Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.05 uur

Aanhouding inbreker

UTRECHT Een 37-jarige Utrecht is zondag om 08.45 uur aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel. Getuigen zagen de man inbreken bij een winkelpand aan de Amsterdamsestraatweg.

De politie werd gewaarschuwd en de man kon worden aangehouden. Ook bij twee andere winkels was ingebroken. De man is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Lastige persoon

UTRECHT Een passerende agent werd zondagmiddag rond 17.00 uur in een winkel aan het Achter Clarenburg om hulp gevraagd door het personeel. In de winkel stond een 24-jarige man uit Utrecht die alcohol stond te nuttigen.

Toen hij hier door het personeel op aangesproken werd, trok hij nog een flesje open. Toen de agent hem op zijn gedrag aan sprak, wilde hij geen medewerking verlenen of de zaak verlaten. Hierop wilde de agent hem aanhouden, maar de Utrechter verzette zich hevig.

Hij krabde de agent meerder malen in het gezicht en probeerde zijn ogen in te drukken. Toen andere agenten ter plaatse kwamen als versterking, kon de man worden geboeid en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De agent had enkel krassen in het gezicht opgelopen en heeft een tetanusinjectie gekregen.

Gestolen auto in de slip

UTRECHT Toen een agent zondagavond rond 23.00 uur na zijn werk naar huis reed over de rijksweg A12, trof hij hier een auto aan die dwars over de weg stond. Kennelijk was de bestuurder in de slip geraakt waardoor de auto was gaan spinnen en tegen een paaltje was gereden. Van de bestuurder ontbrak ieder spoor.

Bij onderzoek bleek de auto gestolen te zijn. De politie stelt een onderzoek in.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag tussen 12.30 en 16.30 uur op de Venuslaan een snelheidscontrole gehouden. In die tijd passeerden 1575 voertuigen de controlepost. Van hen reden er 384 sneller dan de maximaal toegestane 50 km per uur.

Een overtreder reed 101 km per uur.

Schoon schip
UTRECHT- Op zondagmiddag kwam een jongen naar het politiebureau om verschillende gepleegde strafbare feiten op te biechten. De 17-jarige jongen uit Utrecht kwam naar het politiebureau met de mededeling dat hij zichzelf wilde aangeven omdat hij de afgelopen tijd veel misdrijven had gepleegd. De jongen bekende 21 misdrijven waarbij hij betrokken was geweest.

Het ging hier om verschillende inbraken in scholen, diefstal van 9 autos en diefstal van 3 scooters. De jongenman werd aangehouden en in ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto-inbrekers aangehouden
UTRECHT- Op maandagochtend werden twee mannen aangehouden nadat ze vermoedelijk hadden ingebroken in een auto. Omstreeks 04.15 uur werd door een getuige gezien dat twee mannen bij een auto stonden welke stond geparkeerd op het Rachmaninoffplantsoen. De getuige vertrouwde het niet en waarschuwde de politie.

Inmiddels reden de mannen, in de leeftijd van 20 en 21 jaar afkomstig uit Utrecht, weg in een auto. Op de Bartoklaan konden de agenten de mannen een stopteken geven. Onderzoek wees uit dat er was ingebroken in de auto welke stond aan het Rachmaninoffplantsoen.

De mannen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Doorrijden na aanrijding
UTRECHT- Op zondagavond werd een automobilist aangehouden nadat hij een verkeersongeval had veroorzaakt en vervolgens was doorgereden.

Omstreeks 20.30 uur reed een 34-jarige man uit Nieuwegein over de Rijksweg A 27 en bij de splitsing met de Rijksweg A 12 raakte de bestuurder van de weg en botste tegen een lantaarnpaal. Na de aanrijding reed de man vervolgens door.

De politie werd gewaarschuwd en agenten troffen de man rijdend aan op de Rijksweg A 2 bij Maarssen. Hij werd aangehouden en onderzoek wees uit dat hij gedronken had. Hij blies op het bureau 740 ug/l (1.70pm).

Tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt.