ROBECO NEDERLAND BV

Fusies binnen paraplufonds Robeco Capital Growth Funds

Rotterdam, 6 januari 2003
PERSBERICHT

Afgelopen vrijdag zijn de fusies van Robeco Asian Recovery Equities (USD) met Robeco Asia-Pacific Equities (USD) en van Robeco Holland Equities (EUR) met Robeco European Equities (EUR) een feit geworden. Deze fusies werden tijdens de Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van donderdag 28 november 2002 goedgekeurd en werden op 2 december 2002 in een aantal kranten bekendgemaakt.

Het vermogen van de verdwijnende subfondsen zal worden overgedragen aan de ontvangende subfondsen. De omwisselkoersen zijn vastgesteld op:

1.5844528143 aandelen Robeco Asia-Pacific Equities (USD) voor 1 aandeel Robeco Asian Recovery Equities (USD).

0.8185742530 aandelen Robeco European Equities (EUR) voor 1 aandeel Robeco Holland Equities (EUR).

Het aantal aandelen dat zal worden uitgegeven aan de aandeelhouders van de samengevoegde subfondsen is vastgesteld op basis van de omwisselkoers aan de hand van de respectievelijke intrinsieke waarden van de verdwijnende en ontvangende subfondsen, die op vrijdag 3 januari 2003 zijn berekend en goedgekeurd. Robeco Asian Recovery Equities (USD) en Robeco Holland Equities (EUR) zijn op die dag opgehouden te bestaan.

Redenen voor de fusie
Het bestaansrecht van Robeco Asian Recovery Equities (USD) is in de loop der jaren afgenomen. Het herstel van de Azië-crisis uit 1997 waaraan de naam refereert, heeft inmiddels plaatsgevonden. Bovendien zijn alle landen waarin Robeco Asian Recovery Equities belegde ook vertegenwoordigd in Robeco Asia-Pacific Equities zodat sprake was van een complete overlap. Robeco Asia Pacific Equities (USD) voldoet nu beter aan de beleggingsbehoeften van cliënten die willen profiteren van de ontwikkelingen in Azië. Robeco Holland Equities (EUR) biedt geen toegevoegde waarde meer als gevolg van de groeiende samenhang tussen de Nederlandse aandelenmarkt met die van de rest van Europa, onder meer door de introductie van de euro.

Bovendien is het fondsvermogen van Robeco Asian Recovery Equities (USD 5,8 mln) en Robeco Holland Equities (EUR 4,1 mln) gedaald tot onder het niveau dat als toereikend wordt beschouwd voor een rendabele spreiding van beleggingen. Vanwege de beperkte omvang van de subfondsen zijn de kosten voor het beheer van een goedgespreide portefeuille relatief hoog geworden. In combinatie met de naar verwachting beperkte interesse voor deze subfondsen in de nabije toekomst zijn er daarom geen vooruitzichten voor deze fondsen.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat Nederlandse en buitenlandse vastrentende en aandelenbeleggingen (wereldwijd, regionaal, in specifieke sectoren en landen en in opkomende markten), evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.
De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verkocht. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggeschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors).

Robeco is het onafhankelijk opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoge 'Sustainability Cluster Score' geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
010 - 224 28 10

0653 - 831 586
ronald.florisson@robeco.nl


06 jan 03 11:02