Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio, 6-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie

Aanhouding na diefstal bromfiets
ALMERE Na diefstal van een bromfiets op het Kolkplein is zondagavond een 14-jarige jongen uit Almere aangehouden. Een aantal getuigen had gezien dat de jongen met nog een andere dader de bromfiets wegnam en belde de politie. Aan de hand van de getuigenverklaringen kon de politie het adres van de jongen achterhalen. Na overleg met zijn vader verscheen de jongen vervolgens op het politiebureau, waar hij is verhoord. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Preventieve aanhouding
LELYSTAD Op de Platinastraat is zondagnacht een 29-jarige Lelystedeling aangehouden. De man reed met zijn auto rond op industrieterrein Oostervaart en werd staande gehouden door de politie. Bij de controle bleek dat hij in bezit was van een grote tas met inbrekerswerktuigen en een speciaal vest met allerlei gereedschap. Daarnaast vond de politie in zijn auto een groot breekijzer. Bovendien bleek de man al eerder voor inbraken te zijn aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het gereedschap is in beslag genomen.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Bij een frontale aanrijding op de Oostvaardersdijk zijn zondagavond drie personen gewond geraakt. Een 41-jarige automobilist uit Almere reed richting zijn woonplaats en kwam daarbij door de sneeuw op het wegdek vermoedelijk op de verkeerde weghelft terecht. Daarbij kwam hij in botsing met een 51-jarige automobilist uit Amsterdam, die richting Lelystad reed. De Almeerder is in kritieke toestand per GGD-ambulance vervoerd naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam. Zijn toestand is nu stabiel. Zowel de 51-jarige als zijn bijrijdster, een 46-jarige vrouw uit Lelystad zijn met rompletsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De Oostvaardersdijk is vanaf 19.30 uur gedurende twee uur afgesloten geweest voor het verkeer.

ALMERE Op de Paralleldreef zijn zondagavond een meisje van 12 en een vrouw van 38 jaar uit Almere van gewond geraakt na een aanrijding. Een 29-jarige automobilist uit Almere reed op de Oorweg, terwijl een 43-jarige plaatsgenoot op de Parallelweg richting Almere Stad reed. De 29-jarige wilde daarbij nog voor de 43-jarige linksaf richting Almere Haven. De 43-jarige moest hard remmen en botste tegen hem aan, waarna hij in een slip raakte. De beide vrouwelijke inzittenden van de 43-jarige zijn met nek- en rompletsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis vervoerd. De vrouw is door de brandweer uit de auto bevrijd.

Rijbewijs ingevorderd
EMMELOORD Een 28-jarige vrouw uit Groningen is haar rijbewijs kwijt nadat zij zondagmiddag op de A6 werd staande gehouden voor een snelheidsovertreding. De vrouw reed met 180 km/uur (circa 170 na correctie) van Lelystad richting Emmeloord/Lemmer en kon bij de afslag Bant staande worden gehouden. Haar rijbewijs is ingevorderd.