Gemeente Coevorden

6 januari 2003

** High Priority ** Goedemorgen, Naar aanleiding van het persbericht van afgelopen donderdag. Daarin staat vermeld dat het schip rond 12.00 uur in de ROC-haven zou aankomen. Het schip ligt echter voor de brug bij Gramsbergen en die brug gaat niet open. Wij verwachten dat het schip rond 14.00 uur in de haven zal arriveren. met vriendelijke groeten, Linda Westerkamp Gemeente Coevorden afd. Communicatie 0524-598626 Gemeente Coevorden

2 januari 2003

Gemeente Coevorden

Transport afkomstig uit Amerika

Eerste transport in terminalhaven
ROC Coevorden

Op maandag 6 januari wordt het eerste transport per schip in de terminalhaven van Coevorden verwacht. Het gaat om een transport van 3 elementen, welke afkomstig zijn uit Amerika. De elementen, van 40 ton per stuk, komen uit Amerika, via de haven van Antwerpen per binnenschip naar Coevorden. In Coevorden worden de schepen gelost en worden de elementen over de weg naar Emmen vervoerd. Er is voor de terminalhaven in Coevorden gekozen, omdat dit de dichtstbijzijnde haven is voor Emmen.

De terminalhaven van het Regionaal Overslag Centrum in Coevorden is nu voor 95 % klaar. Het is echter wel al mogelijk om de haven te gebruiken voor transporten. De haven staat in directe verbinding met het kanaal Coevorden-Almelo en is geschikt voor schepen tot 600 ton. In de toekomst zal dit worden uitgebreid voor schepen tot 1000 ton. Met dit eerste transport in de terminalhaven wordt bewezen dat de haven van Coevorden wel degelijk een functie heeft in Zuidoost-Drenthe.

Het eerste transport wordt om ongeveer 12.30 uur in de terminalhaven verwacht. Tussen 12.30 uur en 14.00 uur wordt er gelost. Lubbers Logistiek uit Schoonebeek, onderdeel van Logistic Projects Intercontinental, zorgt voor het totale transport. De vracht gaat naar B.J. Service in Emmen.