Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 6 januari 2003

* JONGEN NA GOOIEN MET SNEEUWBALLEN MET STILETTO IN BUIK GESTOKEN

Zondagmiddag omstreeks half twee werd in de Art Tatumstraat een 16-jarige jongen uit Rotterdam door een 47-jarige Rotterdammer met een mes in zijn buik gestoken. Hij moest door de GGD worden overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum waar hij ter observatie werd opgenomen. De jongen stond bij een groepje, dat sneeuwballen gooide naar passerende auto's. Een auto stopte waarna er een man uitstapte en opmerkingen naar het groepje maakte. Een meisje uit de groep wilde de man duidelijk maken, dat een aantal jongens niets met het voorval te maken had. De man werd daarop zodanig agressief, dat het slachtoffer het meisje wilde verdedigen. Hierop stak de man de jongen met een mes in de buik. Vervolgens stapte de man weer in de auto waarna deze wegreed. Wat later meldde zich de 47-jarige verdachte aan het politiebureau. Hij werd aangehouden en inverzekering gesteld. Het mes, een stiletto, is in beslag genomen. De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.


* MAN MISHANDELD EN BEROOFD
In de nacht van zondag op maandag omstreeks kwart voor één werd in de Wemeldingestraat, een 33-jarige Rotterdammer beroofd. Het slachtoffer reed op zijn fiets, toen hij tegemoet werd gereden door een personenauto. Op de kruising met de Kloosterzandestraat stapten twee mannen uit de auto en grepen het slachtoffer beet. Zij sloegen hem van zijn fiets en terwijl één van de mannen zijn armen beet hield, sloeg de ander hem op zijn hoofd. Vervolgens pakten de mannen de plastic tas van het slachtoffer (met daarin o.a. een dvd, cd's en een mobiele telefoon). Het slachtoffer wist zich los te rukken en te vluchten. De mannen gingen er vandoor nadat zij ook nog de fiets van het slachtoffer hadden vernield.


* WERKNEMERS BIJ HET VERLATEN VAN RESTAURANT OVERVALLEN

Maandagmorgen vroeg omstreeks half drie werden een 25-jarige werkneemster en de 26-jarige bedrijfsleider van een restaurant aan de Spaansepoort overvallen door een nog onbekende man. Toen beide slachtoffers de zaak wilden verlaten nadat zij deze hadden afgesloten, kwam er plotseling een man met een bivakmuts te voorschijn. Hij zette een mes op de keel van de bedrijfsleider waarna beide slachtoffers gedwongen werden het restaurant weer binnen te gaan. De werkneemster moest de kluis openen en geld in een tas doen. Hierna werden beide slachtoffers vastgebonden en ging de man er met enkele duizenden Euro's aan buit vandoor. Beide slachtoffer wisten zich wat later te bevrijden en de politie te waarschuwen. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.