Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

maandag, 6 januari 2003

Bestuurder onder invloed van de weg

STANDDAARBUITEN: Afgelopen nacht omstreeks 00.30 uur raakte een 57-jarige bestuurder uit Roosendaal op Rijksweg A-17 ter hoogte van Standdaarbuiten van de weg. Hij reed daarbij enkele bermpaaltjes om en kwam toen vast te zitten in de modder. Een bergingsbedrijf heeft de auto moeten takelen. De bestuurder is aangehouden voor een blaasproef maar daar dit niet lukte, is van hem een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Aanrijding tussen twee personenauto`s

ZEVENBERGEN: Vond op zondagmiddag 5 januari jl. , omstreeks 13.00 uur een verkeersongeval plaats op de kruising Hazeldonksezandweg met de Stationslaan te Zevenbergen. Aldaar had een bestuurder van een personenauto, geen voorrang gegeven aan een andere bestuurder waardoor beide auto`s met elkaar in aanraking kwamen. De auto`s werden zodanig beschadigd, dat ze moesten worden getakeld en het kentekenbewijs werd ingenomen.

Vrachtauto verliest een container met glas

ZEVENBERGEN: Vanmorgen omstreeks 09.00 uur verloor een vrachtauto uit Den Bosch een container met gekleurd glas op de Provinciale weg kruising Schansdijk te Zevenbergen. Het gehele wegdek werd bezaaid met glas. Het verkeer had enige hinder, maar kon nog wel gebruik maken van de doorgaande weg. De Provincie heeft groot materieel ingezet om de weg weer schoon te maken. Uit onderzoek is niet komen vast te staan, hoe het mogelijk was, dat deze container van de vrachtauto is afgegleden. De bak is namelijk aan de achterzijde eraf gegaan, toen de bestuurder van de vrachtauto aan het optrekken was. Er is geen persoonlijk letsel ontstaan door dit ongeval, omdat er gelukkig geen personenauto direct achter deze vrachtauto reed.

Politie houdt twee Fransen aan voor poging tot inbraak

BREDA: Vannacht heeft de politie omstreeks 04.30 uur op aanwijzing van een nachtwaker twee Franse mannen, respectievelijk 22 en 21 jaar, aangehouden die probeerden in te breken in een hotel aan het Minervum.

Een portier van een hotel aan het Minervum zag vannacht dat twee mannen zich bij de gesloten receptie ophielden. Hij zag dat een van hen een camera met een doek afdekte en dat de tweede man probeerde een rolluik te forceren. De bewaker belde de politie waarna beide verdachten konden worden aangehouden.

Politie treft hennepkwekerij aan

ETTEN-LEUR: Een melding van wateroverlast heeft de politie van Etten-Leur gistermiddag op het spoor gezet van een hennepkwekerij. De politie kreeg omstreeks 13.00 uur een melding dat bewoners van een appartement aan de Cellostraat kampten met wateroverlast. In het trapportaal kwam het water uit het plafond gelopen. Bij nader onderzoek bleek dat in de bovenwoning in de slaapkamer een hennepkwekerij was ingericht met 300 planten. Er was niemand in de woning aanwezig. De stroom werd illegaal buiten de meter om afgetapt. De politie heeft de kwekerij ontmanteld en stelt een nader onderzoek in naar de exploitant van deze kwekerij. Overigens bleek achteraf de wateroverlast niet veroorzaakt te zijn door de wietkweek maar door een verstopte wastafel.

Wateroverlast door defecte wasmachine

PRINSENBEEK Gisteravond omstreeks 20.00 uur heeft de Prinsenbeekse brandweer water uit een woning gepompt aan de Raak. Het water was van de eerste verdieping via een trap naar beneden gekomen. Door de brandweer werd in overleg met Essent de elektriciteit tijdelijk afgesloten. Tevens werd een expert van de verzekeringsmaatschappij gewaarschuwd. De wateroverlast is vermoedelijk ontstaan door een defecte wasmachine.

Bron: Willem van Hooijdonk