Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 6-01-2003
1e persbericht van maandag 6 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met gestolen auto aangehouden
Op de Karel de Grotelaan is zondag om 16.00 uur een 30-jarige man uit Son aangehouden. De bemanning van een surveillanceauto zag de man met een gestolen Opel Kadett over het Kastelenplein rijden. De bestuurder liet de auto op de Ridderzaal achter en vluchtte de wijk in. Hij kon op de Karel de Grotelaan aangehouden worden. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Eenentwintig inbraken, een fiets weg In het afgelopen weekend werd ingebroken in 21 bergingen in flats aan het Wouter Hollemanplein en de Graaf Adolfstraat. De deuren werden opengebroken. Tot zover bekend is er maar een fiets gestolen. Een buurtonderzoek leverde nog niets op.

Helmond: Inbraak in tuinhuisje
Tussen donderdagavond en zondagavond is ingebroken in een tuinhuisje achter een woning aan De Bergen. De deur is opengebroken en een fiets en een paar skeelers zijn meegenomen.

Best: Inbraken


- In het afgelopen weekend is ingebroken in een winkel aan de Boterhoek. De achterdeur is opengebroken en uit de winkel zijn een waterstofzuiger, enkele vleesmachines en een aantal rauwe hammen gestolen.


- In het weekend is ingebroken bij een bedrijf aan de weg 5000 op Ekkersrijt. Er is een ruit uit de sponning gehaald. Er zijn vijf computers meegenomen.

Heeze: Politie onderzoekt aangifte Kempenhaeghe De politie onderzoekt een aangifte die de Stichting Kempenhaeghe tegen een van haar medewerkers heeft gedaan. De medewerker, een 45-jarige verpleegkundige, zou zich niet volgens de regels van de stichting hebben gedragen. Er zouden vergaande intimiteiten met een 38-jarige bewoonster hebben plaatsgevonden. De politie zoekt uit in hoeverre deze handelingen strafbaar zijn.

Mierlo: Hennepkwekerijen ontmanteld
In een woning aan de Kanunnik Daemenstraat zijn zondagmiddag twee hennepkwekerijen ontmanteld. De kwekerijen zijn door de eigenaar van de woning ontdekt. Hij heeft de woning via een makelaar verhuurd. De man had gehoord dat er al enige tijd een ruit van de woning kapot was en hij ging kijken. Hij trof een man aan maar die ging de woning uit. In de woning ontdekte de eigenaar twee kwekerijen aan met in totaal 1245 planten. Hij waarschuwde de politie. Die nam het spul in beslag. Later op de avond ontdekte de politie twee personen in de woning. Deze twee mannen, Eindhovenaren van 23 jaar oud, zijn aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

De Rips: Snelheidscontrole
Zondag tussen 13.00 en 16.20 uur is op de Stippelberg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1024 passanten reden er 145 te hard. De snelste reed 123 km/u terwijl 80 is toegestaan.

Reusel: Man na vernieling en mishandeling aangehouden In een horecagelegenheid aan de Wilhelminalaan is zondag om 21.50 uur een 21-jarige man uit Reusel aangehouden. De man vernielde een ruit en werd door de eigenaar van de zaak aangehouden. Hij waarschuwde de politie maar de vernieler wilde de zaak verlaten. Dat werd belet door twee bezoekers van de zaak. De vernieler verzette zich en sloeg een van de helper. De politie kon de man uiteindelijk meenemen en in de cel zetten.