Horecava 2003
12 nov 2002
HORECAVA 2003: HET TREFPUNT VOOR HORECA EN GROOTKEUKEN IN DE BENELUX
Met zon 500 exposanten komen op Horecava 2003 alle productgroepen voor
horeca en catering aan bod. De oneven editie krijgt een primeur met
Horecava FoodTrends. Onder deze noemer gaat het vakevenement
uitgebreid aandacht besteden aan de belangrijkste ontwikkelingen op
het gebied van eten en drinken. Er zijn vier pleinen die ieder een
horecaconcept belichten: restaurant, eetcafé, fastfood/cafetaria en
bedrijfs-/zorgrestaurant. Hiermee kan iedere bezoeker volop ideeën
opdoen voor zijn eigen vak. De grootste horecavavakbeurs voor de
Benelux vindt plaats van maandag 6 tot en met donderdag 9 januari 2003
in Amsterdam RAI.
Innovatie in de praktijk
FoodTrends haalt de producten en diensten van bedrijven uit de stands
naar de praktische situatie. Innovatie in de praktijk is namelijk de
gedachte achter FoodTrends. Nieuwe producten, diensten, ingrediënten,
apparatuur, gereedschappen, meubilair, tafel-aankleding en decoratie
rond het thema food staat in de schijnwerpers. Op ieder plein ziet de
bezoeker zowel de achterzijde (keuken) als de voorzijde (interieur).
Naast de aandacht voor food is er vooral ook aandacht voor productie
en presentatie.
Alle pleinen zijn ingevuld in samenwerking met exposanten. Straks is
er rond ieder concept een informatief programma met demonstraties,
workshops, proeverijen en presentaties (Nederlandstalig). Ook dit
gebeurt in nauwe samenwerking met diverse exposanten en organisaties
zoals het Bedrijfschap Horeca & Catering. FoodTrends past in het
streven van de Horecava voortdurend nieuwe en vernieuwende elementen
aan de beurs toe te voegen. Het keert dan ook in alle oneven jaren
terug op de Horecava.
Extra aandacht voor nieuwe producten
Bezoekers kunnen zich op de Horecava 2003 uitgebreid oriënteren op de
belangrijkste noviteiten uit de branche. Op het Innovatie Paviljoen
staan de meest opvallende producten en diensten. Hier zijn namelijk de
nominaties voor de Horecava Innovation Award te vinden, de prijs voor
de beste noviteit voor de horeca- en cateringbranche. Iedere dag zijn
er doorlopend demonstraties van deze producten. De winnaar van de
Horecava Innovation Award wordt op de eerste beursdag bekend gemaakt.
Ook bij de vele exposanten zijn tientallen noviteiten te vinden.
Opvallend is het aantal noviteiten gericht op efficiënter werken. In
food komt het tot uiting in portionering en in de voorbereiding. Maar
nieuw zijn ook een zelfbedienings-check-in systeem voor hotelgasten,
volautomatische kookapparatuur voor donuts en friet, draadloze
afrekensystemen en mobiele keukenunits.
Biologisch Plein
Op het Biologische Plein zijn doorlopend kookdemonstraties met,
smaaktesten van en presentaties over biologische producten. Daarnaast
presenteren zich ook leveranciers gespecialiseerd in deze producten.
Wie interesse heeft gekregen door het informatieve programma, heeft zo
de benodigde ingrediënten onder handbereik. Het Biologisch Plein wordt
ondersteund door de Task Force Biologisch, het adviesorgaan voor het
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.
Vele vakwedstrijden
Nieuw dit jaar is de vakwedstrijd Ontdek een Snack, waar deelnemers
nieuwe snacks moeten uitvinden. Hiermee gaan de Convenience
Kookwedstrijden zich, naast het vertrouwde wedstrijdprogramma voor
restaurants en instellingskeukens, ook richten op cafetarias.
Vanzelfsprekend heeft ook de brancheorganisatie weer volop
activiteiten voor de cafetaria- en fastfoodbranche zoals het Lekkerste
Broodje en het Lekkerste Snackmenu. Verder zijn er de Nationale
Kampioenschappen voor Jonge Koks, Gastheer/-vrouw en Kastelein van de
Toekomst, barkeeperswedstrijden.
Wine Professional 2003
Gelijktijdig met de Horecava vindt het nieuwe wijnevenement Wine
Professional plaats. Maar Wine Professional is meer dan een nieuwe
wijnbeurs. Het evenement staat bol van de speciale activiteiten. Bij
diverse masterclasses, workshops en debatten kunnen bezoekers hun
wijnkennis vergroten. Er zijn speciale proefrondleidingen over de
beursvloer. Tot slot zorgen wedstrijden voor bezoekers én wijnen voor
een levendig platform. De organisatie van Wine Professional is in
handen van de Wine & Food Association en Amsterdam RAI.
Toegangsbeleid
Zowel de Horecava als Wine Professional zijn alleen toegankelijk voor
vakbezoekers met een uitnodigingskaart of op vertoon van een
uittreksel van de Kamer van Koophandel. Beide beurzen zijn van maandag
6 tot en met donderdag 9 januari 2003 dagelijks geopend van 11.00 tot
18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor de Horecava 30,- en voor
Wine Professional 25,-
Amsterdam, 12 november 2002