouden op woensdag 8 januari.

Masterclasses Graham's
Op zondag 5 (voor consumenten) en maandag 6 januari (professionals) staat Graham's tevens centraal tijdens twee zeer interessante masterclasses. Verschillende portwijnen van zowel het ruby- als het tawny-type zullen worden geproefd, waarbij wordt geëxperimenteerd met het combineren van de wijnen met uiteenlopende voedselproducten, waaronder diverse soorten kaas en chocolade.
Om verzekerd te zijn van een plaats tijdens één van beide masterclasses kunt u zich nu aanmelden: info@proefschrift.nl of fax: 020 ­ 624 50 28.