Circuit Park Zandvoort

= recent gewijzigd

Karst/De Vos winnaar Nieuwjaarsrace

5 January 2003 - Op Circuit Park Zandvoort ging de eerste race van het jaar onder winterse omstandigheden van start. De Nieuwsjaarsrace, derde uit de serie om het Winter Endurance Kampioenschap waarin voor het officieel Nederlands kampioenschap wordt gestreden, leverde een overwinning op voor de equipe Karst/De Vos in Renault Clio. Na drie wedstrijden leiden Thuis en Zwart de titelstrijd.

De aan de race voorafgaande kwalificatietraining moest worden geschrapt vanwege een met sneeuw bedekte racepiste. De inderhaast opgetrommelde strooiwagen maakte de baan weer begaanbaar voor de drieenveertig teams, waarna het licht met vijftien minuten vertraging op groen sprong.

Na bijna een uur racen legde de organisatie de wedstrijd gedurende korte tijd stil. Rene de Groot crashte zijn Seat Ibiza, kon nog op eigen gelegenheid zijn bolide verlaten, maar zakte daarna door zijn enkels. De ambulance voerde de ongelukkige rijder af naar het ziekenhuis, waar enkele gekneusde ribben werden geconstateerd. Al vroeg in de wedstrijd namen De Keersmaecker en Kenis de leiding en wisten urenlang hun hegemonie te handhaven. Met nog zeven minuten te gaan en twee ronden voorsprong op de naaste concurrenten vonden de Belgen echter hun Waterloo. Geheel buiten hun schuld werden zij er af gekegeld door de BMW van Scheurer/Van Valen/Pront. De leiding kwam daardoor in handen van Renault-equipe De Vos/Karst. Ondanks het minderen vermogen van de 2000cc-auto wisten zij de zwaardere mannen voor te blijven. De Keersmaecker/Kenis werd nog als tweede geklasseerd.

Karst/De Vos winnaar Nieuwjaarsrace

Zondag 5 januari: Nieuwjaarsrace

A.I.C.P. neemt nieuwe website in gebruik

Circuit Park Zandvoort reikt "Kristallen Clown" uit

Tijdwaarneming Zandvoort zoekt versterking

© Copyright 2003, Circuit Park Zandvoort