College voor zorgverzekeringen

Dr. P.C. Hermans nieuwe algemeen directeur CVZ
6 januari 2003
Dr. P.C. (Dik) Hermans wordt binnenkort door het College voor zorgverzekeringen (CVZ) benoemd tot algemeen directeur. In deze functie volgt hij per 1 juli 2003 mr. J.L.P.G. (Jeroen) van Thiel op, die per deze datum wegens pensionering vertrekt.

Dik Hermans is 48 jaar en heeft grote ervaring in management- en bestuursfuncties. Op dit moment is de heer Hermans lid van de directie bij de Inspectie Werk en Inkomen (IWI) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van 1996 tot 2002 was hij voorzitter van de directie van het College van toezicht sociale verzekeringen (Ctsv). In deze functie was hij mede belast met de algehele reorganisatie van het Ctsv. Tussen 1982 en 1995 werkte hij bij de Sociale Verzekeringsraad (SVr), waar hij onder andere leiding gaf aan de directie Informatievoorziening en Onderzoek.

Na de Pedagogische Academie studeerde Dik Hermans Klinische Pedagogiek aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Deze studie sloot hij in 1983 af. In 1988 promoveerde hij tot doctor in de sociale wetenschappen op het proefschrift "Gezinsfunctioneren en individuele stoornissen. Een vergelijkend onderzoek naar het functioneren van gezinnen met en gezinnen zonder individuele stoornissen bij een van de gezinsleden".

De heer Hermans vervult een aantal nevenfuncties. Zo is hij vanaf 1992 lid van de Advisory Committee on social security research van de International Social Security Association (ISSA). Ook is hij voorzitter van de beroepsvereniging voor Toezichthouders, Inspecteurs, Handhavers en Evaluatoren (VIDE). Tot 2002 was hij adviserend lid van de commissie Sociale Zekerheid van de Sociaal Economische Raad (SER).

Dik Hermans woont in Gouda, is gehuwd en heeft twee kinderen.
Auteur: John van der Pas, telefoon 020 - 3475 605
Mutatiedatum 01/06/2003 10:57:47
Site Meter