Openbaar Ministerie

Zaak Haagse verpleegkundige 6 januari hervat

De rechtbank in Den Haag zal op 6 januari en op 10 maart 2003 de strafzaak tegen een Haagse verpleegkundige voortzetten. Zij wordt ervan verdacht 13 patiënten van het leven te hebben beroofd en 5 pogingen daartoe te hebben gedaan.

De zitting op 6 januari 2003 zal een pro forma-karakter hebben. Op 10 maart 2003 zal de rechtbank de inhoudelijke behandeling van de zaak voortzetten.

De rechtbank in Den Haag had begin oktober besloten de rechtzaak ten hoogste drie maanden op te schorten, zodat er tijd is voor nader onderzoek. De rechtbank heeft bevolen dat de verpleegkundige psychologisch wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Verder wil de rechtbank dat drie medici nader door de rechter-commissaris worden gehoord.

De rechtbank wil ook meer weten over de aanwezigheid van digoxine in het bloed van een van de betrokken patiënten. Het Nederlands Forensisch Instituut zal hierover informatie worden gevraagd, terwijl de verdediging van de verdachte de kans krijgt een contra-expertise te doen verrichten. De rechtbank acht het ten slotte ook noodzakelijk te beschikken over een aantal originele en volledige medische dossiers.

Openbaar Ministerie
http://www.om.nl/basis/home.php