Ingezonden persbericht


Actuele foodtrends op Horecava 2003 (6 t/m 9 januari)

Welke trends kunnen consumenten in de horeca verwachten? Dat is te zien op de nieuwe FoodTrendpaviljoens van de komende Horecava. De paviljoens zijn gebouwd als restaurant / eetcafé en bedrijfscatering / cafetaria, inclusief de keuken. In het doorlopende programma is er o.a. aandacht voor streetfood, verse chips als snack, biologisch wild, vegetarische gerechten en trends in horecaland. Horecava 2003 kent 450 exposanten, vele wedstrijden zoals Het Lekkerste Broodje, de uitvinderswedstrijd Ontdek een Snack en een Biologisch Plein met kookdemonstratie. en de Nationale Kampioenschappen voor Jonge Koks. Er is een Biologisch Plein met kookdemonstraties. Het cateringdebat neemt de hygiënecode op de korrel en in het hoteldebat worden kritische noten gekraakt over de promotie van Nederland. Tot slot presenteren exposanten tientallen noviteiten. Horecava 2003 vindt plaats van 6 t/m 9 januari in Amsterdam RAI. Graag nodigen we u uit voor twee persbijeenkomsten op de eerste dag:

Persontbijt Horecava 2003 Maandag 6 januari, 9.30 10.30 uur in perskamer Europacomplex Om 9.45 uur hoort u de eerste resultaten van het foodtrendonderzoek van Wim Waninge van het Bedrijfschap Horeca en Catering. Welke belangrijke consumenten-trends zijn er ontdekt voor restaurants, eetcafés en fastfoodbedrijven.

Daarna een voorproefje van het hoteldebat. Peter de Jong, President Pacific Asia Travel Association gaat in op de gevolgen van de aanslag op Bali voor het toerisme in Zuidoost-Azië en geeft een reactie op toeristische promotie van Nederland in het buitenland.

Robert Kranenborg reikt Horecava Innovation Award uit Maandag 6 januari, 10.30 11.15 uur, Forumzaal van RAI Congrescentrum Tijdens de officiële opening van de Horecava 2003 wordt de winnaar bekend gemaakt van de Horecava Innovation Award. Deze prijs is bestemd voor de beste innovatie in het afgelopen jaar voor de horeca- en cateringbranche. Twaalf opvallende primeurs zijn genomineerd. Dat zijn o.a. een beveiligingssysteem dat in grote horecagelegenheden mensen kan opsporen, een zon/regenscherm met windsensor, vers vruchtensap uit de vriezer en een satésausdispenser. De prijs wordt uitgereikt door topchefkok Robert Kranenborg, mede-eigenaar van sterrestaurant Vossius in Amsterdam.

Perskamer en parkeren Tijdens deze Horecava is de perskamer Europacomplex geopend. Voor parkeerfaciliteiten, de persagenda, de persmap of andere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Press & PR van Amsterdam RAI, Anita Kanters, tel.: 020 549 1212 of 06-5425 5354. De Horecava is van 6 tot en met 9 januari iedere dag geopend van 11.00 tot 18.00 uur.