Amsterdam RAI

Horecava 2003
12 nov 2002

HORECAVA 2003: HET TREFPUNT VOOR HORECA EN GROOTKEUKEN IN DE BENELUX

Met zon 500 exposanten komen op Horecava 2003 alle productgroepen voor horeca en catering aan bod. De oneven editie krijgt een primeur met Horecava FoodTrends. Onder deze noemer gaat het vakevenement uitgebreid aandacht besteden aan de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken. Er zijn vier pleinen die ieder een horecaconcept belichten: restaurant, eetcafé, fastfood/cafetaria en bedrijfs-/zorgrestaurant. Hiermee kan iedere bezoeker volop ideeën opdoen voor zijn eigen vak. De grootste horecavavakbeurs voor de Benelux vindt plaats van maandag 6 tot en met donderdag 9 januari 2003 in Amsterdam RAI.

Innovatie in de praktijk
FoodTrends haalt de producten en diensten van bedrijven uit de stands naar de praktische situatie. Innovatie in de praktijk is namelijk de gedachte achter FoodTrends. Nieuwe producten, diensten, ingrediënten, apparatuur, gereedschappen, meubilair, tafel-aankleding en decoratie rond het thema food staat in de schijnwerpers. Op ieder plein ziet de bezoeker zowel de achterzijde (keuken) als de voorzijde (interieur). Naast de aandacht voor food is er vooral ook aandacht voor productie en presentatie.

Alle pleinen zijn ingevuld in samenwerking met exposanten. Straks is er rond ieder concept een informatief programma met demonstraties, workshops, proeverijen en presentaties (Nederlandstalig). Ook dit gebeurt in nauwe samenwerking met diverse exposanten en organisaties zoals het Bedrijfschap Horeca & Catering. FoodTrends past in het streven van de Horecava voortdurend nieuwe en vernieuwende elementen aan de beurs toe te voegen. Het keert dan ook in alle oneven jaren terug op de Horecava.

Extra aandacht voor nieuwe producten
Bezoekers kunnen zich op de Horecava 2003 uitgebreid oriënteren op de belangrijkste noviteiten uit de branche. Op het Innovatie Paviljoen staan de meest opvallende producten en diensten. Hier zijn namelijk de nominaties voor de Horecava Innovation Award te vinden, de prijs voor de beste noviteit voor de horeca- en cateringbranche. Iedere dag zijn er doorlopend demonstraties van deze producten. De winnaar van de Horecava Innovation Award wordt op de eerste beursdag bekend gemaakt.

Ook bij de vele exposanten zijn tientallen noviteiten te vinden. Opvallend is het aantal noviteiten gericht op efficiënter werken. In food komt het tot uiting in portionering en in de voorbereiding. Maar nieuw zijn ook een zelfbedienings-check-in systeem voor hotelgasten, volautomatische kookapparatuur voor donuts en friet, draadloze afrekensystemen en mobiele keukenunits.

Biologisch Plein
Op het Biologische Plein zijn doorlopend kookdemonstraties met, smaaktesten van en presentaties over biologische producten. Daarnaast presenteren zich ook leveranciers gespecialiseerd in deze producten. Wie interesse heeft gekregen door het informatieve programma, heeft zo de benodigde ingrediënten onder handbereik. Het Biologisch Plein wordt ondersteund door de Task Force Biologisch, het adviesorgaan voor het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Vele vakwedstrijden
Nieuw dit jaar is de vakwedstrijd Ontdek een Snack, waar deelnemers nieuwe snacks moeten uitvinden. Hiermee gaan de Convenience Kookwedstrijden zich, naast het vertrouwde wedstrijdprogramma voor restaurants en instellingskeukens, ook richten op cafetarias. Vanzelfsprekend heeft ook de brancheorganisatie weer volop activiteiten voor de cafetaria- en fastfoodbranche zoals het Lekkerste Broodje en het Lekkerste Snackmenu. Verder zijn er de Nationale Kampioenschappen voor Jonge Koks, Gastheer/-vrouw en Kastelein van de Toekomst, barkeeperswedstrijden.

Wine Professional 2003
Gelijktijdig met de Horecava vindt het nieuwe wijnevenement Wine Professional plaats. Maar Wine Professional is meer dan een nieuwe wijnbeurs. Het evenement staat bol van de speciale activiteiten. Bij diverse masterclasses, workshops en debatten kunnen bezoekers hun wijnkennis vergroten. Er zijn speciale proefrondleidingen over de beursvloer. Tot slot zorgen wedstrijden voor bezoekers én wijnen voor een levendig platform. De organisatie van Wine Professional is in handen van de Wine & Food Association en Amsterdam RAI.

Toegangsbeleid
Zowel de Horecava als Wine Professional zijn alleen toegankelijk voor vakbezoekers met een uitnodigingskaart of op vertoon van een uittreksel van de Kamer van Koophandel. Beide beurzen zijn van maandag 6 tot en met donderdag 9 januari 2003 dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor de Horecava 30,- en voor Wine Professional 25,-

Amsterdam, 12 november 2002