Ingezonden persbericht

Persbericht

GE Access breidt storage-aanbod uit met StorageTek

~ value-added distributeur sluit distributieovereenkomst met specialist in storage-oplossingen ~

6 januari 2003 -- GE Access, de toonaangevende value-added distributeur van complexe computeroplossingen, -producten en -diensten, heeft een distributieovereenkomst gesloten met StorageTek, een bedrijf gespecialiseerd in storagediensten en -oplossingen. Hiermee breiden beide bedrijven een succesvolle samenwerking in Noord-Amerika uit naar verschillende landen in Europa.

GE Access zal StorageTek's volledige lijn van storageproducten gaan aanbieden, waaronder oplossingen voor tape automation, disk subsystemen en storagenetwerkoplossingen. De StorageTek-producten zullen ook worden gecombineerd met die van andere leveranciers binnen het productenportfolio van GE Access, zoals VERITAS, om de markt complete en geïntegreerde storage-oplossingen te bieden.

Met deze overeenkomst onderschrijft GE Access wederom haar streven om resellers aantrekkelijke programma's die toegevoegde waarde bieden en technische oplossingen op het gebied van storage te leveren. Door voort te bouwen op de sterke relaties met belangrijke technologieaanbieders zoals StorageTek, kan GE Access haar partners in het kanaal de kennis en de middelen bieden die zij nodig hebben om de vraag naar storage bij hun klanten verder te ontwikkelen.

"StorageTek breidt haar bereik uit door haar channelprogramma te versterken. We hebben GE Access gekozen als onze distributeur omdat zij het vermogen heeft om storagecapaciteiten te bieden aan de snel groeiende resellermarkt," zei Marco Dottarelli, general manager indirect channels EMEA bij StorageTek. "Resellers moeten erop kunnen vertrouwen dat onze value-added distributeurs de ontwikkelingen in de storagemarkt op de voet volgen en hen helpen de volledige, geïntegreerde oplossingen te bieden waar hun klanten om vragen."

"De boodschap naar de markt moet duidelijk zijn," aldus Harry Schönherr, managing director, GE Access Europa. "GE Access maakt gebruik van haar specialistische kennis en samenwerkingsovereenkomsten met een selecte groep aanbieders, om resellers te helpen de zakelijke eindgebruikermarkt beter te stimuleren dan welke traditionele distributeur dan ook. Samenwerkingsovereenkomsten met belangrijke technologiepartners zoals StorageTek, maken dat mogelijk."

De distributieovereenkomst omvat aanvankelijk Nederland, België en Denemarken. Er wordt echter al gesproken over uitbreiding van deze samenwerking naar andere Europese landen.

(322 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over StorageTek
StorageTek (NYSE:STK), is een bedrijf ter waarde van $2 miljard met vestigingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van StorageTek is gevestigd in Louisville, Colorado. StorageTek levert een breed scala aan storage-oplossingen voor gedigitaliseerde data. De oplossingen van StorageTek zijn eenvoudig te beheren en maken wereldwijde toegang tot data over servers, mediatypen en storagenetwerken mogelijk. StorageTek is een innovatief bedrijf dat toonaangevend is in virtuele storage-oplossingen voor tape-automation, disk-storagesystemen en storagenetwerken. Daarnaast is het bedrijf een 'voting member' van de SNIA. Met StorageTek, kunnen klanten hun digitale eigendommen beheren en gebruiken, terwijl hun bedrijven groeien. Op deze manier kunnen ze de IT-productiviteit maximaliseren om zo enterprise class business continuïteit te garanderen. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website: www.storagetek.com.

Over GE Access
GE Access is de voornaamste channel development partner voor complexe computerproducten, -oplossingen en -diensten. Met haar uitgebreide en grondige service en expertise biedt GE Access haar partners eersteklas ondersteuning bij het op de markt brengen van complexe computeroplossingen. GE Access levert innovatieve oplossingen die tot doel hebben de partners een voorsprong te geven op de concurrentie en de winstmarges te vergroten. Het bedrijf richt zich hierbij op het technologisch vlak van storage en netwerk security management. Het hoofdkantoor bevindt zich in Boulder, Colorado in de Verenigde Staten. GE Access heeft service-, logistieke- en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Canada en Europa.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amstelveen. Daarnaast heeft GE Access 14 vestigingen verspreid over heel Europa. Deze vestigingen verlenen hun partners verkoop-, technische-, integratie-, financiële- en marketingondersteuning.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan onze website http://www.europe.access.com of ons bellen op +31 (0) 20 34 79 218.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: yvonnev/vivianeb@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Marit Westin van GE Access: Tel: +31 (0)20 34 79 218Fax: + 31 (0)20 64 09 659
E-mail: marit.westin@eur.access.comhttp://www.europe.access.com

Voor meer informatie over StorageTek, kunt u contact opnemen met Amanda Baker van StorageTek: Tel: +44 (0)1483 737683Fax: + 44 (0)1483 737700
E-mail: amanda_baker@storagetek.comhttp://www.storagetek.com

© 2003 GE Access. General Electric, GE Access and the GE monogram are registered trademarks of General Electric Company. All products and brand names mentioned are registered trademarks of their respective companies.

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com