Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 6 januari 2003
·

HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP MAANDAGMIDDAG 6 JANUARI VANAF 13.30 UUR AFWEZIG IN VERBAND MET EEN NIEUWJAARSBIJEENKOMST. DE PIKETFUNCTIONARIS IS IN DRINGENDE GEVALLEN VOLGENS DE REGELING BEREIKBAAR.


Aanrijding onder invloed Katwijk
Een 26-jarige automobilist uit Katwijk veroorzaakte op vrijdag 3 januari rond 17.15 uur op de kruising dr. I.R. Tjalmaweg met de Voorschoterweg een aanrijding. De Katwijker wist niet meer op tijd te remmen voor over de kruising rijdende auto's en reed tegen de rechterachterzijde van de auto van een 39-jarige Katwijker. De veroorzaker bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De uitslag van een ademanalyse aan het politiebureau was 645 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Verkeersongeval met letsel Noordwijk
Op zondag 5 januari om 18.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een verkeersongeval met letsel. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige man uit Noordwijkerhout op de Northgodreef reed toen hij door gladheid van de weg en een stuurmanoeuvre in de slip raakte en tegen een rechts van de weg staande boom botste. De man was lichtgewond aan zijn gezicht. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Onwel na koolmonoxidevergiftiging Noordwijk
Een gezin van vier personen uit Schijndel is op zondag 5 januari onwel geworden door koolmonoxidevergiftiging in een hotel aan de Koningin Astrid Boulevard. Even voor 09.00 uur kreeg de politie de melding van de onwelwording. Omstreeks 06.00 uur werd de 16-jarige dochter onwel. Kort daarop werd raakte de 10-jarige zoon enkele keren buitenbewustzijn. Ook de oudere klaagden over misselijkheid, hoofdpijn en flauwvallen. Het gezin is overgebracht naar het LUMC waar ze allen aan de zuurstof moesten. De politie en de brandweer hebben direct het hotel ontruimd. De overige gasten van het hotel werden opgevangen in een naastgelegen hotel. De brandweer heeft ter plaatse metingen verricht. Onderzoek in de stookinstallatie heeft uitgewezen dat deze naar behoren werkte. Boosdoener was de wind die boven de schoorsteen hing waardoor deze niet voldoende trok.

Inbraak in woning Voorschoten
In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 januari werd er ingebroken in een woning aan de Bestevaer. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is ondermeer een horloge, een mobiele telefoon en zijn autosleutels gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Diefstal met geweld Voorschoten
Op zondag 5 januari om 22.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden een melding van een diefstal met geweld op het stationsplein in Voorschoten. De 19-jarige aangever uit Rijswijk werd op het fietspad langs de Wijngaardenlaan gerold van zijn mobiele telefoon door een nog onbekende dader. Toen de aangever de diefstal opmerkte liep hij naar de dader toe om zijn GSM terug te krijgen. Hierop werd de aangever bedreigd met een mes door de dader. Omdat de politie snel ter plaatse was zagen de agenten de dader nog wegrennen, over het perron en door de sloot heen in de richting van de Gemmekenlaan. Ondanks dat door diverse surveillanceauto's de wijk systematisch is uitgezocht met behulp van politiehonden is de dader niet teruggevonden. De aangever heeft aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt geweldpleger aan Leiden
De politie hield op zaterdag 4 januari rond 03.10 uur aan de Dwars Koornburgsteeg een 21-jarige Leidenaar aan. Zonder enige aanleiding zou hij kort daarvoor op de Koornburgsteeg een 22-jarige man uit Leiden hebben geslagen. Daarbij werd ook een bierglas gebruikt. Het slachtoffer liep letsel op aan het gezicht. Hij moest zich daaraan in het LUMC laten behandelen. De verdachte werd na zijn verhoor in de loop van de zaterdagmiddag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.


Man valt van plateau Leiden
Een 22-jarige Leidenaar is op zaterdag 4 januari omstreeks 13.15 uur van een brandtrapplateau naar beneden gevallen. De Leidenaar stond op de tweede verdieping en maakte de ramen schoon toen plots het gehele plateau afbrak en met de man naar beneden viel. De Leidenaar werd met rugletsel overgebracht naar het LUMC.

