Gemeente Ede

Molenstraat tijdelijk afgesloten voor verkeer
Bergingskelder voor overtollig regenwater

In de Molenstraat wordt een grote bergingskelder geplaatst. Deze kan als het nodig is het overtollige regenwater opvangen. Het plaatsen van de bergingskelder is een grote klus. De Molenstraat in het centrum van Ede is daarom van maandag 6 januari tot 14 februari 2003 afgesloten voor het doorgaande verkeer. De gemeente heeft met de uitvoerders afgesproken dat zij met twee ploegen gaan werken, de werkzaamheden duren dan van 7 uur s ochtends tot 23 uur s avonds. Op die manier is de afsluitngsperiode zo kort mogelijk.

Voor het plaatsen van de bergingskelder moet het wegdek worden opgebroken. Het af te sluiten gedeelte loopt vanaf het spoor tot om en nabij de Notaris Fischerstraat. Het verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid. Voor voetgangers blijft de Molenstraat open, fietsers kunnen langs de Wiek en de Brouwerstraat rijden. Bij strenge vorst kan het werk vertraging oplopen, de afsluiting gaat dan langer duren.

Met omwonenden en winkeliers is overleg gevoerd over de werkzaamheden. Tussen de aanleg van de bergingskelder en de vorige werkzaamheden is een pauze ingelast zodat er tijdens de feestelijke decembermaand geen overlast was.