Gemeente Den Haag

2002-12-20: Herinrichting Laan Copes van Cattenburch


---

Op maandag 6 januari 2003 start de dienst Stadsbeheer met de werkzaamheden voor de herinrichting van de Laan Copes van Cattenburch en de Burgemeester Patijnlaan, het deel tussen de Bankastraat en de Borneostraat. Bestemmingsverkeer blijft tijdens de werkzaamheden mogelijk, maar men moet rekening houden met vertragingen. Alléén in de periode van 12 maart tot en met 24 maart 2003 is de Laan Copes van Cattenburch afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden duren tot en met 28 maart 2003. De herinrichting en aanleg van fietspaden is een onderdeel van het beleidsprogramma 'Fiets Voorop', waarmee de gemeente Den Haag het fietsgebruik in de stad wil stimuleren en veiliger maken.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten: het hertegelen van de huidige trottoirs, de aanleg van de fietspaden en parkeerplaatsen, het aanbrengen van nieuw asfalt en het planten van bomen. Op 6 januari beginnen de werkzaamheden aan de trottoirs, fietspaden en parkeerstroken op twee plekken: aan de Laan Copes van Cattenburch (even huisnummers) vanaf de Koninginnegracht richting Bankastraat en aan de Burgemeester Patijnlaan (oneven huisnummers) vanaf de Burgemeester Kolfschotenlaan richting Nassauplein.

Proef

De werkzaamheden zijn een eerste deel van een proef, waarin het aantal rijstroken wordt teruggebracht tot één rijstrook stad-'in' en één rijstrook stad-'uit'. Slaagt de proef dan wordt deze situatie definitief. Blijkt echter dat het verkeer te veel last heeft van de versmalling, dan wordt de parkeerstrook aan de noordzijde veranderd in een extra rijstrook stad-'in'. De proefperiode duurt ongeveer één jaar.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand verkeer vanaf de Raamweg omgeleid via het Hubertusviaduct, de Prof. B.M. Teldersweg, de Scheveningseweg en de Tolweg.

Vanaf de Carnegielaan richting de Raamweg blijft doorgaand verkeer over de Burgemeester Patijnlaan mogelijk, maar moet men rekening houden met vertraging. Het doorgaand verkeer vanaf de Carnegielaan wordt daarom geadviseerd om via het Carnegieplein, Anna Paulownastraat en de Javastraat te rijden.

Bestemmingsverkeer kan tijdens het werk in principe de meeste panden bereiken. Ter hoogte van de werkzaamheden wordt de rijbaan versmald tot één rijstrook in elke richting. De rijstrook blijft 4 meter breed, zodat ook voor fietsers ruimte is. De HTM-buslijnen 5 en 13 blijven tijdens de werkzaamheden hun normale route door de Laan Copes van Cattenburch rijden.

Fiets Voorop!

De herinrichting van de Laan Copes van Cattenburch is een project uit het fietsplan Fiets Voorop!. Dit fietsplan beschrijft een aantal maatregelen voor het bevorderen van het fietsgebruik, zowel voor de rijdende fiets als voor het stallen van de fiets. Meer informatie over het fietsplan Fiets Voorop! en het project Laan Copes van Cattenburch is te vinden op de internetsite van de gemeente Den Haag www.denhaag.nl/fietsvoorop!

last update: 20-12-2002 15:50:41 ;pag.: 17460; auteur: 77;cat.: