Gemeente Amerongen


Gemeente Amerongen

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Amerongen maken bekend dat zij voornemens zijn, met toepassing van artikel 19 lid 2 WRO, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Amerongen Noord voor het uitbreiden van het pand Koenestraat 34 te Amerongen.

Het pand wordt momenteel bewoond maar heeft de bestemming Maatschappelijke voorzieningen en dienstverlening. Op grond van die bestemming is het niet toegestaan het pand te bewonen. Het pand zou wel mogen worden uitgebreid, maar alleen wanneer de uitbreiding ten dienste is van de bestemming. Dat is hier niet het geval; de uitbreiding staat ten dienste van de strijdige activiteit wonen.

Het bouwplan ligt vanaf vrijdag 3 januari 2003 gedurende vier weken ter inzake bij de balie van de Sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis van Amerongen. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.