Poging diefstal uit bedrijf Leiden
Twee mannen hebben op zaterdag 4 januari omstreeks 15.00 uur geprobeerd drie laptops weg te nemen uit een bedrijf aan de Botermarkt. Een van de mannen probeerde de verkoper af te leiden door vragen te stellen over een product. Omdat de verkoper dit niet vertrouwde bleef hij om zich heen kijken waarna hij vervolgens uit het magazijn een andere man met de drie laptops zag komen.Toen de verkoper naar deze man liep zette deze de laptops op de grond waara hij vervolgens met een smoes de winkel uitliep. De andere man liep kort daarna ook de winkel uit.

Oproep getuigen van aanranding Leiden
Op zondag 5 januari om 04.00 uur is op de Reineveststeeg in Leiden een 32-jarige vrouw uit Leiden op brute wijze aangerand door nog twee onbekende mannen. De mannen van rond de 25 jaar spraken de vrouw ter hoogte van de Digros aan en vroegen of de vrouw met hun meeging. De vrouw ging niet in op deze vraag waarop zij met geweld werd meegenomen naar de Reineveststeeg. Hier wordt de vrouw tegen haar wil onzedelijk betast en ernstig mishandeld door de mannen. De vrouw werd door de mannen gewond achtergelaten op de plaats delict. De vrouw is hierop naar haar woning gegaan en heeft de politie gebeld. In verband met de verwondingen van de vrouw heeft de politie de ambulancedienst gewaarschuwd die de vrouw hebben afgevoerd naar het LUMC. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie stelt een diepgaand onderzoek in. Getuigen van deze brute aanranding-mishandeling worden verzocht zich te melden bij de Politie Hollands Midden op tel. Nr. 0900-8844

Éénzijdig ongeval met letsel Leiderdorp
Op zondag 5 januari om 07.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden een melding van een ongeval met letsel op de Provincialeweg 5 tussen de rotonde en de Engelendaal. Ter plaatse bleek het te gaan om een éénzijdig ongeval. Door nog onbekende oorzaak heeft de 22-jarige Haagse bestuurder van een personenauto rechts in de berm een lantaarnpaal uit de grond gereden en is beneden in de berm tot stilstand gekomen. De onfortuinlijke bestuurder is met armletsel door de ambulancedienst naar het Rijnland ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratieset opgemaakt.

Verkeersongeval Leiderdorp
Op zaterdag 4 januari even voor 14.00 uur vond een aanrijding plaats tussen drie personenauto's. Een 30-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats reed over de Voorhoflaan uit de richting Gallaslaan. In een bocht naar links raakte hij met de rechterzijde van zijn auto de stoeprand. Hierdoor kwam hij op de weghelft terecht voor het tegemoetkomende verkeer waar een frontale aanrijding ontstond met een 52-jarige automobilist uit Leiderdorp. Het voertuig van de Leiderdorper reed vervolgens tegen een geparkeerde auto aan. Dit laatste voertuig liep evenals de andere voertuigen zware schade op. Getuigen zagen de 30-jarige man na de aanrijding weggelopen. De politie kom hem even later aanhouden in het Rijnland Ziekenhuis. Uit onderzoek is gebleken dat de man de auto had gestolen. De man was een huis aan de Rijnkade ingeslopen en had daar de autosleutels en vervolgens ook de auto weggenomen. De Leiderdorper werd met een hersenschudding en spierpijn overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Een 50-jarige passagiere van de Leiderdorper liep een gekneusde duim en gekneusde ribben op. Zij werd naar het LUMC overgebracht.

Inbraak in woning Leiderdorp
In de vroege ochtend van zaterdag 4 januari werd er ingebroken in een woning aan de Reviusdreef. Vermoedelijk is men de woning binnen gekomen door via de brievenbus het slot aan de binnenzijde van de deur te ontsluiten. Uit de woning is een handtas met daarin ondermeer een rijbewijs, een aantal bankpasjes en wat kleingeld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding onder invloed Nieuwkoop
Een 62-jarige automobilist uit Nieuwkoop veroorzaakte op vrijdag 3 januari rond 22.05 uur op het Zuideinde een aanrijding. De Nieuwkoper hield met zijn auto niet voldoende rechts en botste op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 43-jarige man uit Aarlanderveen. Het bleef bij materiële schade. De Nieuwkoper bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 795 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Automobilist rijdt door na aanrijding Alphen aan den Rijn
Een 18-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn werd op vrijdag 3 januari rond 18.30 uur op de Europlaan nabij de rotonde met de Noorderkeerkring op zijn scooter aangereden door een nog onbekende automobilist. De jongen remde voor de rotonde af en werd vervolgens van achter aangereden door de vermoedelijk zwarte Volkswagen Golf. Door de aanrijding kwam de jongen ten val. De scooter liep rondom schade op. De jongen zelf moest zich met nek- en rugklachten onder doktersbehandeling stellen. De automobilist bekommerde zich verder niet over het slachtoffer en reed door. De politie is op zoek naar hem.

