Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.45 u) Maandag, 6 januari 2003

District Heerlen en Kerkrade

Heerlen; parkeren
De politie heeft afgelopen zondagavond en zondag op maandagnacht in en om het Heerlense centrum, met name op de Gasthuisstraat totaal totaal een dertigtal bekeuringen uitgeschreven wegens het her en der illegaal / foutief parkeren van autos.

Heerlen; belediging
De politie was afgelopen zondagmiddag op de Schinkelstraat in Heerlen doende met het uitschrijven van een bekeuring wegens een parkeerovertreding (op een invalidenparkeerplaats geparkeerde auto zonder dat er een invalidenparkeerkaart in lag), toen een man kwam aangelopen die aangaf de eigenaar van de auto te zijn. Die weigerde ondanks door de politie gegeven vordering daartoe, te blijven staan / zijn autopapieren ter inzage te geven en uitte allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Brunssum; aangehouden
Een politiepatrouille zag vanmorgen, maandagmorgenvroeg omstreeks 05.00 uur in Brunssum een auto rijden waarvan zij informatie had dat het voertuig in Heerlen was gestolen. De politie reed de automobilist achterna die vervolgens de snelheid van de auto flink opvoerde, teneinde zich aan een nadere controle te onttrekken. Op de Eduard Wintgenstraat in Brunssum stopte de automobilist, sprong uit de auto en rende er vandoor. De inmiddels ingezette politie-assistentie grendelde de omgeving af en de politie ging op zoek naar de verdachte. De verdachte, een 22-jarige man uit Hoensbroek werd uiteindelijk op een perceel aan de Jupiterstraat aangetroffen en aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie verdenkt hem er overigens ook van (betrokkenheid bij) afgelopen zondagavond in Landgraaf bij een benzinetankstation met het voertuig benzine te hebben getankt zonder daarvoor te betalen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; onder invloed
Bij controle afgelopen zondagavond op de Wilhelminastraat in Landgraaf van een 56-jarige automobilist uit Landgraaf bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.