Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-01-2003
Politieberichten van 5/1 (13.00) t/m 6/1 (07.00)

Burgum: diefstal uit bedrijf
Zondagochtend werd ingebroken in een bedrijf aan de mr. W.M. Oppedijk van Veenweg. Men was binnengekomen door een ruit te vernielen. Gestolen zijn een computer, toetsenbord en beeldscherm. Aangifte is gedaan door een 53-jarige inwoner van Burgum.

Garyp: diefstal auto
Tussen zaterdag 21.30 uur en zondag 01.00 uur werd een witte VW Golf met het kenteken LV 13 HV gestolen uit De Tuije. Aangifte is gedaan door een 24-jarige inwoonster van Garyp.

Leeuwarden: diefstal uit autos
Zaterdag tussen 20.00 uur en zondag 14.00 uur werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Wijnhorsterstraat. Het rechterportierraam werd ingeslagen en het slot verbroken. Gestolen werd een cd-wisselaar. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoner van Leeuwarden. Zaterdag tussen 17.45 uur en zondag 12.00 uur werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Papaverstraat. Het slot aan de bestuurderskant werd geforceerd. Gestolen werd een radio-cdspeler en een pakje sigaretten. Aangifte is gedaan door een 21-jarige inwoner van Leeuwarden. Zaterdag tussen 12.00 uur en zondag 08.00 uur werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Robinsonstraat. Het slot werd geforceerd. Gestolen werden een autoradio en twee versterkers. De schade bedraagt circa 1100 euro. Aangifte is gedaan door een 22-jarige inwoner van Leeuwarden.

Sint Annaparochie: diverse overtredingen
Zondag om 11.45 uur werd een 29-jarige automobilist uit Sexbierum gecontroleerd op de Middelweg Oost. De man droeg geen gordel. Tevens bleek de auto niet verzekerd te zijn. Ook kon hij geen geldig Nederlands rijbewijs tonen. De man kreeg voor alle drie feiten een bekeuring.

Heerenveen: nog gevangenisstraf openstaan
Zondag om 18.00 uur werd een 52-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats gecontroleerd op de Haskeruitgang. De man bleek zijn gordel niet te dragen. Tevens bleek dat hij nog een gevangenisstraf had openstaan van 28 dagen. De man is daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Heerenveen: diefstal personenwagen
Tussen vrijdag 17.10 uur en zondag 18.00 uur is een zwarte Opel Corsa, met het kenteken 86 FV TT gestolen vanaf het Ernst van Harenplein. Aangifte is gedaan door een 30-jarige inwoner van Heerenveen.

Joure: inbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een tuinhuisje op de Midstraat. De deuren waren opengebroken en de ramen hiervan vernield. Kastdeuren waren vernield en er was gepoogd brand te stichten. Gestolen zijn een koffiezetapparaat, een kacheltje en verlichting. De politie heeft in de omgeving nog een buurtonderzoek gehouden, maar niemand had iets gehoord of gezien. Het huisje is in gebruik bij de huurdervereniging van de Woningstichting Haskerland. Aangifte is gedaan door een 70-jarige inwoner van Joure.

Dongjum: auto in de sloot
Zondag om 19.00 uur reed een 21-jarige automobiliste uit Berlikum van Boer naar Berlikum. Op de Dongjumerweg begon de auto te slippen richting de rechterberm. Na correctie schoot de auto over de weg richting de aan de linkerkant gelegen sloot. De auto verdween in de sloot. De automobiliste is door de brandweer uit de auto gehaald. De bestuurster is voor alle zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.

A7: aanrijding en rijden onder invloed
Zondag om 20.00 uur vloog een auto, bestuurd door een 36-jarige automobiliste uit Rottevalle uit de bocht, ter hoogte van Heerenveen. Onderweg werd nog een lantaarnpaal geraakt. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. In het ziekenhuis De Tjongerschans heeft een GGD-arts een bloedproef gedaan.

Leeuwarden: dealer aangehouden
Zondag om 22.10 uur werd een 21-jarige dealer uit Den Haag gecontroleerd in de Heerestraat. Hij was in het bezit van 11 bolletjes cocaïne. De man is naar het bureau overgebracht. Hij had nog een boete openstaan van 45 euro of 1 dag zitten.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Maandag om 01.10 uur werd een 51-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op de Archipelweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 595 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg ook een bekeuring voor het rijden met besneeuwde ruiten.

Bontebok: getuigenoproep na aanrijding
Zondag 6 januari om 21.30 uur reed een 19-jarige automobilist uit Hoornsterzwaag vanuit Heerenveen in de richting van Bontebok. Achter hem reed een personenwagen met blauwe knightriderslampjes in het front. Deze auto was aan het bumperkleven. In Bontebok (Eerste Compagnonsweg) gaf deze auto gas en tikte hierbij tegen de trekhaak van de auto van de inwoner van Bontebok. Deze raakte in een slip en raakte drie Amsterdammertjes. De auto raakte zwaar beschadigd. De veroorzaker van de aanrijding is doorgereden. Het betrof een grote, donkere sedan (zwart of donkerblauw) met twee personen en de opvallende lampen. De politie komt via het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 8844, graag in contact met eventuele getuigen.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272