Gemeente Amerongen


Gemeente Amerongen

Algemene plaatselijke verordening

Gebruik van de openbare weg
Regelmatig komen er bij de gemeente klachten en vragen binnen over aanhangers of caravans die staan geparkeerd op parkeerplaatsen of langs de weg. Ook blijkt regelmatig dat mensen allerhande goederen op of aan de weg deponeren die daar eigenlijk niet horen, zoals huisvuilcontainers, hopen zand, stapels tegels en speeltoestellen.

Wat mag wel of niet?
In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Amerongen staat onder andere dat het verboden is kampeerwagens, caravans, aanhangers of soortgelijke voertuigen langer dan drie achtereenvolgende dagen te parkeren op de openbare weg. Onder de weg worden zowel de rijbaan, openbare parkeerplaatsen en het trottoir verstaan.

Ook is het verboden de weg of een gedeelte van de weg te gebruiken in strijd met de bestemming ervan. Het is dus niet toegestaan (een gedeelte van) de weg te gebruiken voor bijvoorbeeld de opslag van goederen en/of het plaatsen van speeltoestellen. Ook dit geldt dus voor zowel de rijbaan, openbare parkeerplaatsen als het trottoir.

Voorkom overlast en probeer uw voertuigen en goederen zoveel mogelijk op uw eigen terrein te plaatsen. U loopt dan niet het risico dat u een bekeuring krijgt of dat uw spullen door de gemeente worden verwijderd. Binnenkort wordt door de politie namelijk een schoonmaakactie gehouden waarbij alle voertuigen en goederen die in strijd met de APV aanwezig zijn, worden verwijderd.

Informatie
Voor vragen of klachten kunt u altijd bellen met de gemeente, het telefoonnummer is 0343-469600 of met de politie 0900-8844.