Gemeente Langedijk


Controle hondenbelasting begint in januari
06 januari 2003

Deze maand gaat in Langedijk een hondencontrole van start. De controleurs van TOG Nederland komen dan huis aan huis langs om te controleren op de aanwezigheid van één of meerdere honden.

Ook inwoners die reeds aangifte hebben gedaan van hond(en) kunnen worden bezocht door één van de controleurs. De controleactie neemt ongeveer twee maanden in beslag. De bezoeken zijn altijd overdag en gaan door tot 20.00 uur. Na dit tijdstip wordt er niet meer aangebeld.

De politie is op de hoogte gesteld van de controleactie. Alle controleurs zijn in het bezit van een door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs. Indien de controleur niemand thuis aantreft, wordt een aangiftebiljet voor de hondenbelasting achtergelaten. Daarop kan worden ingevuld of er op uw adres één of meerdere honden worden gehouden. Langedijkers zijn verplicht het aangiftebiljet in te vullen en terug te sturen, ook indien men geen hond heeft. Overigens zullen de adressen waar niemand thuis wordt aangetroffen op een ander moment opnieuw bezocht worden.