Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland


Persbericht

3 - 1 - 2003

Kleurenwaaier Gerbera 2003!

De honderd meest verkochte gerbera's en een aantal veelbelovende noviteiten zijn wederom verzameld in een handige kleurenwaaier. In 2001 verscheen de eerste kleurenwaaier op de markt, uitgegeven door de Nederlandse Bloemenveilingen. Dit initiatief bleek een enorm succes. Hoog tijd dus voor een hernieuwde versie die 6 januari a.s. verschijnt.

De kleurenwaaier is net als in de vorige editie ingedeeld in grootbloemige en kleinbloemige rassen.
Binnen deze groepen zijn de cultivars naar kleur ingedeeld. Dit biedt inkopers snel inzicht in het belangrijkste deel van het gerbera-assortiment. Achter in het boekje is een index van alle afgebeelde rassen opgenomen. Ook de verzorgingstips ontbreken niet.

Het gerbera-assortiment bestaat momenteel uit meer dan 1.250 cultivars. Uit onderzoek is gebleken dat de handel voornamelijk op kleur inkoopt. De kleurenwaaier is bedoeld om de kennis van het goed verkrijgbare assortiment te vergroten, om zo de communicatie tussen leverancier (handel) en afnemer (detaillist) te verbeteren.

De kleurenwaaier voor gerbera's is een gezamenlijk project van Bloemenveiling Aalsmeer, FloraHolland en de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland. Samen met de gerbera-veredelaars is het basisassortiment en een aantal nieuwe cultivars geselecteerd. Deze nieuwe producten staan, in tegenstelling tot de vorige uitgave, tussen het basisassortiment.

Op 6 januari a.s. zijn bij de veilingen bestelformulieren voor de kopers beschikbaar. Ook liggen er voorbeeldexemplaren ter inzage. De kleurenwaaier met een handig formaat is uitgevoerd in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. De verkoopprijs bedraagt 5 euro per stuk (prijzen excl. BTW, excl. verzendkosten).