Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 6-01-2003
Persberichten maandagochtend 6 januari 2003 Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag

Alcomobilist
KLAZIENAVEEN Zondagnacht tegen 2.45 uur controleerde de politie een 38-jarige automobilist uit Groningen op de Brugstraat. De man bleek te hebben gedronken. Een ademtest lukte niet, waarop een arts een bloedproef afnam.

Inbreker aangehouden
EMMEN Zondagmiddag rond 18.00 uur kreeg de politie een melding dat er een inbreker was betrapt in een sportkantine aan de Brinkenhalte. Ter plekke gekomen bleken enkele leden van de vereniging een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te hebben betrapt, die met enkele gevulde tassen het pand wilde verlaten. Hij werd overgedragen aan de politie en is voor een nader onderzoek ingesloten. In de tassen zat een stereo-installatie en een hoeveelheid etenswaren.

Fietser onder de trein
ASSEN Maandagochtend omstreeks 8.00 uur is een jongen op een fiets op de onbewaakte oversteek van het Molenpad naar de Dr. A. Philipsweg aangereden door de trein van Groningen naar Assen. De jongen, die een eind door de trein is meegesleurd, overleed ter plekke. Nadere gegevens van de jongen zijn nog niet bekend.