Onder invloed rijder bedreigt en beledigt agenten Alphen aan den Rijn
De politie hield op zaterdag 4 januari rond 04.50 uur op de Hooftstraat een 43-jarige automobilist zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man werd er van verdacht met een glaasje te veel op achter het stuur te zitten. Na zijn aanhouding beledigde hij de agenten en bedreigde één van hen met de dood. Wel werkte de verdachte mee aan een ademanalyse. De uitslag hiervan was 590 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op voor de beledigingen, de bedreiging en het rijden onder invloed.

Straatroof Gouda
Een 49-jarige vrouw uit Gouda werd op vrijdag 3 januari rond 14.10 uur op het Gildenburg het slachtoffer van een straatroof. Een nog onbekende jongen trok plotseling haar tas van haar schouder en fietste weg. In de tas zaten enkele sleutelbossen, een portemonnee en een aantal (bank)pasjes. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in woning Gouda
In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 januari werd er ingebroken in een woning aan de Max. Havelaarstraat. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning zijn diverse video- en audioapparatuur gestolen alsmede dvd's, c.d.'s, parfums, een scheerapparaat en elektrische tandenborstels. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt brandstichting Gouda
De politie doet onderzoek naar brandstichting bij een aantal portocabines op het schoolplein van de Wethouder Luidenschool aan de Heemraadslag. De brand werd zaterdagavond 4 januari rond 23.30 uur ontdekt. Naar bleek was er papier onder de portocabines in brand gestoken. Hierdoor stonden ook de cabines in brand en raakte een elektriciteitskabel onder de cabines beschadigd. De brandweer heeft de brand geblust. De politie doet onderzoek naar de brandstichting.

Diefstal met ernstig geweld, politie zoekt getuigen Gouda
Op zondag 5 januari om 21.00 uur is een 18-jarige man uit Gouda op de Groenhovenweg in Gouda het slachtoffer geworden van een ernstig mishandeld door nog twee onbekende mannen. Het slachtoffer stond op de Groenhovenweg stil met zijn fiets om te bellen met zijn mobiele telefoon toen hij van achteren werd vastgepakt door een onbekend man. Gelijk stond er een nog onbekende tweede man voor hem die zijn GSM uit zijn handen trok. Het slachtoffer werd door de twee daders verder beroofd van zijn geld en vervolgens met een onbekend steekvoorwerp gestoken in zijn buik. Het slachtoffer is voor zijn verwondingen behandeld in het Bleuland ziekenhuis. De politie stelt een diepgaand onderzoek in. Getuigen van deze ernstige diefstal met geweld worden verzocht zich te melden op tel. Nummer 0900-8844

Onder invloed Schoonhoven
De politie heeft zondag 5 januari rond 03.00 uur een 26-jarige man uit Schoonhoven aangehouden. Zijn rijgedrag viel de politie op op de provinciale weg N210. Hij wist de auto niet in een rechte lijn te laten rijden. Op de Vrouwenmantel kreeg de Schoonhovenaar een stopteken. De ademanalyse op het politiebureau kwam uit op 285 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Politie houdt verdachten brandstichting aan Boskoop
De politie heeft zondag 5 januari rond 04.00 uur drie mannen uit Nieuwkoop aangehouden, twee van 18 jaar en één van 19 jaar. Zij worden verdacht van brandstichting in een auto op het parkeerterrein van een voetbalvereniging aan de Hoogeveenseweg. Op aanwijzing van een getuige kon de politie de verdachten aanhouden die zich per auto uit de voeten hadden gemaakt. De politie onderzoekt of het drietal mogelijk met andere brandstichtingen in de omgeving van Boskoop te maken heeft.

Woninginbraak Ouderkerk a/d Ijssel
In een woning aan de Vlamingsweer is op zaterdag 4 januari tussen 12.00 en 18.45 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door het slot van de achterdeur open te breken. In de woning werden in diverse ruimten kasten en laden doorzocht. Er werden sieraden en een geldbedrag weggenomen.