Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

Rijbewijs na 1000 km kwijt

NIEUWEGEIN Op zondag 5 januari mocht een automobilist zijn rijbewijs inleveren na een snelheidsovertreding.

Rond 13.20 uur surveilleerde een politieman in een onopvallend videovoertuig op de snelweg A2. Ter hoogte van Nieuwegein werd hij ingehaald door een snelrijdende automobilist. De politieman zette de achtervolging in en constateerde dat de automobilist met een (al gecorrigeerde) snelheid van 174 km/u reed, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De bestuurder, een 38-jarige man uit IJsselstein, werd aan de kant gedirigeerd.

De IJsselsteiner verklaarde zijn nieuwe auto net 1000 km te hebben ingereden en nu wel eens te willen zien tot welke prestaties zijn voertuig in staat zou zijn. Gezien de hoogte van de snelheidsovertreding werd er niet alleen een proces-verbaal tegen hem opgemaakt, maar moest hij ook zijn rijbewijs inleveren.

Val van klimwand

NIEUWEGEIN Op zondag 5 januari is een Utrechter gewond geraakt bij een val van een klimwand.

Rond 16.30 uur was een 43-jarige man uit Utrecht aan het klimmen op een klimwand van een sporthal aan de Blokhoeve. Door nog onbekende oorzaak viel hij van een hoogte van ongeveer acht meter naar beneden. De man klaagde over pijn in zijn voeten, benen en onderrug. Hij is op een wervelplank per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij een rugwervel en middenvoetbeentjes had gebroken. Politiemensen hebben de gebruikte klimtouwen gecontroleerd. Deze bleken in orde te zijn. De procedure is dat twee klimmers elkaar zekeren en controleren. Vermoedelijk is dat in dit geval niet gebeurd.

Brand

IJSSELSTEIN Op zondag 5 januari heeft een korte brand in een woning gewoed. Oorzaak: een kaars.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding van een brand in een woning aan de Weerdesteijn. De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse. De bewoners stonden op dat moment met de hond al op straat. De brandweer had de brand snel onder controle en heeft de woning met ventilatoren gelucht.

De brand was ontstaan doordat een bewoner op een slaapkamer op de eerste verdieping een kaars om had laten vallen. Daardoor had een gordijn en vervolgens ook een matras en kast vlam gevat. De slaapkamer liep rook-, brand- en waterschade op. De overige slaapkamers liepen rook- en blusschade op. De bewoners van het huis werden opgevangen door buren en vrienden.

Aanrijding door gladheid

NIEUWEGEIN Op zondag raakte een automobilist gewond bij een aanrijding.

Rond 23.15 uur reed een 43-jarige automobilist uit Utrecht over de Plettenburgerbaan en wilde de s Gravenhoutseweg oprijden. Door de gladheid raakte hij in een slip en botste tegen een boom. Daar het personeel van de GG & GD het niet verantwoord vond de automobilist uit de auto te laten stappen, is door de brandweer het dak van het voertuig geknipt. De Utrechter is met pijnklachten in zijn hoofd en linkerbeen per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwgein gebracht.