Gemeente Den Haag

2003-01-03: Haagse Pluim voor Campus Den Haag


---

Burgemeester Deetman heeft vanavond De Haagse Pluim uitgereikt aan Campus, de Haagse vestiging van de Leidse Universiteit. De organisatie krijgt de prijs vanwege haar bijdrage aan de positieve beeldvorming over Den Haag zowel landelijk als internationaal.

Deetman overhandigde het bronzen beeldje aan de directeur van de Campus, prof. dr Jouke de Vries, de adjunct-directeur drs Merel Heimens Visser, en aan de mensen van het eerste uur: prof. dr Alex Brenninckmeijer, decaan van de Leidse Universiteit; drs Loek Vredevoogd, tot voor kort voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden en Adriaan in t Groen, directeur Universitaire ontwikkeling Universiteit Leiden.

De burgemeester prees de Campus Den Haag als een organisatie die zich in een korte tijd een vooraanstaande plaats heeft verworven in de Haagse samenleving. De Campus levert volgens Deetman een belangrijke bijdrage aan zowel het onderwijs als het culturele klimaat in de stad.

De samenwerking met andere Haagse Instituten zoals Clingendael en het Asser-instituut versterkt bovendien de status van Den Haag als Internationale Stad van Vrede en Recht, aldus de burgemeester.

De Haagse Pluim wordt sinds 1988 jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die een opmerkelijke positieve bijdrage levert aan de beeldvorming van de stad den Haag. Inwoners van de stad kunnen kandidaten voordragen aan het college van burgemeester en wethouders.

last update: 6-1-2003 11:25:50 ;pag.: 17508; auteur: 616;cat.: