Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-01-2003
Persberichten Rgeiopolitie Groningen
Maandag 6 januari 2002

Dagelijkse berichten

Veendam: bestuurder overleden
Het 19-jarige slachtoffer van het eenzijdige ongeval in de Borgercompagniestrvaart is in de loop van de zondag overleden. Het slachtoffer raakte zondagochtend op de Borgercompagnie met zijn auto door vermoedelijk een stuurfout tegen een lantaarnpaal waarna hij in de vaart reed. Door enkele vrienden die het ongeval zagen werd getracht het slachtoffer uit het water te halen. Uiteindelijk wisten duikers van de brandweer de jongen te bevrijden, waarna hij met spoed naar een ziekenhuis werd gebracht.

Delfzìjl: man bedreigt vrouw
De politie heeft zondagavond een 53-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. De man bedreigde een vrouw in haar woning aan de Kustweg. De man was de woning van de vrouw, met wie hij een relatie heeft, binnengedrongen en uitte bedreigingen tegen haar. Door een broer van de vrouw werd de politie gebeld, die de man uit de woning haalde en insloot.

Ten Boer: auto te water
Een 43-jarige vrouw uit Ten post raakte zondagavond op de Rijksweg met haar auto in een slip. Hierdoor belandde de vrouw met de auto in het Damsterdiep. Met behulp van twee getuigen werd zij op het droge geholpen. De vrouw verklaarde dat ze moest uitwijken voor een tegenligger die haar slingerend tegemoet kwam. De vrouw en haar beide helpers hielden slechts een nat pak over. De auto is in de loop van de avond uit het Damsterdiep gehaald door een takelbedrijf.

Winschoten: auto rijdt lantaarnpaal aan
Op de Zuiderveen werd zondagochtend door een 32-jarige man uit Oude Pekela een lantaarnpaal omver gereden. De bestuurder reed na het ongeval eerst door, maar parkeerde zijn auto vervolgens op de Apollolaan in Oude Pekela,. De politie trof daar de beschadigde auto aan. De bestuurder werd later in zijn woning aangetroffen.

Groningen: hond betrapt woninginbreker op heterdaad In een woning aan de H.W. Mesdagstraat is zaterdagnacht een inbreker door een hond op heterdaad betrapt. De hond sloeg aan bij het zien van de inbreker, waarna de 33-jarige bewoner wakker werd. De bewoner trof vervolgens de verdachte man in de hal aan. De inbreker zette het vervolgens op een lopen en wist uiteindelijk te ontkomen. Uit de woning bleek niets te zijn weggenomen. De inbreker was de woning binnengekomen door de voordeur open te flipperen. De politie beschikt over een goed signalement van de verdachte.

Groningen: jongetje door het ijs gezakt
Een 7-jarig jongetje uit de stad is zondagmiddag op de vijver van het Van Brakelplein door het ijs gezakt. Het jongetje was in de veronderstelling dat het ijs betrouwbaar was de vijver opgegaan. Blijkbaar maakte hij een verkeerde inschatting, want hij zakte al snel door het ijs. Een 35-jarige Stadjer zag dit gebeuren en wist met behulp van een hondenlijn de jongen uit het wak te trekken. Dankzij het handelende optreden van deze man werd erger voorkomen.

Groningen: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zondagnacht op de Noorderhaven een 36-jarige man uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. De Leekster had zijn auto op het trottoir tegen een lichtmast geparkeerd en werd bij het uitstappen door agenten aangesproken. De dienders roken alcohol bij de bestuurder. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau werd de Leekster agressief en begon de agenten te bedreigen. Ook in het politiebureau bleef de man zich recalcitrant gedragen. Uiteindelijk bleek op het politiebureau dat de automobilist 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Groningen: asielzoeker aangehouden voor bedreiging In zijn woning aan de Laan van de Vrijheid heeft de politie zondagavond een 24-jarige asielzoeker aangehouden voor bedreiging. De man had bij de balie van het AZC aan de Van Houtenlaan het personeel in woorden met de dood bedreigd. De asielzoeker maakte stennis bij de balie, omdat hij zich niet wilde legitimeren. Een beveiligingsmedewerker werd vervolgens in het gezicht gespuugd door de verdachte. De asielzoeker is ingesloten. De politie doet onderzoek en zal de man horen.

Groningen: dronken man aangehouden
De politie heeft zondagnacht op het Gedempte Zuiderdiep een 42-jarige Stadjer aangehouden voor openbare dronkenschap. De man bevond zich in een horecagelegenheid aan het gedempte Zuiderdiep en wilde hulp. Buiten het café bleek dat de Stadjer behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde. Plotsklaps wilde de man weglopen, maar kwam hij direct ten val. De agenten besloten hierop de dronken man ter ontnuchtering mee te nemen. Hij is ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)