Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur

Auto op de kop

WOERDEN Op zondag 5 januari raakte een auto van de weg. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Rond 07.30 uur reed een 26-jarige automobilist uit Bodegraven over het Rietveld, komende uit de richting van Woerden en gaande in de richting van Bodegraven. Bij het ingaan van een bocht naar rechts verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam met zijn auto op de kop in de sloot tot stilstand. Hij liep geen letsel op en kon op eigen kracht uit de auto klimmen.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden politiemensen dat de automobilist naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 360 ug/l (0,95 promille), terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l (0,5 promille) is toegestaan. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Overval

BREUKELEN Op zondag 5 januari heeft een gewapende overval op een benzinestation aan de snelweg A2 plaatsgevonden.

Rond 16.45 uur kwamen mannen het kantoor van een benzinestation aan de snelweg A2 binnen en bedreigden een medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De medewerker moest onder bedreiging de kluis openen, maar dat lukte niet. Vervolgens vertrokken de overvallers zonder buit. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Lastige jeugd

MIJDRECHT Op zondag 5 januari werden meer dan tien jongeren bekeurd voor zeer baldadig gedrag.

Rond 19.00 uur kreeg de politie de melding dat een groep jeugd zich zeer baldadig ophield voor een woning in Mijdrecht (geen nadere gegevens) . Ter plaatse vernamen politiemensen van de melder dat de groep zich misdroeg door met ijsballen tegen de ramen van zijn woning te gooien, langs scheuren met een auto, moonen (broek naar beneden en billen laten zien), joelen en uitdagen. Hij voelde zich daardoor erg bedreigd.

Een politieman was die dag al eerder ter plaatse geweest, maar toen was de jeugd er rennend vandoor gegaan. Dit keer werd de groep vanuit twee kanten door politiewagens ingesloten. Vervolgens kregen de jeugdigen allen een bekeuring voor baldadigheid. Het ging om elf jongens c.q jongemannen in de leeftijd van 17 tot 19 jaar en afkomstig uit Mijdrecht. Tevens werd hen duidelijk gemaakt dat het door hen tentoon gespreidde gedrag echt niet door de beugel kon.

Woningbrand: vrouw naar ziekenhuis

WOERDEN In de nacht van zondag 5 op maandag 6 januari raakte een bejaarde vrouw gewond bij een woningbrand.

Rond middernacht kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een woning aan de Leidsestraatweg. Ter plaatse bleek dat een vrijstaande houten woning in de brand stond. Tevens meldde een omwonende dat de 86-jarige bewoonster zich nog in de brandende woning bevond. Politiemensen konden door de vlammen en de hevige rookontwikkeling de woning niet betreden. De bewoonster reageerde niet op aanroepen.

Enkele minuten later arriveerde de brandweer. Daarbij zagen zij zich gedwongen een hekwerk aan de Frans Halsstraat plat te rijden, teneinde bij de brand te kunnen komen. Zij zijn de woning binnengegaan en troffen de bewoonster bewusteloos in de bijkeuken aan. Zij is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en daar op de Afdeling Intensive Care opgenomen.

De brandweer had de brand snel onder controle en er was geen gevaar voor de omliggende panden. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.