Gemeente Deventer

Holterweg tussen Westfalenstraat en Atalanta afgesloten

WERKZAAMHEDEN KNOOP OP 6 JANUARI BEGONNEN

Deventer start een grote, belangrijke verkeerskundige ingreep waarbij verkeershinder niet altijd te vermijden is: de aanleg van 'De Knoop'. 'De Knoop' ligt globaal tussen de Hunneperweg (buurtschap de Snippeling) en de kruising Holterweg - Atalanta (Colmschate). Over dit deel van de Holterweg is vanaf 6 januari voor een periode van ruim twee jaar geen verkeer mogelijk. 'De Knoop' is een groot infrastructureel werk waarbij de gemeente Deventer, de provincie Overijssel en Railinfrabeheer samenwerken. Het bouwplan voorziet in de aanleg van twee spooronderdoorgangen, een viaduct, nieuwe kruisingen en een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. De gemeente heeft een aantal omleidingsroutes ingesteld. Er is nadrukkelijk voor gekozen de grote doorgaande wegen te benutten. Een aantal is voor dit doel aangepast. De omleidingsroutes zijn met gele borden aangegeven. 'De Knoop' is onderdeel van zowel de As Binnenstad - Colmschate als het nieuwe deel van de provinciale N 348 en moet na realisatie voor een betere bereikbaarheid van Deventer zorgen.

Railinfrabeheer is op 6 januari begonnen met het voorbereiden van de bouw van een onderdoorgang (tunnel) in de Holterweg. Doorgaand verkeer over dit deel van de Holterweg (tussen de Atalanta en Westfalenstraat) van en naar de binnenstad is dan gedurende een periode van ruim twee jaar niet meer mogelijk. De spoorwegovergang Atalanta (richting Blauwenoord) wordt later in 2003 door Railinfrabeheer vervangen door een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. Vooralsnog kan alle verkeer tot 1 maart 2003 gebruikmaken van de overweg.

Omleidingsroutes

Verkeer op de Holterweg in de richting binnenstad: het verkeer op de Holterweg uit de richting Colmschate wordt via de Zweedsestraat - Westfalenstraat - Holterweg naar de stad geleid. Het verkeer in de richting Colmschate-Zuid, Oostrik en De Vijfhoek rijdt de omgekeerde route.

Een alternatieve route is: Zweedsestraat - Gotlandstraat - Hanzeweg - Zutphenseweg - Mr. H.F. de Boerlaan - Zutphenselaan. Een tweede alternatief is: Zweedsestraat - Gotlandstraat - Hanzeweg ? Zutphenseweg - Mr. H.F. de Boerlaan - Handelskade.

Verkeer uit Colmschate-Zuid (Colmschate-dorp, Colmschaterenk, Bramelt, Roessink, Essenerveld) richting binnenstad:
Siemelinksweg - Zweedsestraat - Westfalenstraat - Holterweg enzovoorts of Holterweg - Zweedsestraat - Westfalenstraat - Holterweg enzovoorts.

Verkeer uit Colmschate met bestemming Borgele, Platvoet, Raalte, Olst, Wijhe en Zwolle:

Verkeer uit Colmschate met bestemming Borgele, Platvoet, Raalte, Olst, Wijhe en Zwolle kan gebruikmaken van de route via de Oostriklaan, Leonard Springerlaan, Nico Bolkesteinlaan, Henri Dunantlaan enzovoorts.

Omleidingsroutes voor (brom)fietsers en voetgangers

Voetgangers en (brom)fietsers die normaal gebruikmaken van de Holterweg worden vanaf 6 januari omgeleid via de Zweedsestraat, Runshopping Centre De Snipperling, Hunneperweg en kunnen dan via de Holterweg hun weg vervolgen.

Bereikbaarheid bedrijven Holterweg, buurtschap De Snippeling en Hunneperweg

Alle bedrijven aan de Holterweg en in het buurtschap de Snippeling zijn tijdens de werkzaamheden aan De Knoop via (de Zweedsestraat - Westfalenstraat) de Holterweg bereikbaar. Bedrijven aan de Hunneperweg zijn via de Zweedsestraat en het Runshopping Centre De Snipperling bereikbaar. Doorgaand verkeer voor (vracht)auto's van de Holterweg naar het Runshopping Centre is niet mogelijk.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijst de gemeente naar de internetsite: www.deventer.nl, klik op 'Plannen' en vervolgens op 'As'.